sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Minikeittiö


Puolittain hätäpäissä ostettu vanha pulpetti Turun SPR:n Kontista ennen muuttoa, osoittautui sittenkin ihan hyväksi hankinnaksi. Uuden kodin keittiö on käytävämäinen pitkulainen tila, minne ei oikeastaan kamalan paljon isompi pöytä edes mahtuisi.


Pulpettia ei ollut edes ajatus käyttää minipöytänä, vaan lisätasona ja sellainena se nyt toimii. Kahvinkeitin istuu pulsalle hyvin ja mukana menossa on myös keittiön "paras" hyödyke, eli Tikkutikka. No, tuo hammastikkuja tarjoileva tikka on edelleen mielestäni aivan ihana turhake tyyppi on niin sympaattinen!


Pulpetin (20 euroa) alle sijoitettiin lehtikori ja pulpetin ylle löysin tori.fi:stä varmaankin 50- tai 60-luvulta peräisin olevan puisen hyllyn. Aika vastaavan kaltainen hyllykkö löytyy myös olohuoneesta.

Keittiön hyllyssä on tätä nykyä mausteita ja pieni radio. Tuo muovivaaka (alkujaan peräisin myös kirpparilta) ei ole koskaan ollut vaakakäytössä, sen verran pieleen se näyttää. Vaakakuppi suorastaan huutaa jotain roikkuvaa viherkasvia sisälleen, mutta katsotaan, mitä sinne vielä keksin.


Hylly ei ollut aivan ilmainen, 50 euroa yhteensä, mutta mielestäni silti kohtuullinen kukkarolle, koska hyllykkö on täyspuuta ja miellyttää ehdottomasti enemmän silmää, kuin monet uudet, kalliimmat hyllyt.


Nykyinen keittiömme on hitusen ongelmallinen senkin takia, että siellä täytyy pitää myös pyykinpesukonetta, koska kone ei mahdu kylpyhuoneeseen. Onneksi aikoinaan jo edelliseen Turun-asuntoon piti hankkia erikoiskapea kone, koska tuohon käytävämäiseen tilaan ei kyllä mitenkään menisi tavallisen kokoinen pyykkäri.


Hyllyn viereen seinälle pääsivät mukanani jo 20 vuotta kulkenut oranssi metallinen seinäkello ja viime kesän huippulöytö, muumilaatta 90-luvulta. Ehkäpä seinälle eksyy vielä muutakin, mutta tällä hetkellä kokonaisuus on tällainen.

Tuo radion musta johto ottaa ikävästi silmään joka ikisessä kuvassa. Argh, pitäisi suunnilleen koteloida tuo ruma johto tai keksiä joku muu naamiointikeino.


Tämä viimeinen kuva ei ole laisinkaan tuunattu tai stailattu. Hyllyä vastapäätä on siis tietenkin pesualtaat, taso ja hella. Tuolta taso suurimman osan aikaa näyttää: likaisia astioita, leivänmuruja, sekasortoa. Toki se joskus on vähän siistimpikin, mutta helposti ilman tiskikonetta, keittiöni näyttää juuri tuolta.

Millaisia ajatuksia keittiön hylly ja pulpetti herättävät?

Iloista helmikuuta! Toivotaan, että talvi saataisiin etelään edes tässä kuussa.

10 kommenttia:

 1. vankila tunnelmia :D no ei vais kaunista upeaa vanhahtavaa tyjkään

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä idea tuo pulpetti ja hyllyjähän täytyy aina olla...:)

  VastaaPoista
 3. Tosi hauska tuo pulpetti! Ja kappas, sama kahvinkeitin löytyy myös meiltä :) Joskus oli myös vanha paripulpetti, mutta aiemman tilanpuutteen takia luovuimme siitä. Harmittaa vähän vieläkin, mutta onneksi se meni lähes alkuperäisesti lasten käyttöön.

  Hylly on myös hieno ja sopii tuohon interiööriin hyvin. Metsänvihreähän (kaakelit) taitaa olla nyt muotiväri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pulpetti on yllättävän kätevä! Tarpeeksi siro ja pieni, mutta päälle mahtuu sentään jotain. Meillä on selvästi hyvä maku kahvinkeittimien suhteen!

   Poista
 4. Tykkään pulpeteista! Itsellänikin on vanhempien luona jemmassa vanha paripulpetti, se ei harmillisesti ole mahtunut neljään viimeiseen asuntoon mitenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paripulpetti olis kyllä hieno myös! Ehkä sä saat omasi vielä joskus käyttöön tai sitten se on hyvässä tallessa vanhempiesi luona <3

   Poista
 5. Mites tuon vaa’an taaraaminen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tutkia asiaa. Hyvin tuo on toiminut muussa kuin punnitsemiskäytössä vuosia (esim. eteisessä avainkuppina), mutta katsotaan, jos se joskus pääsee vielä ihan ns. oikeaan käyttöön.

   Poista