sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Vastustamattomat norjalaiset astiat

Voin sanoa, että nämä astiat olivat rakkautta ensi silmäyksellä! Näin norjalaisen Stavangerflintin Flamingo-astiat Maskun Wanhassa Nestorissa ja nappasin ne välittömästi ostoskoriini sen enempää miettimättä. Samalla unohtui, että Kilta-astiaa sen olla pitäisi ja että kaapit ovat jo varsin täynnä kaikenlaista astiaa.



Nämä 1950-luvulta peräisin olevat ihanuudet ovat siis Norjasta alkujaan ja olen ennenkin tutkaillut kirppiksillä Stavangerflintin (myöhemmin Figgjo) tuotantoa. Tämä sarja tunnetaan Bambus Flamingo -nimellä ymmärtääkseni ja se on Inger Waagen (1923–1995) käsialaa.

Astiat ovat aivan upeasti koristellut: kuka voisi vastustaa tyyliteltyjä sitruunan, kalan ja kukan muotoja? Kaikki kolme kipaletta ovat tarjoiluastioita. Aion yhdistää nämä ainakin vihreään Kiltaan. Vielä astiat eivät ole päässet käyttöön, mutta kyllä niiden aika vielä tulee.



Katselin lähinnä Etsystä näitä lisää: sarjasta löytyy aivan upeita kahvallisia vuokia, neliönmallisia tarjoiluastioita ja uunivuokia. Bongasin myös samalla kuvioinnilla kuppeja ja lautasia, mutta eniten silmiini osui juuri tarjoilukäyttöön tehtyjä astioita. 


Nämä kaunokaiset maksoivat yhteensä vain 16 euroa. Kaikki astiat ovat säröttömiä ja kiiltäviä, ainoastaan yhden astian ulkopohjassa on hieman kulumaa, mutta se ei haittaa mitään.

Mitä pidätte norjalaisesta fiftari-designestä?

10 kommenttia:

  1. Nuo ovat todella upeat! Olisin myös itse langennut heti, joten onneksi sinä osuit paikalle ensin :D Minulla on kans jotain norjalaista sattumakippoa. Nuohan toimivat kyllä hyvin Killan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eihän näitä voinut jättää hyllyyn. Nyt toivon, että nää päätyvät vielä käyttöönkin.

      Poista
  2. Huippulöytö varsinkin kun ovat noin hyvässä kunnossa! Ja kuvio on just ihanan viiskymmentälukuinen että vaikkei käyttöä tulisikaan niin näillä on silti ns. esillepanoarvoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvion viiskytlukulaisuus kiinnitti erityisesti huomioni, se on hurmaava.

      Poista
  3. Olisin langennut ihan samalla tavalla, ja unohtanut, että Paratiisiahan meillä käytetään. 50-luvun tyylitelty kuviointi puhuttelee minuakin. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, että löytyy kohtalotovereita! Paratiisi on muuten myös toddella kaunis sarja - katsotaan, koska sorrun siihen...

      Poista
  4. Muistinpa juuri että jossain jemmassa lymyilee tämän sarjan suorakaideastia minullakin. Oli varmaan halpa kun reunassa särö ja kuvio niin houkutteleva ! pikkuvika & tarpeettomuus keittiössä sai varmaan ajattelemaan että voin käyttää muuhun esillepanoon, koruille, kynttilöille tms...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä sarja on kyllä ihana! Ei pysty vastustamaan edes pikkuvikaisena <3

      Poista