sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Ihan uudet ihanuudet

Olen kyllä vakuuttunut tästä ostoksesta, vaikka se kukkaron päälle kävikin.


Edellisviikonloppuna tapahtui jotain ennennäkemätöntä. Ensin törsäsin sunnuntaina Kokemäen Tuohitorilla ihan kunnolla ja sitten huusin vielä Lumppulan Villiksestä (eli Facebookin Rättei, lumpui ja retroi -ryhmän ns. hulluilta päiviltä) niin kauhistuttavaan hintaan Kilta-maustesetin itselleni, että päätin aloittaa hienoisen ostoslakon.

Mietin, että lakolla täytyy olla joku ns. takaportti, koska muuten alan haluta aivan hulluna kaikkea mahdollista rompetta. Oma takaporttini on (oli) pieni tattikulho. Sopuhintainen pieni tattikulho olisi ainoa asia, minkä saisin hankkia ostolakon aikana (joka jatkuu ainakin kevään Budapestin matkaan asti).

                                                                                  Tämä ihastuttava F-mausteikko on ollut tuotannossa vuosina 1956-1964.Hammastikkukuppihan minulla on jo vihreänä, mutta pullo ja teak-alusta ovat ennennäkemättömiä ainakin minulle.
Tiesin, että tästä viikonlopusta tulisi tiukka. Kirpputoreja rakastava ystäväni oli tulossa vierailulle Turkuun ja olin sopinut hänen kanssaan, että lauantaina menemme kiertelemään kirppiksiä. Toki ystäväni antoi myös mahdollisuuden, että emme menisi laisinkaan kirppistelemään, mutta olin sitä mieltä, että tällainen ihmiskoe olisi minulle vain hyväksi.

Vannotin ystäviäni ennen kirppiskierrosta, että heidän pitäisi pitää minut ruodussa. Jos alkaisin haalia kaikenlaista ostoskoriin, saisin kuulla asiasta. Kaikki alkoi hyvin. Päädyin tykittämään Instagramiin kuvia mielestäni kivoista tavaroista ja etsin myös ystävilleni potentiaalisia ostoksia.

Kolmas ja viimeinen kirpputori, Mimmin kirppis, koitui kohtalokseni. Ei, hyllyssä ei nököttänyt Esteri Tomulan tattikulhoa, vaan täydellisessä kunnossa oleva Domino-kulho. Oleilumme kirppiksellä oli varmasti huvittavaa seurattavaa: minä ulisin kulho kädessäni ja tivasin itseltäni ja seuralaisiltani ratkaisua kamalaan dilemmaan: tyrinkö heti ostolakkoni ja olen selkärangaton limanuljaska vai jätänkö 40 euron kulhon hyllyyn ja olen ylpeä itsestäni. Ehkä.Noin 10 minuuttia ennen kirpputorin sulkemisaikaa ja sanoin maagiset sanat ystävilleni: en ota tätä kulhoa, en vain voi. Melkein samaan hengenvetoon sain kuitenkin vielä paremman idean! Lievästi ylpeyttä nieleskellen soitin äidilleni ja ehdotin, jos voisin lunastaa 8 kuukautta etuajassa syntymäpäivälahjani.

Tiedän, että tämä tarina on typerä. Tiedän, että huijasin itseäni, kun hankkiutin kulhon itselleni etukäteislahjana. Mutta. Olen aivan naurettavan onnellinen nyt tuosta kulhosta. Se on ihana! Se on melkein yhtä ihana kuin tuo jumalainen maustesetti. Ja...ainakaan äidilläni ei ole enää lahjaongelmaa marraskuussa, kun todella aikuismaisesti käyttäytyvä tytär täyttää pelottavan paljon vuosia.


Muuten kirppiskierros sujui hyvin. Heh.

