sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Viime sunnuntain kirppislöydöt


Pääsin viikko sitten visiitille Salon Aarresaareen. Yleensä Salossa tulee tehtyä useamman kirppiksen kierros kerralla, mutta tällä kertaa valitsin vain yhden täsmäkohteen. Aarresaari on mielestäni kiva: ei liian iso, ei pelkästään uutta tavaraa myyvä tai epäsiisti. Tällaisia löytöjä viikko sitten tein:

1. Keltainen Kilta-kulhoHankin viime jouluna itselleni vastaavan, mutta mustan kulhon huuto.netista. Nyt silmiini osui ehjä keltainen yksilö ja en epäröinyt hetkeäkään 15 euron kulhon hankintaa. Tämä kulhohan ei ole Kaj Franckin, vaan Ulla Procopén käsialaa, mutta itse nimitän näitäkin astioita Killoiksi.Näitä kolmikulmaisia kulhoja valmistettiin aikoinaan vuosina 19571965. Minulta löytyy tätä astiamallia kolmea kokoa: yksi matala musta, sininen ja musta pienempi kulho ja nyt sitten kaksi isointa kulhoa, eli nämä kuvassakin näkyvät. Tämän kulhon sisällä on hieman vispilän tms. jälkeä, mutta sain jälkiä mukavasti pois Universal Stonella. Harmikseni Kehäkukka-kulhon jälkiin edes Universal Stone ei toiminut, mutta kulho on ihana, käyttökelpoinen ja kelpo silti.
2. Arabian ruukku

Arabian ruukuille on taas tarve, eli en laittanut laisinkaan pahakseni neljän euron hintaista kukkaruukkua. Aluslautasta ei ole, mutta täytyy toivoa, että irrallisia tassejakin tulee taas jostain vastaan. Pistorasian jakaja (vai mikä tuollaisen nimi nyt onkaan..?) tuli vastaan 0,50 eurolla.3. Urpo-lautaset

Nyt löytyi sopuhintaiset Raija Uosikkisen Urpo-lautaset! Viimeksi katselin näitä kesällä Juvalla ja olin aivan käärmeissäni hinnoittelusta (10 euroa / kpl), mutta kolmen euron kappalehinta tuntui kohtuulliselta. Lautaset matkaavat mökille, ehkä vielä ennen joulua.+ bonus, Järvimuoti-paita:

Kävin tällä viikolla ensimmäistä kertaa Helsingissä Mäkelänkadulla Emmaus-kirpputorilla Vallilassa. Paikka oli oikein miellyttävä tuttavuus. Löysin suomalaisen Järvimuodin pellava-viskoosi-paidan neljällä eurolla. Paita on itse asiassa kokoa xxl, mutta vaate toimii vyönsä ansiosta ei aivan xxl-kokoisellakin. Vaatteessa on mielestäni jotain hyvin japanilaista. Ja sehän on aina plussaa.

Mukavaa alkavaa viikkoa! Palataan kirppisjuttuihin taas pian.

8 kommenttia:

 1. Nuo kolmikulmaiset kulhot ovat tosi kauniita, kelpaisivat mullekin :D En ole koskaan käynyt Salossa kirppistelemässä, täytyykin korjata tilanne pikaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salo on mun mielestä oikein mainio kirppiskohde, suosittelen!

   Poista
 2. Moikka! Mulla olisi kilta-sarjaan kuuluva kori, jossa on ollut vati. Vati on mennyt joskus rikki ja se on heitetty roskikseen, mutta kori on säilytetty. Koriin menee n.17x17cm kokoinen vati. Olisitko kiinnostunut tästä? Kysyn sinulta nyt ihan ensiksi koska tiedän sinun keräilevän näitä astioita, muuten laitan sen sitten ihan jonnekin huutonettiin myyntiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Juu, kiinnostaa kyllä! Sellainen rottinkinen kori/teline varmaan on kyseessä? Siihen menee varmaankin sellainen neliönmallinen vati. Laitatko mulle meiliä, niin jatketaan siellä: kirppis.rakkautta@gmail.com.

   Poista
 3. Mäkelänkadun Emmaus on valiteetavasti viime aikoina kallistunut, mutta saattaa sieltä vielä tehdä ihan kivoja löytöjä. Kuuluu mun perjantaikierrokseen. :) Kiva tuo paita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että hinnat on nousseet, mutta toivottavasti tulee vielä kivoja löytöjä tästäkin huolimatta eteen!

   Poista