lauantai 16. tammikuuta 2016

Eka visiitti uudella Ekotorilla

Viime perjantaina pakkasen hieman lauhduttua, päätin katsastaa työpäivän päätteeksi Turun Ekotorin uuden toimipisteen Itäharjulla. Pitkäikäinen Kirkkotien kierrätyskeskus sulki ovensa ennen joulua ja siirtyi uusiin ja isompiin tiloihin Rautakadulle. Saavuin paikalle aivan jäässä, talvi siis yllätti kävelijän, vaikka matkaa ei ollut kuin parisen kilometriä turkulaisessa talvituulessa...

Turun Ekotorin Rautakadun toimipiste.


Rautakadun Ekotorilla tilaa taitaa olla huomattavasti enemmän kuin Kirkkotiellä. Katselin esillepanoa rauhassa, ensin ns. Arabia-osaston ja vitriinit. En tosin ymmärrä, miksi vitriinissä seisoo samat, ehkä hieman liian kalliisti hinnoitellut design-tuotteet, vaikka paikka muutti uusiin tiloihin. Jos samat kamat lymyävät vuosia hyllyssä, eikö sekin kerro hinnoittelusta jo jotain?

Purkit ja purnukat keittiön kaapissa. Paperiset "etiketit" ovat testissä.


Meinasin avautua liiallisista hinnoista kassalla, mutta päätin jatkaa katselua. Ensimmäinen (sisäinen) ilonkiljaisu pääsi peltipurkkihyllyllä. Ylimmällä hyllyä majaili sinivalkoraitainen Marimint-purkki 2,50 eurolla. Purnukka on erittäin hyväkuntoinen. Olen halunnut Marianne-purkin rinnalle tuota sisarpurkkia jo pitkään, mutta en ole viitsinyt maksaa sentään kymppiä tai enempää tuosta kapineesta.

Strutsinsulkainen pölyhuiska, kätevää.


Seuraava ilostus syntyi epämääräisen "romukorin" äärellä. Käyttämätön strutsinsulkapölyhuiska (1,50 euroa) on mitä parhain siivousväline esim. keittiön astiahyllylle. Pölyhuiskassa oli suojapussi ja tuotelappu vielä paikallaan. Pölyhuiska on muuten osoittautunut ihan parhaaksi välineeksi siivoiluun!

Joulun jälkeen alelaarista löytyivät 4 Weisten saumapalloa.


Kaikki joulukoristeet olivat tietysti alennuksessa. En voinut taaskaan vastustaa parin Weisten pehmeän saumapallon kutsua. Pallot maksoivat 0,10 euroa kappale.

Ekotorilla jaotellaan ainakin osa astioista nykyään värisävyjen mukaan. Välillä minulle tuottaa vaikeuksia tällainen värikoodaus kirppisympäristössä ja värimassat meinasivat koitua tälläkin kertaa kohtalokseni. Palasin kuitenkin katselemaan vihertävän lasin hyllyä ja silmäni terästäytyivät. Sitruunankeltaista lasia! Mitä nämä pikkukulhot ovat? Kääntelin kuppeja aikani ja päätin hyödyntää tietäjiä Instagramissa. Sain aivan älyttömän nopeasti vastauksen: Kyseessä on Nanny Stillin Riihimäen lasille suunnittelema Sulttaani (tuotannossa 19671968). Yhden kulhon hinta oli vain 5 euroa.




Pyörittelin astioita käsissäni. Mietin: Minunhan piti kerätä lasiastioista vain Faunaa. Mutta. Olen haaveillut sitruunankeltaisesta lasista. Ja. Kulhot ovat ihanat. Sitä paitsi. Pääsiäinen tulee. Ja hei. Kulhot ovat pinottavat. Eikä! Miten voin olla näin heikko luonne?




Kanssa-asuja saapui tässä vaiheessa Ekotorille pelastamaan minut tavarapaljouden houkutuksista (ja purevan pakkasen kourista). Eipä tullut häneltä(kään) tiukkaa kieltoa Sulttaaneiden ostolle  pikemminkin astiat miellyttivät T:n silmää myös.



Loppu onkin sitten ilmiselvä. Odottelen pääsiäistä Sulttaanien kanssa. Ja hei, onhan ne vain tosi ihanat!  


Ekotorin löydöt.
Ps. Lisäsin blogin vihdoin myös Bloglovin'iin. Seuraaminen onnistuu siis myös tuota kautta!

