maanantai 17. helmikuuta 2020

Koruja, kynttilänjalka – ja muuta pientä kirppikseltä

Olen jo vuosien ajan hankkinut kirpparilta käytettynä lähes kaiken. Tämän kautta on tullut selväksi, että lähes kaiken voi ostaa second handina, jos niin vain haluaa. Toki se vaatii hyviä hermoja, aikaa, välillä kekseliäisyyttä ja sitä, että jaksaa metsästää pitkänkin aikaa mieleisiä juttuja. Harvemmin kirppikseltä löytää suoraviivaisesti juuri sitä, mitä on tullut etsimään, mutta toki poikkeuksiakin on.


Kylpyhuoneemme on nykyään aikamoisen kompakti ja seinässä ei ole valmiina peilikaappia (nyt etsinnässä on pieni sellainen), mutta likinäköisenä, minun täytyy saada peili lähelle kasvoja, eli ns. lisäpeili on tarpeen. Nappasin jo loppuvuonna pikaisella Salon kirppiskierroksella Secondhand marketista pienen vintage peilin 3,20 eurolla. Peili on hieman kulunut, mutta sopii kooltaan ja tyyliltään mielestäni hyvin kylppärin hyllylle.


Olen onnistunut hävittämään nahkahanskojen toisia kappaleita useamman, eli oikein kokoiset nahkahansikkaat ovat ikään kuin jatkuvasti etsinnässä. Edelliset yksilöt kulutin niin puhki, että yksi sormi tuli kirjaimellisesti sormikkaasta läpi. Ruskeat mokkahansikkaat lähtivät matkaani vitosella Turun SPR:n Kontista ja hyvin ovat nämä vähän paksummat hansikkaat toimineet tänä "talvena".


Turun Kontista löysin myös art deco -henkisen rintaneulan 7 eurolla. Koru oli ehkä vähän tyyris, mutta kauneus meni tällä(kin) kertaa kukkaron edelle.


Olen viime aikoina myynyt useampia kynttilänjalkoja pois, koska niitä tuntui olevan nurkissa ihan valtavasti. Enpä kuitenkaan pystynyt menneenä viikonloppuna vastustamaan Helsingin Itäkeskuksen Kontissa ruotsalaisen Spiral-kynttilänjalan kutsua.


Itse asiassa kiitos Instagramin ja siellä ihan mahtavia kirppislöytöjään päivittävän Kirsin (@taaoistankoti) ansiosta tunnistin Kontissa tuon kynttilänjalan samaiseksi, minkä Kirsi oli vähän aikaa sitten bongannut ja tunnistanut. Hauskaa sinänsä, että Kirsi oli päässyt kynttilänjalan alkuperän jäljille myös Keltainen kahvipannu -blogiakin pitävän Pauliinan samaisen kynttilänjalkalöydön avulla.


Tämä Bo Svenskin 1960-luvulla suunnittelema Spiral-kynttilänjalka maksoi 7,50 euroa ja kokeilin siihen pieniä Pentikin kynttilöitä, mutta vähän liian heiveröisiä nuo kyseiset kynttilät ovat tuohon kapineeseen. Harmillisen nopeasti nuo kapeat ja pienet kynttilät palavat, mutta kokonaisuus on joka tapauksessa kaunis ja siro.


Kolme kivaa rintakorua tuli vastaan Hyvinkään uudehkossa Pelastusarmeijan ICare secondhand -liikkeessä. Pelastusarmeijan kirpparit ovat vähentyneet ihan silmissä viimeisen parin vuoden aikana, mutta nyt näitä ns. konseptiliikkeitä löytyy muutamia. Muutos perinteisestä Pelastusarmeijan kirpparista ICare secondhan -myymälöiksi, on aiheuttanut ainakin sen, että osa tuotteista on melko suolaisen hintaisia. Esim. kaikki Marimekon mekot ovat helposti lähempänä 60 euroa, mikä on mielestäni aikamoisen kova hinta monesta ei niin priimakuntoisesta vaatteesta.


Nämä korut olivat ihan kohtuullisissa hinnoissa ja kolmen rintaneulan hinnaksi tuli kanta-asiakasalen jälkeen 6 euroa. Vaikea jopa valita omaa suosikkia näistä  aika erilaisia toki nämä rintaneulat keskenään ovat. Kellokoru on suorastaan huvittava, emalinen mielestäni tyylikkään pelkistetty ja lintu todella söpö. Tuota emalista korua käytin jo, eli seuraavaksi testiin muut yksilöt.

Miten kirppisvuosi on lähtenyt käyntiin? Onko hyviä löytöjä tullut vastaan?

Kivaa talvilomaviikkoa! (itse vain haaveilen lomasta – seuraavan kerran lomalla vasta kesällä)

6 kommenttia:

  1. hieno spiraali.pitää yrittää itsekin taas ehtiä kierrokselle.jos saisi ukon liikkeelle.minulla kun ei ole ajokorttia,ei ole vielä mikään kirppis myynyt. viimeksi lapsenlapsi itse bongasi ferrari pussilakanan.vaikea saada edes pestäväksi välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hauskaa, että kirppikseltä löytynyt pussilakana on ihan ykkössuosikki!

      Poista
  2. nuo 50-60-luvun(?) kynttilänjalat on usein hankalia kun ei oikein tiedä että minkälaisia pieniä kynttilöitä niihin on ajateltu. Huomasin tänä talvena että kirppikseltä ostetut (Havin?) enkelikelloon tarkoitetut kynttilät sopivat vintage-moduuli-kynttilänjalkoihini hyvin. Tosin enkelikellokynttilät ei ole samankokoisia aina...

    Koruostoksesi kiinnostavat aina, olen vaan utelias siitä miten käytät rintakoruja ? Itsekin tekisi niitä usein mieli ostaa (ja olenkin ostanut) mutta en oikein osaa käyttää niitä. Yksi syy on käytännön syy, olkalaukun käyttö on vaaraksi rintakoruille.

    H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kynttilöiden kanssa on vähän hankalaa. Luulen, että tuohon Spiraaliin menee passelisti juuri nuo enkelikellon kynttilät. Sellaisiakin minulla jossakin on, mutta muuton jälkeen nuo Pentikin ohuemmat löytyivät helpommin.

      Rintakoruja käytän ihan tavalliseen tapaan vaatteessa kiinni melko lähellä solisluuta, riippuu tietty korun koosta myös. Ehkä yksi rintaneula on mennyt rikki, kun laukku on siihen osunut, useamman sormuksen kiven olen saanut kyllä irtoamaan, kun laukku on tehnyt tuhojaan. Harvemmin siis rintakorujen kanssa hankaluuksia.

      Poista
  3. Kynttiläjalka on kaunis, hyviä löytöjä olet tehnyt. Mä en jaksa kierrellä kirppareilla, onneksi en tartte mitään. Mutta valitettavasti sitä joskus jää käteen mukamas niin hyvä löytö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! Tykkään kovasti tuosta kynttilänjalasta myös.

      Poista