keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Ihme on tapahtunut

Sain marraskuussa 2014 lahjaksi elämäni ensimmäisen orkidean. Aluksi uppokastelin kukkaa ja yritin muutenkin kohdella sitä joten kuten hoito-ohjeen mukaisesti. Viimeistään puolentoista kuukauden kuluttua kasvin saapumisesta kotiini, tiputti se kaikki viimeisimmätkin kukinnot pois. Olin kuullut kauhutarinoita orkideojen vaikeudesta ja pirullisuudesta, eli minulla ei ollut mitään sen kummempia odotuksia kasvin elinvoimaisuudesta.

Olin aivan varma, että ilonani tulisi olemaan vain vihreät lehdet, jos niitäkään. Kastelin kasvia silloin tällöin, hätäisesti. Uppokastelu tai seisotettu vesi olivat aivan konkreettisestikin menneen talven lumia.

Marras-joulukuussa huomasin, että kasvi oli pukannut uutta kukkavartta. Siitäpä sitten alkoikin uusi jännitysnäytelmä. Nyt ei enää tarvitse jännittää, ihme on todellakin tapahtunut. Orkidea kukkii uudelleen!


Kukka ei ole tykännyt pahaa, kun tökkäsin sille suojaruukuksi Arabian tummanruskeaan purkin. Olohuoneessa taitaa tällä hetkellä olla kaikilla kasveilla kirppispurkit.

Kaunista viikkoa! Palataan lähitulevaisuudessa Tampereen löytöihin  ja muihin viime viikonlopun kirppisjuttuihin.

6 kommenttia:

 1. Juu ei orkidea todellakan ole mikään vaikea kukka...kunhan ei hoida ja kastele sitä kuoliaaksi..:)
  Eikö muuten ole hieno tunne, kun onnistuu kukkien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, on todellakin hieno tunne, kun kasvit voi hyvin ja orkidea jopa kukkii! Mä tuppaan myös kiintymään viherkasveihin, eli onneksi kasvit voi suurimman osan aikaa suht kivasti.

   Poista
 2. Voit onnitella itseäsi, kun keskellä talvea olet saanut orkideasi kukkimaan.

  Minullakin on kahdella perhosorkidealla suojaruukkuina Richard Lindhin suunnittelemat ruukut. Piri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kiitos Piri! Nuo Richard Lindhit on kyllä kivoja ja kauniita ruukkuja.

   Poista
 3. Ihanaa ♥ Orkidea on niin kaunis ♥ Mulla oli kans pari, mutta ylihoidin ne ihan samalla tapaa kuin muutkin viherkasvini. Enää meillä ei ole muita kasveja, kuin keittiön pöydälle eksyvät kukat =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylihoitaminen ja varsinkin liikakastelu taitaa olla usein pahasta. Suosittelen kasvien lievää unohtamista, niin ne jakselee paremmin.

   Poista