22 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina! Huisku on ihan mahtava ja todella hyväksi osoittautunut.

      Poista
  2. Nuo jälkkärikulhot ovat aivan ihanat, olisivat kyllä lähteneet minunkin matkaan. Sitruunankeltainen lasi on mielestäni niin kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunankeltainen lasi on kaunista. Olen kyllä tyytyväinen, että nappasin kulhot matkaani, vaikka yritänkin välttää tällaisten "eripariastioiden" haalimista.

      Poista
    2. Eihän nuo mene "eipariastioiden" kastiin, kun sentään parillinen määrä! ;)

      Poista
    3. Niinpä! Täytyykin alkaa käyttää tuota ajattelumallia...

      Poista
  3. Kyllä, hyvä ostos nuo sitruunankeltaiset.
    Kävimme joulun alla tuolla samaisessa paikassa ja nuo värimassat olivat vähän haastavia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna. Värimassat on haastavia, mutta onneksi joskus myös palkitsevia!

      Poista
  4. Oi, nuo on niin hienon väriset ja pääsiäiseen sopivat (ja kevääseen yleensäkin). Olisin rikkonut itsekin ostolakkoni...

    VastaaPoista
  5. Oli mukavaa päästä sun mukaan kirppikselle näin ruudun välityksellä =) Nuo sulttaanit on äärimmäisen kauniita eikä olleet kalliitakaan. Sievä on tuo Marimint purkkikin. Onkoos siinä Aarikan Riemuraidassa leveämmät raidat vai mistä nämä erottaa toisistaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että kirppisvisiitti välittyi myös näin jälkeenpäin ja ruudun välityksellä. Riemuraidassa on leveämmät raidat ja muistaakseni sitä ei ole tehty sinisenä, eli raidan leveydestä juurikin tunnistaa Mariannen ja Riemuraidan erot.

      Poista
  6. Ihanat kulhot! Ja peukut myös bloglovin'ille - luen blogeja sen kautta ja nyt on kiva kun ei tarvitse klikkailla enää erikseen tänne (paitsi silloin kun haluaa kommentoida!) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ristirouva! Hienoa, että Bloglovin' saa kannatusta, katsotaan josko minäkin alkaisin käyttää aktiivisesti sitä.

      Poista
  7. Kiinnostavat kuvat.
    Aivan kuin olisi ollut itse mukana, mutta tosiasiassa ollaan sairastuvalla.
    Onneksi otit suojiisi nuo ihanat Sulttaanit.
    Laatutavaran sivuilta katsoin sarjan muitakin osia ja siis aivan ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sar P! Hauskaa, että reissu välittyi ruudun toiselle puolelle. Olen kyllä tyytyväinen, että nappasin mukaani nuo Sulttaanit. Isompi saman värinen tarjoilukulho olisi aivan ihana löydös tuohon settiin.

      Poista
  8. Hmm, pitäisiköhän lähteä taaperon kanssa käymään... Poikettiin tuolla joulun alla, mutta saumapalloja lukuunottamatta en löytänyt mitään kovin kiinnostavaa. Tosin tunnustan, että en ole hyvä tunnistamaan lasiesineitä, esimerkiksi nuo Stillit olisivat menneet minulta täysin ohi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa mennä kurkkaamaan! Mä en myöskään tunne lasiesineitä juuri laisinkaan - onneksi sain apua Instagramista, ilman olisi ehkä Sultttaanit jääneet hyllyyn.

      Poista
  9. Hyvä, että korjasit noin ihanat kulhot pois kuleksimasta. Tuo väri on niin keväinen ja kiva alkaa jo vähän fiilistellä pääsiäistäkin ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Kevättä ja pääsiäistä kohti uusien kulhojen kera!

      Poista
  10. Hyvät löydöt <3 Minä tykkäsin enemmän Kirkkokadun fiiliksestä, siellä oli sellaista löytämisen ilon meininkiä enemmän koska paikka oli pienempi ja tavarat eivät niin väljästi esillä. Uudessa myymälässä vieraillessani hämmästyin hintoja. Minusta ne ovat kovasti nousseet paikanvaihdon jälkeen. Ehkä vaan kuvittelen?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Kirkkotie oli kyllä sympaattinen! Mun mielestä hinnat oli vanhassa paikassa myös aika korkeita, mutta voihan olla, että nyt on nostettu vielä. Nyt olin niin innoissani omista mielestäni halvoista löydöistä, että en tainnut enää tarkkailla muita hintoja yhtä paljon.

      Poista