maanantai 22. tammikuuta 2018

Lisää lasilöytöjä

Vuosi 2018 on selvästi lähtenyt liikkeelle vanhemman lasin parissa. Edellisessä postauksessa esittelin Saara Hopean Näppylä-kulhon ja tänään ääneen pääsevät Fauna-lasit ja Grapponia-lautanen.

Olin pikavisiitillä Mäkelänkadun Emmauksella Helsingissä ja kassan vieressä lepäili tämä keltainen isompi Grapponia-lautanen. Hintalapussa luki 10 euroa ja en epäillyt ostosta oikeastaan laisinkaan. Juttuhan on niin, että olen saanut lahjaksi Grapponia-kannun ja 6 lasia, mutta en ole edes yrittänyt aktiivisesti kerätä tätä keltaista lasia, koska se on selvästi monen mieleen ja suosio näkyy hintalapuissa.Törmään myös tosi harvoin keltaiseen Grapponiaan livenä kirppiksillä ja usein kyseessä on ammattimaiset tms. myyjät, eli isomman lautasen hinta saattaa olla vähintään tuplat tuohon kymppiin verrattuna.


Fauna-laseihin törmäsin myös Emmauksella, mutta Lauttasaaressa. Matkasin ekaa (!) kertaa Länsimetrolla ja päätin edetä pienin askelin, eli ajoin vain Lauttasaareen asti. No, ainakin Emmaus oli kätevästi aseman lähellä. Olen ollut edellisen kerran tuolla monta vuotta sitten, eli oli aikakin uusia retki.

Hinnat taitavat olla vielä korkeammat kuin Vallilan toimipisteessä, mutta melkein kuin ihmeen kaupalla nämä Fauna-lasit olivat 8 euroa kappale. Harvemmin Faunaakaan kamalan halvalla saa, poikkeuksena tosin yksi parhaimmista kirppislöydöistäni, eli blogin alkumetreillä löytynyt iso Fauna-kulho 6 eurolla.

Minulla on vaaleansinistä, kirkasta ja hennon vaaleanpunaista Faunaa. Nyt kirkkaita laseja on yhteensä 6, eli ihan kiva määrä. Lisääkin saa toki löytyä. Nämä Faunat kun tuppaavat menemään myös aika helposti rikki, vaikka niitä käsittelisi erityisellä varovaisuudella.


Millaisia tunteita Grapponia ja Fauna herättävät? Iloista viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Vautsi vau, tosi hyvät löydöt olet tehnyt. Minun ei varmaan tarvitse sanoa mitä mieltä olen Grapponiasta, tietenkin rakastan sitä sarjaa ja varsinkin keltaisena ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sulla on ihan tosi upea kokoelma keltaista Grapponiaa. Kuola valuu, kun sitä instassa tai blogissasi ihailee.

   Poista
 2. Keltaista Grapponiaa keräilen. Vain harvoin myynnissä ja jos on niin kovin hinnakkaita. Viimeksi ostin kermakon ja sokerikon 20 e. Tuo kympin lautanen olisi kelvannut minullekkin. Faunaa en omista enkä siitä niin piittaa vaikka kaunistahan sekin on. -Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kermakko ja sokerikko 20 eurolla kuulostaa hyvältä löydöltä! Grapponian hinnat on helposti melkoiset, mutta onneksi näköjään joskus myös onnistaa!

   Poista
 3. Keltainen on kevään väri, ihanat.
  p.s. oletko osallistunut blogissani arvontaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen on tosi keväinen väri <3 Täytyypä tulla kurkkaamaan arvontaa, kiitos vinkistä!

   Poista