keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kolme vaatetta

Kävin melkein puolentoista vuoden tauon jälkeen Yliopistonkadun Olga-neidissä. Vein aikoinaan myyntiin omia vaatteitani tuonne ja en ole sen jälkeen oikein osannut käydä ostomielessä Olgassa. Tällä kertaa kuitenkin kiertelin liikkeen läpi ja laiskuuttani (ja lämpimästä talvipukeutumisesta johtuen), ostin sovittamatta Arolan merihenkisen villamekon.

Arola on mm. Vuokon lisäksi suomalainen merkki, jonka vaatteisiin kiinnitän aina huomiota juurikin laadukkaiden materiaalien vuoksi. Akaan Seudun artikkeli kertoo Pirkko Arolan perustaman yrityksen tarinan. Vuoteen 1990 Arola oli pystyssä, eli mekko on tämän tiedon valossa luultavimmin 1980-luvulta. Hieman pitkät hihat siinä on ja malli on vähän liiankin väljä, mutta talvisäässä tämä mekko toimii mitä parhaiten (vyön kanssa).Pistäydyin myös saman kadun varrella olevassa Pelastusarmeijan kirpparilla. Yleensä en osta housuja sovittamatta, mutta Zaran vahapintaiset housut eurolla uskalsin ottaa mukaani. Samaisella reissulla jalassani oli melkein vastaavat housut, eli tiesin koon olevan hyvä. Kotona en joutunut pettymään, koska housut onneksi istuivat.


Merihenkisten ostosten sarja jatkui, koska löysin myös tummansinisen puuvillaneuleen. Neule on paksu ja mukavan tuntuinen  ja mitä parasta, se on täyttä puuvillaa. Harvinaista nykyneuleissa, mitkä tuppaavat olemaan melkein aina ainakin osittain tekokuitua.7 kommenttia:

 1. Mäkin kävin Olga-neidissä pitkästä aikaa toissapäivänä! Syksyllä aloin vähentää siellä käymistä, kun tuntuu, että taso on laskenu paljonkin? :--/ Syksyllä heidän oveensa ilmesty lappu etteivät ota enää uutta tavaraa vastaan ylitarjonnan vuoks ja samantien tuntu et taso lähti laskuun. Mistä lie johtuu. Mutta tuntuu, että on oudon tyhjä paikka nykyään? Myöskään ei ollu kovin monet vaatteet ihan semmosta tasoa mihin on Olga-neidin kohdalla tottunu, trikoorättejä ja muodista poistuneita (muttei hienosti aikaa kestäneitä retroihanuuksia) tuntu olevan paljon. Ja oikeita turkiksia, yök :c vaikka taitaa niillekin olla edelleen pieni käyttäjäkuntansa (valitettavasti). Mut sä oot tehny kivan löydön kyllä! Toivottavasti mullaki kääntyis taas onni Olgan kaa, ennen se oli vakipaikka. T. Ano-Paula :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä huomasin myös viime vuoden puolella, että ne ei enää ota tavaraa vastaan, koska ajattelin viedä sinne omia kamojani. Mun mielestä sinne sopisi sellainen tavarapaljous, eli ehkä ne jossain kohtaa lisää valikoimaa, toivotaan.

   Mä en ole oikein koskaan tottunut ostamaan Olga-neidistä mitään, mutta nyt löytyi tuo Arolan mekko. Parempaa onnea siis sullekin ensi kerralla!

   Poista
 2. Joo, samat ajatukset mulla, että sinne jotenkin sopis semmonen boheemi, mutta raikas ilme. Eli ihana tavaranpaljous, mikä ois kumminki selkeesti järjestelty (niinku siellä onkin). Jotenki "vaatedivari"-sanastaki tulee mieleen semmonen tietynlainen hieno ylitsepursuavuus. Mut katellaan, ehkä siellä vielä muuttuu meiningit :--) t. Paula

  VastaaPoista
 3. Tuo Arolan mekko voisi mennä myös 20-luvun urheilulliseen tyyliin, jos on ihan suora malli. Silloin ei se väljyyskään haittaa vaan kuuluu asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Täytyy muistaa tuo 20-lukulaisuus. Hieman huonosta kuvasta ei tule tosin ilmi, että mekko on ikään kuin kietaisumallinen, vaikka mitään ei kylläkään pujoteta mistään. No, tämä selitys ei varmastikaan auta asiaa, mutta tuollainen vapaa halkiolärpäke elää hieman omaa elämäänsä ilman vyötä myös.

   Poista
 4. Kävin sattumoisin Olga-neidissä viime viikolla - noin 25 vuoden tauon jälkeen ;-). Eli 1980-luvun Turku oli opiskelijalle varsin mainio kirppiskaupunki. Olin nytkin ilahtunut tarjonnasta, tosin hinnat ovat hieman kovemmat kuin meillä maalla. Yhden UFF-visiitin jälkeen Olga-neiti tuntuikin taas kohtuuhintaiselta. Hienoja löytöjä olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, hauskaa! En tiennytkään, että Olga-neidillä on noin pitkät juuret. Muistan kyllä, että vasta joitakin vuosia sitten omistaja vaihtui, saattaa siis olla että edellisen putiikin pitäjän aikaan olet viimeksi vieraillut Olgassa. Ja juu, UFF:in jälkeen kaikki tuntuu taas kohtuuhintaiselta...

   Poista