lauantai 3. helmikuuta 2018

Järjettömiä esineitä

Mistä tunnistaa kirppistavara-addiktin? No, ainakin siitä, että kantaa kirppikseltä kotiin isoäänisen herätyskellon, mikä ei oikein pysy ajassa. Kello tosin on ihanan näköinen eli supersöpö!


Tällainen hyödyllinen ja käyttövarma kello (1,50 euroa) löytyy nykyään siis kahvinkeittimen vierestä. Koriste, mutta myös hyvä match punaisen Moccamasterin ja Huomio-kahvipurkin kanssa. Kellohan toimii, mutta hienoinen ongelma on se, että kellon ääni on julmetun kova ja että tikitys ei ole tasainen. No, enhän tätä kelloa hankkinut ajan tarkistusta varten, vaan täysin ulkonäöllisin perustein.


Kello on kotoisin DDR:stä ja Ruhla-merkkinen. Jos googleen on uskominen, on kello peräisin 1960-luvulta. Selvästi 60-luvun kello"kokoelma" alkaa karttua, kun Helsingissä minua ilahduttaa tsekkiläinen pöllökello.


Toinen ehkä hitusen järjetön hankinta on messingin/kuparinvärinen uunivuoka, mitä en ainakaan itse käyttäisi enää ruoanlaittoon. Kyseessä on suomalaisen Finncrownin alumiininen naarmuuntunut yksilö. Itse asiassa näen astian täydellisenä yrttipurkkialustana, mutta taidan huijata itseäni, koska minulla harvemmin (lue: ei koskaan) on yrttiviljelmää.



Vuoka on joka tapauksessa mielestäni kauniin värinen ja mallinen, eli ehkä keksin sille vielä käyttöä ruoanlaittamisen sijaan. Ensin vuokaa voisi käyttää esim. tarjottimena. Sekä kello että vuoka (2,50 e) ovat Puutorin kirppikseltä.


Vaateostokset ovat olleet puolestaan järkeviä. Seppälän 100%:sta jämäkkää puuvillaa oleva kivan mallinen neuletakki löytyi Helsingistä Runeberginkadun Uffilta vitosella ja käyttämätön villapipo 4 eurolla Puutorin kirppikseltä.



Mustia hyväkuntoisia neuletakkeja näkee harvemmin kirppiksellä, eli löytö oli mieluinen. Mustat neule- ja villatakit ovat oikeita turvavaatteita minulle ja tuntuu, että voisin pukea vaikka joka päivä mustan kaavun ylleni.



Tämän pipon on joku tainnut saada joululahjaksi, koska löysin sen joulun jälkeen kirppikseltä ja siinä oli vielä kaikki laput tallessa. Pipo on VillaWool-merkkinen ja 100 %:sta villaa ja lappujen mukaan kaiken lisäksi ekologisesti kestävästi valmistettu. Ei hassumpi löytö neljällä eurolla!

Tammikuu on vaihtunut helmikuuksi. Mielenkiinnolla odotan, millaisia löytöjä kevättalvi tuo tullessaan. Rentouttavaa viikonloppua!

14 kommenttia:

  1. Hieno kello ja tuo vuoka on upea...vaikka et siinä ruokaa laittaisikaan....tuohon voi asettaa uunivuoan ja on kaunis tarjoilualusta..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele! Täytyy kokeilla erilaisia käyttötapoja tuolle vuoalle, kyllä sille varmasti jotain vielä löytyy!

      Poista
  2. Eihän kellon tartte käydä, se voi olla koristeena.
    Lämpöisen näköinen pipo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, koristeena kello ainakin toimii. Pipo on lämmin, kun sitä testasin.

      Poista
  3. Samaistun niin sinuun! Kyllä kirppareilta voi tehdä tuonlaisian ihania löytöjä! Mäkin rakastan niin kirppareilla luuhailua ja jos kiinnostaa vastavierailu mun blogissa https://pitsimania.blogspot.fi, niin sieltä voit kans bongata melkein joka postauksessa jotakin kirpparijuttua! :) Mukavaa helmikuuta sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että ns. kohtalotovereita löytyy! Täytyypä tulla vastavierailulle sun blogiin!

      Poista
  4. Hei onpa hauskaa! Hypistelin Puutorin kirppiksellä just tuota kyseistä vuokaa, mutta sit muhun iski taas mulle tyypillinen "Mitä mää ny tälläki muka teen?!"-ahdistus ja jätin sikseen. Kiva, että se löysi hyvään kotiin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hauskaa! Katsotaan, millaiseen käyttöön vuoka pääsee, toivottavasti ei ollut ns. hutiostos.

      Poista
  5. Hei samaan seuraan täältä ilmoittautuu yks kirppisaddikti joka myös kantaa kotiin toinen toistaan "tarpeellisia" tavaroita Visiot isolla Veellä mielessään...Tosi söötti tuo kello(ois kelvannu mullekin) ja hei tuo vuoka vau!Voithan laittaa pääsiäiseksi ohransiemenet/rairuohot kasvamaan <3 Mukavaa viikonalkuja!T. Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos Päivi! Loistavaa, että en ole yksin visioiden ja addiktioni kanssa <3

      Poista
  6. Ymmärrän niin hyvin tuon outojen juttujen ostamisen kirppiksiltä! Olen yrittänyt hillitä ja vähentää sitä, mutta aina vaan ei voi olla järkevä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Aina ei todellakaan voi olla järkevä, mutta onneksi olen vähän pystynyt vähentämään, etten ihan kaikkea järjetöntä ota matkaani kirppikseltä.

      Poista
  7. Aivan ihana tuo kello. Hienoja löytöjä, olisin minäkin nuo ottanut matkaan. Täytyy varmasti käydä vielä joulun alla tekemässä kierros kirpputorilla, jos löytyisi vaikka jotain ihania koristeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kello on söpö, mutta lopulta sille ei löytynyt käyttöä ja se löysi jo monta vuotta sitten uuden omistajan. Kirppiksiltä löytyy kyllä vaikka mitä, kannattaa käydä etsimässä vaikka juuri joulukoristeita!

      Poista