Tässä silmäteräni vielä rinnakkain.Mitä opin tästä? En varmaan mitään. Ei kai. Opin ainakin sen, että saan iloa jo pelkästään jakamalla kuvia Instassa seuraajilleni. Aion jatkaa näin. Kaikkea kivaa ei tarvitse välttämättä ostaa, mutta jos kyseessä on Raija Uosikkisen kynästä syntynyt Domino, täytyy se saada. Tai siis, en toki enää toista kulhoa tarvitse, mutta ymmärrätte varmasti yskän?

Ps. Jos haluat päästä lauantain kirppiskierroksen tunnelmaan, käy katsomassa kuvat ja tunnelmat Instagramista @kirppur-tililtäni.

14 kommenttia:

 1. Ihana : synttärilahja 8 kuukautta etukäteen. Kyllä on hieno ja niin kauniisti käy muiden joukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lahjonta on hyvä tehdä jo hyvissä ajoin...Kiitos kivasta kommista Miia!

   Poista
 2. Tää oli hauska tarina, joten kyllä kannatti ostaa tuo Finelin kulho ja tuo maustesetti on todellakin upea! Oli kiva seurata kierrosta Instassa, varsinkin, kun en itse päässyt kirppistelemään tänä vkonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kirppistely Instassa oli hauskaa seurattavaa. Ja kyllä, olen itsekin nyt vakuuttunut kulhosta + tietysti maustesetistä.

   Poista
 3. Kyllä minä oon ehdottomasti sitä mieltä, että olisi ollut hulluutta jättää tuo kulho kirppikselle! Olisit saattanut saada jopa toruja multa. ;) Eli HYVÄ TYTTÖ - tai siis nainen! Tuo mausteikkokin on oikein ihastuttava.

  terveisin myös aikuismaisesti käyttäytyvä Riikka, joka ostatti poikaystävällään juuri synttärilahjan kolme kuukautta etuajassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hienoa että tätä ennakkolahjomista on ilmassa! Nyt ratkaisu kulhosta tuntuu kyllä aivan oikealta ja voin hyvillä mielin jatkaa ostolakkoa. Toivotaan, että tällaisia emali-ihanuuksia ei ala nyt sataa taivaalta...

   Poista
 4. Ehdottomasti piti ottaa mukaan.
  Mahtavat astiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sar P! Nämä positiiviset kommentit kyllä lämmittävät entisestään mieltäni!

   Poista
 5. Mä seurasinkin tuota maustesetin huutoa sivusta :D Tosi kaunis esine, vaikka ei olekaan sellainen, millaisia yleensä himoitsen.

  Ja kaikkiin lakkoihin pitää jättää muutama takaportti, koska ne ei mulla muuten ainakaan kestä. Tosin yleensä itse jätän niin monta takaporttia auki, ettei lakko lopulta ole mikään lakko oikeasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, liian monet takaportit tuntuvat olevan kohtalokkaita. Katsotaan, miten tämä mun lakko tästä etenee...

   Poista
 6. Ihan loistavasti keksitty kiertotie !
  Olisihan se ollut synti jättää kulho sinne jonkun muun löydettäväksi.
  Onnea myös hienosta maustesetistä ! Kuolailin sitä siellä villiksessä myös ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Maustesetti on todella kaunis, aivan ihastuttava muotokieli siinä kyllä on.

   Poista
 7. Aikamoiset aarteet olet taas löytänyt! Musta tuntuu, että kaikki parhaat löydöt tulevat silloin vastaan kun ei pitäisi, rahaa ei ole tai muuten vain ostellut vähän liikoja...

  Pidin viime vuonna kirppiksettömän tammikuun, enkä ees kuvitellut meneväni kiusaamaan itsäni kirppiksille sinä aikana. Pari ikkunaostosta jo jäi pahasti kutkuttelemaan mieltä... Oisin varmasti sortunut kirppiksellä.

  VastaaPoista
 8. Juu, en tiedä onko sinänsä järkevää edes käydä kirppareilla, jos yrittää olla ostamatta mitään, mutta mulle taitaa pahin rahareikä olla nuo FB-kirpparit. Ne pirulaiset kun ovat auki melkein sen 24 h, toisin kuin livekirput.

  VastaaPoista