sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Viimeisimmät kirppislöydöt


Tällainen setti tavaraa on löytänyt tiensä luokseni. Minun on niin kovin vaikea vastustaa kauniita ja halpoja peltipurkkeja, tarjottimia tai kynttilänjalkoja...Ihanan värikylläinen kukkatarjotin löytyi eurolla Kirppis-Center Manhattanilta. En tiedä, onko tarjotin uusi vai vanha, mutta mieleeni tulee jollakin tavalla erityisesti reunan koristeista Kauko-Itä.

Samaiselta Manhattanin kierrokselta löytyi pussillinen valkoisia kynttilöitä kahdella eurolla. Tämä oli muuten ensimmäinen kerta, kun ostin kynttilöitä kirppikseltä! Yleensä haluan tietää, että kynttilä on Suomessa tehty ja turvallinen, mutta nyt päätin luottaa vaistooni, että kyseessä ovat Havin kynttilät, vaikka alkuperäistä pakettia ei ole enää olemassa.

Soikea Kilta-astia oli melkeinpä itsestään selvä valinta. Vaikka astiassa on vähän naarmua, näkee tämän mallisia kulhoja harvemmin. Nyt minulla on näitä jo kolme! Tämä kustansi 4 euroa ja löytyi myös Manhattanilta.


Englantilaiseen ruusurasiaan törmäsin puolestani Helsingissä Puotinharjun Fidassa. Jotenkin 3,50 euron hinta sekoitti pääni ja päätin hankkia taas yhden rasian. En ole vielä keksinyt tälle yksilölle käyttöä, mutta ehkä joku funktio löytyy. Fidasta matkaani lähti myös vihreä kiviriipus (2 euroa). Aika 90-luku-vibat tuossa riipuksessa on, mutta eipä kai se haittaa. Joulupalloja minun ei pitänyt ostaa enää laisinkaan, kun niitä on niin runsaasti muutenkin, mutta 0,10 euron lasiset pikkupallot eivät vain voineet jäädä Fidaan!
Minulle tuli yllätyksenä, että Turun Manhattan on laajentanut toimintaansa viereiseen liiketilaan. Isossa hallissa on viikonloppuisin kirppismyyjiä paikalla. Viime sunnuntaina, kun paikalla piipahdin, oli myyjiä vain kourallinen. Toivottavasti tämä juttu ottaa tuulta alleen, koska Turussa ei oikein ole ainakaan talvisin tällaisen kirppismyynnin muotoa nykyään.  Löysin Pentti Sarpanevan Pitsi-kynttilänjalan vitosella. Ei paha.Rentoa sunnuntain jatkoa! Lähden ensi viikolla Berliiniin opintomatkalle. Pidetään peukut pystyssä, että aikataulu antaa periksi myös kirppisjutuille edes vähän.


16 kommenttia:

 1. Minä kävin eilen kirppiksellä, mutta ikävä kyllä ehdin sinne vasta reilu puoli tuntia sulkemisaikaa ennen. Siellä olisi nyt ollut vaikka kuinka paljon kaikkea ihanaa, enkä ehtinyt kunnolla tonkia! Nyyh :) Täytyy ehdottomasti käydä lähipäiviä uudelleen siellä - tällä kertaa oikein ajan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Liian lyhyt aika kirppiksellä on kamala, varsinkin jos tuntuu siltä, että paikka on pullollaan kaikkea mahtavaa. Toivottavasti pääset uudelleen oikein ajan kanssa tsekkaamaan tarjonnan!

   Poista
 2. Ihania löytöjä taas, tuo Sarpenevan kynttilänjalka oli tosi edullinen löytö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kynttilänjalka oli kyllä tosi edullinen löytö <3

   Poista
 3. Hienot ja edulliset löydöt. Peltipurkkeja ja tarjottimia ei voi jostain syystä vastustaa, jos kauniita vastaan tulee! Viisastuin tuon Sarpanevan kynttilänjalan verran;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peltipurkit on mun pahe, en todellakaan voi vastustaa niitä. Kiva, että postaus toi uutta tietoa!

   Poista
 4. Peltipurkkipaheinen täälläkin.. Kivoja löytöjä teit, olisivat todennäköisesti tarttuneet myös mulla mukaan.
  Berliini, kirpparit siellä, oi, toivottavasti pääset sen verran karkuun, että pääset kirppistelemään! Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peltipurkit ovat niin houkuttelevia! Tänäänkin hipelöin yhtä kirpparilla, mutta vastustin kiusauksen. Berliinissä jäi kirppisten kiertäminen melkein kokonaan ja löydötkin jäi tosi laimeaksi. Ensi kerralla sitten taas.

   Poista
 5. Hienoja löytöjä ja ryhmä Pitsi-kynttilänjalkoja näyttää kauniilta♥.

  Mukavaa matkaa, Berliini on tosi kiva kaupunki. Kannattaa käväistä KaDeWe-tavaratalossa, jossa on mieletön ruokaosasto (ja muutkin osastot kyllä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Berliini on kyllä mahtava paikka, mutta tällä kertaa ns. omaa aikaa ei ollut melkein laisinkaan. Yhteen paikkaan ehdin ja yksi pieni löytö tuli vastaan, mutta toivottavasti pääsen pian uudelleen Berliiniin, niin ehtii keskittyä kirppishommiinkin.

   Poista
 6. Vanhemmillani on aivan samanlainen tarjotin. Se on kai peräisin 1970-luvulta.

  VastaaPoista
 7. Säilytä joulupalloja uudessa rasiassasi :) Onneksi olkoon, voitit Hopeapeilin arvonnassa joulukirjan! Lähetä minulle sähköpostia os. hopeapeiliblog@gmail.com niin sovitaan, miten saat kirjan käsiisi.

  VastaaPoista
 8. Voitin arvonnassa saman kukka aiheisen tarjottimen 70 luvun alussa. Tyylistä tulee mieleen että se on Venäjältä.

  VastaaPoista