perjantai 21. helmikuuta 2014

Huittinen





Kävin Huittisissa kahdella kirpparilla. Tampereelle matkan piti alun perin kulkea Urjalan ja Viialan (tai siis nykyinen Akaa) kautta, mutta matkareitti muuttui ja samalla myös kirppispitäjä. Ensimmäinen kohde oli Huittisten pääraitin Kellari-kirppis. Paikka on hyllykirppiksen ja vanhantavaran liikkeen sekoitus.


Loosien puolelta löytyi mustanruskea Kilta-lautanen ja tummasävyinen kukkatunika. Hypistelin Vero Modan tunikaa jonkin aikaa ja olin hieman epäileväinen vaatteen suhteen. Materiaalilappu oli leikattu pois, eli en tiedä varmaksi paidan koostumusta. Polyesteriä se taitaa olla. Juuri nyt ostos hieman harmittaa. Miksi haksahdin aika kivaan paitaan, kun tiedän jo nyt että tunikasta ei tule ikisuosikkia. Minua on alkanut entistä enemmän häiritä hutiostot – vaikka kyseessä onkin käytetyt vaatteet. Seuraavaksi harkitsen entistä paremmin. En kyllä aivan ensimmäistä kertaa tee tällaista lupausta, mutta ehkä nyt kuppini alkaa olla jo tarpeeksi täynnä. Vaikka eurolla saa, ei se silti tarkoita, että kaikki on pakko omistaa.



Takaisin materialistin maailmaan. Kellari-kirppikseltä ostin myös mittapullonmallisen lasikorkillisen pullon. Varsinkin tuo lasinen korkki ihastuttaa minua kovasti.

Toinen, pikainen kohde oli Kakkostien kirppis. Paikka on hallimainen rumilus pellon laidassa. Hallin vieressä majailee hieno vanhempi puurakennus, vanha kansakoulu kenties. Tämä kirpputori oli ns. aika perus. Paljon lastenvaatteita, uusia polyester-rättejä (vähän niin kuin tuo kukallinen tunika...itseruoskintaa...), ylihinnoiteltuja emaliastioita ja peltipurkkeja.




Pikakierroksella käteen jäi: Katsuji Wakisakan vuonna 1973 Marimekolle suunnittelema Karuselli-kuosista tehty tyynyliina ja Peppi Pitkätossu -kirja. E hassumpaa.

4 kommenttia:

  1. Harmi kyllä Huittisissa usemman vuoden toiminut Sani-kirppis lopetti justiinsa. Jos osut Huideen la-su, käypä katsastamassa Hohto-kirppis.

    VastaaPoista
  2. Sani-kirppikseen taisin törmätä vielä jossakin listauksessa, harmi että paikka on lopettanut. Kiitos Hohto-kirppis-vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korjailen aikaisempaa ^ antiikkitavarakauppa josta puhuitte on auki ti-pe 10-17 ja la 10-15 eli ei sunnuntaisin ollenkaan.

      Poista
  3. Aivan, kiitos tiedosta. En Hohto-kirppiksellä löytänytkään oikein mitään osumaa, eli tämä taitaa olla vinkkaamas paikka: http://elamystori.blogspot.fi

    VastaaPoista