perjantai 26. huhtikuuta 2024

Vielä yksi talvitakki

Olen hankkinut tämän vuoden puolella huomattavan monta talvitakkia kirppiksiltä: sinisen kääntötakin, Vuokon topatun yksilön ja viimeisimpänä vielä yhden mustan villakangastakin. Vaikka takkeja on tullut haalittua vähän liikaa, moni asia puolsi tätä viimeisintä takkihankintaa. Ensinnäkin väri, suorastaan ihmettelen, miten voi olla, että mustaa talvitakkia kaapista ei ole löytynyt 20 vuoteen. Nyt löytyy. 


Takissa ei ole mitään vihjettä sen merkistä, sivusaumasta löytyy vain materiaalilappu. Loistavat materiaalit siivittivät tälläkin kertaa myös ostopäätöstä. Vaate on paksua, laadukasta 100 %:sta villaa. Tällaista jämäkkää ja tiheää villaa ei tunnu olevan mitkään uudemmat takit. Vaate on myös hyvin ajaton: kaulukset, leikkaus tai jokin muu yksityiskohta ei viittaa oikein mihinkään aikakauteen liiaksi. En osaa itse arvioida, miltä ajalta tämä on. Se, että lapussa lukee Made in Finland, kertoo tietysti jotakin. 



Melko pitkä malli ei välttämättä sovi kaikenlaiseen käyttöön, mutta muuten hyvin kätevältä tämä vaikuttaa. Villakankainen vyö on piste iin päälle. Takki löytyi Espoon Kontista 20 eurolla. 



Toinen myös hieman talvinen löytö tuli vastaan Ison Omenan Kierrätyskeskuksen myymälässä. Kaikkien polyesterihuivien joukossa pilkotti Marimekon ohut villainen huivi. Tämä on tarpeeksi kookas ja materiaali on priimaa. Ja hinta, vain 3,60 euroa. Kivaa myös, että huivissa on sekä sinistä että mustaa.  Laitoin tuon muuten hyvin hienovaraiseen villapesuun ja mitään tuhoa ei onneksi tapahtunut (vrt. materiaalilappu). 





Loppuun vielä viimeisimmät koruihanuudet. Kävin Espoon Laajalahdessa suht uudella LoRe-kirppiksellä ja siellä vastaan tuli rasiallinen erilaisia rintakoruja ja kelloja. Todellinen aarreboksi! Yritin olla tiukkana ja valitsin mukaani 3 korua: hopeanvärisen kalan, naisen profiilin ja koristeellisen hyönteisen. Nuo maksoivat euron kipale. Kuvissa vilahtaa myös edellisessä postauksessa esitelty siilikoru Joensuusta. Tyylitelty kantarelli löytyi puolestaan Keravan Fidasta 2 eurolla. 


Tällaiset osittain talviset löydöt tähän huhtikuun loppuun. Jospa toukokuussa kevät oikeasti saapuisi!

10 kommenttia:

  1. Veikkaan Marimekoksi tuota takkiakin. Marimekolla oli vielä 2000-luvun alussa business-pukeutumiseen sopivia vaatteita ja tuon takin tyylissä on jotain samaa. Sitäpaitsi nuo napit näyttää jotenkin tutuilta myös. Epäilen, että samanlaiset napit oli (sattumalta tai syystä) äidiltä lainatussa tai sitten äidin käytössä olleessa Marimekon takissa. Ja vaikkei takki Marimekon olisikaan, niin onhan se tyylikäs ja hyvä materiaaliltaan. -q

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Napit on tutut, ainakin 80-luvulla on tuollaisia käytetty mielestäni. Hieman epäilen, että tämä olisi Marimekkoa, kun mitään lappua ei ole, mutta ei voi tietää.

      Poista
  2. Ihana tuo keltainen kantarelli :) - terkuin Tuija Ps minulla on tainnut olla joskus kauan sitten tuollaiset napit takissa eikä kyllä ollut Marimekkoa. Hyvä on takkisikin.

    VastaaPoista
  3. Takki on loistolöyto. Vaikka ei joka päivä käyttäisikään mustaa, on ihan hyvä olla ns hautajaistakki (ja -mekko) varastossa. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Takki on huippu ja luulen, että sille tulee paljon käyttöä.

      Poista
  4. Ihan huippu tuo takki! Yritin talvella löytää kivijaloista ja nettikaupoista villakangastakkia. Parhaimmillaan villakangastakkina myytiin takkia, jossa oli 5 % villaa ja loput muovia...
    Hautajaisiin etsin, eli ei ollut aikaa kierrellä kirppareita.
    (Tosin olen lihava, eikä kiropareilta useinkaan löydy laadukkaita vaatteita minun koossani.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Takki on kyllä erittäin hyvä löytö. Ihan kamalaa, millaisia materiaaleja myydään villakankaana, onneksi välillä tärppää varsinkin käytettyjen vaatteiden kohdalla.

      Poista
  5. Hienot rintaneulat kokoelmaasi, joka lienee jo melko huomattava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos! Ja kyllä, kokoelma on aikamoisen massiivinen kieltämättä.

      Poista