lauantai 21. marraskuuta 2015

Sydänkulho ja Kiltaa

Yksi rajapyykki on ylitetty: omistan vihdoin Wärtsilän Finelin sydänkulhon. Oikeastaan en edes tajunnut haluavani kulhoa näin paljon, mutta huomasin tuossa jokin aika sitten että selailin todella ahkerasti eri sivustoja sydänkulho mielessä. Niinpä olin aika innoissani, kun sain tämän pienemmän kokoisen sydänkulhoisen parilla kympillä internetin ihmeellisestä maailmasta.


Kulho on sisältä todella hyvässä kunnossa, mutta harmillisesti itse sydämissä on naarmuja. Eipä naarmuja kovin kaukaa näe ja varsinkaan näin pimeänä vuodenaikana ne eivät osu silmään. Googlailin kulhoa ja yritin etsiä tietoa kuosin suunnittelijasta. Laatutavara-sivustolla on mainittuna Gunvor Olin-Grönqvistin nimi. Jotenkin minusta tuntuu, että olen lukenut jostain, että suunnittelija on pimennossa. Jospa joku lukijoista osaa infota kuosin alkuperästä, laittakaa kommenttiboksiin ihmeessä viestiä!

En varmaankaan jätä sydänkulhoa muiden emalikavereiden joukkoon hyllylle, mutta nyt se oli helpointa vain lykätä joukon jatkoksi. Parhaimmalta kulho näyttäisi varmasti punaisen Iso-Pehtoorin, Punahilkan, tummansinisen Pikku-Pehtoorin, Amigon, punavalkosinisen emalipurkin ja Sarpanevan padan joukossa, mutta nämä astiat sijaitsevat tätä nykyä kovin korkealla keittiön kaapin päällä  eipä käyttökelposia astioita ole järkeä sinne sulloa, mutta muuallakaan ei oikein ole enää tilaa...

Pyyhin pölyt astian pinnalta, mutta näköjään hieman heikosti...

Kilta-perheen uusin jäsen on pienen pieni uunivuoka. Tämä ei niin yleinen pikkuvuoka on todella söpö, mutta kokonsa puolesta vähän vaikeakäyttöinen. Ehkäpä parin kananmunan omeletin tuossa voisi tehdä. Tästä vuoasta on tehty myös isompikokoinen yksilö.


Vuoan kanssa oli pientä epäonnea. Ostin sen myös internetistä ja kyselin myyjältä, onko astia virheetön. Kun sain vuoan käsiini ihmettelin kannen nupin pienen pientä säröä ja sivussa näkyvää vaaleaa painaumaa, kun kunnossa ei pitänyt olla valittamista. Taas tuli siis todistettua, että virheetön-termin tulkinta voi olla moninaista... Maksoin vuoasta 15 euroa. Vihreän kulhon löysin jo aikaisemmin 1,50 eurolla Hassisen kirppikseltä.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille lukijoille!

16 kommenttia:

  1. Minä en tajunnut haluavani tuota kulhoa lainkaan, mutta sitten eksyin tänne ja totesin, että on se vaan niin kaunis - ja kun on tulossa tuo joulukin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mulle on käynyt vähän samalla tavalla! Kun aikani katselin näitä sydänkulhoja eri blogeissa, niin kulhokuume alkoi kasvaa yllättäen.

      Poista
  2. Voi <3 Onnea ihanasta kulhosta <3 Se on kyl niin sievä <3 Mulla ei ole tuo kuin isompana ja olis ihan kiva saada tuo kans pienempänä =)

    Todella harmillista, että vuoan kanssa kävi huono tuuri =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Olen ihaillut sun isompaa kulhoa, on se vain ihana. Toivottavasti löydät vielä tämän pienemmän yksilön.

      Poista
  3. Ihana kulho! Yksi mun suosikeista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilviraitti! Mäkin tykkään kovasti, vaikkakin tattikuosi taitaa edelleen olla mun ykkössuosikki.

      Poista
  4. Onnea löydöistä! Tuo pienempi sydänkulho on kyllä ihana, pari kertaa on ollut tilaisuus ostaa, mutta ovat oleet liian kalliita. Se tunne, kun jotain ihanaa löytää pitkän odotuksen jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Tämän sydänkulhon kohdalla on tuntunut siltä, että en tavalliselta kirppikseltä sitä löydä, mutta "onneksi" on internet.

      Poista
  5. Ihana sydänkulho, itse löysin paikalliselta kirpparilta 15€ muistaakseni ja vieläpä priimakuntoisena. Tämä on kyllä joulunajan ihanin kuppi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, onpa sulla ollut hyvä tuuri! Jouluun tämä kulho sopii kyllä hyvin.

      Poista
  6. Sydänkulho ja kaikkiaan nuo sinun kulhosi <3

    VastaaPoista
  7. Onnea löydöstä! Sydänkulho on vaan niin upea! Mäkin haaveilen löytäväni vielä tuon pikkuisen version tuon ison kaveriksi.

    Harmi, ettei vuoka ollutkaan virheettömässä kunnossa. Ihmisillä tuntuu olevan hyvin erilainen käsitys siitä, että mikä on virheetön ja mikä on uudenveroinen jne. Olen itsekin moiseen aina välillä törmännyt ja harmistunut jokusen kerran, kun on luullut ostavansa jotain uuttavastaavaa tavaraa ja sitten perille saapuukin joku melkein roskiskuntoinen tuote..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Valtavirrassa! Toivotaan, että pienempi kulho tulee sua vastaan vielä ja mulle kelpaisi isompi yksilö oikein mainiosti myös.

      Poista
  8. Voi kun kiva että kerrot hinnat! Niitä monesti pantataan ja on mukava lukea mihin hintaan näitä löytöjä toiset tekee, auttaa samalla itseä laittamaan hinnat mittasuhteisiin kirppareilla joissa näkee paljon tähtitieteellisiä hintoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitos mukavasta kommentista! Mä jossain vaiheessa pohdin "ääneen" blogissa, että kerronko hinnat ja se sai niin paljon kannatusta, että päädyin hinnat kertomaan, vaikka en itse muiden blogien lukijana esim. erityisesti kaipaa hintatietoja.

      Poista