lauantai 24. helmikuuta 2018

Muumimuki-ihanuus + kynttilänjalka

Olen tällä hetkellä selvästi innostunut 1960-luvun kynttilänjaloista. Berliinistä nappasin uudenvuoden aattona Werner Stoffin suunnittelemat Nagel-kynttilänjalat ja tammikuun puolivälissä silmäni osuivat Facebook-kirppiksellä toiseen tuttuun kynttilänjalkaan, tanskalaisen Jens Quistgaardin suunnittelemaan "Spideriin". Esineen alkuperäinen nimi on #1724 (Tiny Taper Holder), mutta tuo hämähäkki-nimitys on tainnut tarttua esineeseen tiukasti, eli luulin, että kyseessä on ihan virallinen nimi.


Kynttilänjalkaan ei taida mahtua melkein millään edes tavalliset pienet kynttilät, mutta en oikeastaan edes kaipaa kynttilöitä tuohon. Olen tainnut hankkia jälleen koriste-esineen, mutta ehkä se ei ole niin vakavaa. Kynttilänjalka kustansi 12 euroa.


Maskun Wanhassa Nestorissa en puolestaan pystynyt vastustamaan aivan ihanan ihanaa uutta Alkuperää kunnioittaen -muumimukia. Mukissa oli kaikki laput tallella, eli se oli käyttämätön. Nyt ollaan siinä rajoilla, että onko kyseessä sama asia kuin hankinta tavallisesta kaupasta? Haluan uskoa, että joku on saanut lahjaksi mukin ja ei ole halunnut sitä itselleen ja laittanut sen kiertoon heti suorilta. Tai sitten mukien ostaminen tarjouksesta tms. kutkuttaa ja niiden myyminen isompaan hintaan kirppiksellä, on ollut myyjän motiivi. Vaikea sanoa.


No, joka tapauksessa minusta tämän mukin kuvitus hipoo täydellisyyttä. Toven upeaa käsialaa on todella kunnioitettu ja mukin tunnelma on intensiivinen. Ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä, että r a k a s t a n tätä mukin kuvitusta. Mukissa esiintyvä kuva on hyvin tarkasti sama, mikä löytyy Muumipappa ja meri -kirjan loppupuolelta. Lisää taustoista voi lukea esim. täältä. Kirppiksellä tämä irtosi 16 eurolla.


Ihanaa aurinkoisen kirpeää viikonloppua! Palataan kippisjuttuihin taas lähiaikoina. 

6 kommenttia:

 1. muki onkin aivan ihana ja hinta ei ole paha.parhaita muumeja,tulee mieleen syntinen salainen peliluola.kiva on kynttilänjalkakin.kai siihen sentään sopii enkelikellonkynttilät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestä kyseessä on yksi parhaista muumimukeista tämä Alkuperää kunnioittaen. Täytyy testata enkelikellokynttilöitä tuohon Spideriin, mutta en usko, että mahtuvat ainakaan ilman vuolemista.

   Poista
 2. Kävisikö jalkaan ortodoksien tuohuskynttilät?

  VastaaPoista
 3. Voihan tuohon keskelle laittaa tuikun tai isomman kynttilän, mahtuuko ?

  VastaaPoista