tiistai 9. tammikuuta 2018

Berliinin tuliaiset

Uuden vuoden ympäryspäivät taittuivat Berliinissä. Kelit eivät olleet puolellamme, vaan vettä satoi neljästä päivästä melkein kolmena. Se ei kuitenkaan menoa haitannut! Toki kaikki näyttää kauniimmalta kuulaassa ilmassa, mutta matkustaminen ja lomailu on aina kivaa, vaikka vähän sataisikin.


Uuden vuoden aattona Mauerparkin sunnuntaikirppis oli auki, vaikka pelkäsin, että juhlapäivä vaikuttaisi asiaan. Kirppis oli varmasti suppeampi kuin kesäaikaan, mutta paikassa oli silti ihan mukavasti katseltavaa. Olen ollut kerran aikaisemmin tuolla keväällä ja tuolloin kirppis oli muistaakseni levittäytynyt laajemmin puistoon.


Mauerparkissa oli selvästi ammattimaisia myyjiä ja sitten mukaan mahtui käsityöläisiä kojuineen. Ei pidä unohtaa myöskään ruoka- ja juomakioskeja! Koska edellisenä ja samana päivänä oli satanut vettä jo ihan kunnolla, niin puistossa oli melko mutaista. Onneksi jalassani oli city-kumpparit, eli en kirppishuumassa joutunut mutavellin kanssa kosketuksiin liikaa.


Ekasta kojusta nappasin mukaani kaksi rintakorua vitosella. Messinginvärinen rusetti on aika tyttömäinen, mutta myös linjakas. Linnut olivat puolestaan niin söpöt, että en vain voinut vastustaa niitä.Yhdellä niin sanotusti ammattimaisella myyjällä oli pöydällään vanhoja peltipurkkeja, DDR-kamaa, astioita ja kaikkea sälää. Katseeni nauliutui hopean- ja messinginvärisiin kynttilänjalkoihin. Tiesin, että kyseessä on tanskalainen design-juttu, mutta en ilman Googlea muistanut suunnittelijaa, Werner Stoffia.


Aikani pähkäiltyäni, päädyin hankkimaan kolme messinginväristä jalkaa. Aivan ilmaisia nämä eivät olleet, mutta ainakin rutkasti halvemmat kuin uustuotannossa olevat yksilöt (yksi osa 46 euroa). Maksoin kolmesta osasta yhteensä 40 euroa.


Hetken aikaa mietin, että pissikö myyjä minua silmään, kun suostuin maksamaan 40 euroa (tingin 5 euroa) ja että onko jalat aidot, mutta nyt en enää huoli. En mitenkään usko, että nämä olisivat kopiot. Varmasti näitäkin voi löytää jostakin ihan parilla eurolla, mutta olen tyytyväinen tähänkin hintaan. Olen nähnyt näitä jalkoja Suomessa vain osto- ja myyntiliikkeessä ja hinnat ovat olleet aika hurjia.Näissä Stoffin 1960-luvulla suunnittelemissa kynttilänjaloissa parasta on niiden modulimaisuus. Näitä palikoita voi yhdistellä todella monella tavalla. Esine on hieno yhdistelmä veistosta ja käyttöesinettä. Nerokasta ja kaunista!


Päädyin myös tonkimaan astialaatikoita, joissa ehjät ja rikkoutuneet yksilöt majailivat sulassa sovussa. Ihmeen kaupalla sain Suomeen asti ehjänä tämän ohuen vaaleanvioletin maljakon. Puhallettu vaasi oli mielestäni kohtuullisen hintainen, vain 4 euroa. Maljakon alkuperä taitaa olla Saksassa.

Olipa ihana päästä tonkimaan kirppikselle pitkästä aikaa myös ulkomailla. Miten teidän kirppisvuosi on alkanut?

4 kommenttia:

 1. Voi kunpa pääsisi Berliiniin, heti iski matkakuume!
  Hassu sattuma, että juuri samoihin aikoihin olin tilaamassa Ebaysta Stoffin kynttilänjalkoja. Viime aikoina niitä on ollut parikin kertaa myynnissä Bukowskilla, mutta hinta on aina karannut käsistä.
  Uusien kynttilänjalkojen hinta on vähintäänkin suolainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliini on kyllä mahtava paikka! Toivottavasti pääset pian lievittämään matkakuumetta. Täytyypä katsella Ebaysta noita kynttilänjalkoja myös!

   Poista
 2. Oi miten ihania kuvia, tuonne kun pääsisi tutkimaan pöytiä! Upea löytö nuo kynttilänjalat. Ja kiitos kivasta blogista, löysin tänne ihan vasta enkä ollutkaan aiemmin tutustunut kirppisblogeihin. Kirppistely on koukuttavaa, mutta yllätyin siitä miten koukuttavaa on myös lukea toisten löydöistä blogin muodossa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Hauskaa, että löysit tänne blogiin ja kivaa, että löydöistä lukeminen voi myös koukuttaa!

   Poista