keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Värikästä ja väritöntä lasia

Tiedättekö kun kirppareilla on tavaraa, mitä olette vuosia siellä katselleet, mutta ette ole ostaneet koska a) hinta on ollut liian korkea b) samanlaisia löytyy jo kaapista c) olen jo joskus omistanut tällaisen, mutta laittanut kiertoon. Minulle Saara Hopean Näppylä-kulho on edustanut kohtaa a).


Mutta. Hinnat eivät ole ainakaan laskeneet kymmenessä vuodessa, vaan päinvastoin. En osaa sanoa, kuinka monta kertaa olen käännellyt kulhoja kirpparilla ja huokaillut, miksi en ostanut tuota pahusta jo aikaa sitten! Nyt, kun bongasin sen 12 eurolla, nappasin kulhon heti matkaani.


Ilmainen kulho ei siis ollut, mutta olen tullut siihen tulokseen, että turhaan enää odotan jättipottia. Tämän lähemmäs pottia en ehkä pääse. Usein kulhojen hinnat alkavat kakkosella tai jopa kolmosella.

Turkuun on avattu uusi hyllykirppis ihan keskustaan. Ihanaa, että hyllykirppiksen mentävä aukko on nyt ainakin hetkeksi täytetty! Kyseessä on Puutorin kirppis Brahenkadulla. Kävin katsastamassa uuden paikan ja meininki vaikutti mukavalta. Remontoidusta siististä tilasta tulee aina plussaa ja henkilökunta tuntuu olevan ystävällistä ja mukavaa. Vaatetankojen ja -hyllyjen sijoittelu ei mielestäni aivan toimi, mutta annettakoon tämä anteeksi.Ainakin nyt paikassa oli suht paljon ketjuliikkeiden uudehkoja vaatteita, mutta mahtui joukkoon myös vähän iäkkäämpää kamaa, kuten tämä Näppylä-kulho. Kulho on Saara Hopean (19251984) suunnittelema astia Nuutajärven lasille vuonna 1952 ja tämä on ollut tuotannossa vuosina 19521971. Kulhoja on valmistettu myös ainakin tumman- ja vaaleansinisenä, vihreänä ja harmaana.


Innostuin vaihtamaan keittiön pikkuhyllystä glögi- ja skumppalasit pois loppiaisen myötä. Kasasin hyllyyn melkein kaikki omistamani maljakot. Ylähyllylle pääsi värillinen lasi ja alemmalle väritön.


Jos ihmettelette hyllyllä Tauno Wirkkalan Revontuli-maljaa, niin siihen on syynsä. Olen tarkkaillut näiden Humppilan lasin maljakoiden hintoja ja kun aikoinaan tämän värittömän yksilön löysin parilla eurolla, niin päätin kokeilla rajojani. Ehkä huumorini on kieroutunut, mutta minulle kyseessä on niin sanotusti niin ruma esine, että se on jo melkein hieno.

Mukavaa talvista viikkoa! Jopa ihan etelään on luvattu vihdoin lunta.

8 kommenttia:

 1. Minulta löytyy tuo näppyläkulho ja tuo Wirkkalan malja..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kulhot taitaa olla tuttuja monissa kodeissa! Varmaankin myös Aalto-vaasi löytyy melko monelta.

   Poista
 2. Revontuli- malja on kyllä kauniimpi kuin näppyläkulho ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos totta puhutaan, niin tuo väritön Revontuli on mielestäni ihan ok, mutta ruskeana malja ei puhuttele ollenkaan. Mutta, nämähän ovat näitä ikuisuuskysymyksiä ja makuasioita.

   Poista
 3. Mielestäni aika edullisesti löysit Näppylä-kulhon. Niiden hinta tuntuu olevan tosiaan parinkympin tietämissä. Kivaa, että Turun keskustaan on tullut hyllykirppis, pitääkin käydä siellä seuraavalla Turku-käynnillä. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mun mielestä myös kulhon hinta oli aika kohdillaan siihen verrattuna, mitä yleensä näiden hintana on. Ja kiva, että kirppisvinkki tavoitti.

   Poista
 4. Mulla on käynyt taas siten että olen vienyt kirppikselle useita tavaroita, joiden hinta on älytön nyt.
  Kysyn itseltäni: miksi vein ???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tuo on kamalaa! Toisaalta välillä pitää jostain luopua, mutta hirveää on, jos jälkeenpäin ymmärtää, että ei olisi pitänyt...

   Poista