keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Rottinkia, silkkiä, samettia

Tällä kertaa luvassa on ennen kaikkea vaatelöytöjen esittelyä, mutta mahtuupa mukaan myös yksi rottinkiesine. Tämän rottinkiamppelin sain jo useampi vuosi sitten lahjaksi, mutta sitä ei koskaan saatu roikkumaan Turun-asuntoon. Tämän asunnon olohuoneen ikkunassa on verholauta, eli amppeli oli helpompi kiinnittää suht huomaamattomasti suoraan siihen.



Amppeli oli ollut ennen pelastusta pihalla säiden armoilla, mutta sain siitä ihan hyvän näköisen ihan vain huolellisesti puhdistamalla siitä liat sun muut. Kasvi, mikä amppelista roikkuu, on uutena hankittu himalajan posliinikukka. Tuo kasvi roikkuu todella näyttävästi soveltuu amppeliin passelisti.


Instagramissa olenkin jo voivotellut huonoa viherkasvionneani, koska löysin viime viikolla viidestä kasvista ötököitä! Heitin kaksi juorua, yhden anopinhampaan ja herttaköynnöksen heti roskiin ja nyt olen suihkuttanut jäljelle jääneitä kasveja saippualiuoksella kovasti. Olen tarkkaillut kasveja ihan todella paljon ja heitin varmuuden vuoksi vielä tupsukin poikasen pois, koska mielestäni tuholainen oli iskenyt myös siihen.

Nyt toivon, että tilanne rauhoittuu  ja että saan taas olla monta vuotta rauhassa ötököiltä. Nuo viherkasveihin pesiytyvät ötökät (mielestäni täällä kertaa kyseessä oli ripsiäinen) ovat kyllä ihan vihoviimeisiä! Ehkä hankin vielä varmuuden vuoksi myrkkytikkuja, koska edellisellä kerralla saippuointi ei auttanut, vaan piti turvautua järeämpiin keinoihin.

Alkuvuoden vaatetavoitteet ovat pysyneet aisoissa, niin sanotusti kiitos koronan. En ole käynyt laisinkaan kirppareilla ja parit jutut, jotka olen verkkokirppiksiltä hankkinut viimeisen kuukauden aikana, eivät ole olleet vaatteita. Tässä nyt myös muutama vaate viime vuoden puolelta, olkaa hyvät.


Vihreä silkkipaita  lappua paidassa ei ole, eli en voi aivan 100%:n varma olla paidan materiaalista. Tämä löytyi Kampin kirpparilta 9 eurolla. Paita on selvästi vähän vanhempaa tuotantoa ja siinä on kauniita yksityiskohtia, kuten helman ja hihansuun piparkakkumainen reuna.



Harmaa pitkähihainen silkkipaita löytyi puolestaan Turusta Maanantaimarketista 4 eurolla. Paita on alkujaan Stockmannin Christelle & Co -merkkiä. Paita oli todella mieleinen löytö: silkki on vielä todella sileää, suorastaan "satiinimaista" paidan sisäosassa.



Yksi viime vuoden parhaista vaatteista löytyi jo syyskuun lopussa Järvenpään Fidasta, mutta en ole saanut aikaiseksi esitellä tätä Cos-merkin mekkoa aikaisemmin täällä blogissa. Tämä vaate on ollut ylläni jo useammassa juhlassa ja tuo mekko on aivan huippu! Se on silkkiä ja viskoosia, eli kankaassa ei ole laisinkaan tekokuitua. Syvän tummansininen mekko on todella kaunis ja laadukas. Tästä maksoin 9 euroa.



Toinen juhlava vaate, minkä bongasin samaisella reissulla Järvenpään Fidasta, on Ritva Fallan käsialaa. Hame on muhkea ja kerroksellinen ja mielestäni myös vähän leikkisä. Mekko on yleisilmeeltään hyvin tumma, mutta siinä on salmiakkiruutumainen kuviointi. Tätä hametta en ole käyttänyt vielä kertaakaan, mutta varmasti viimeistään loppuvuodesta hameelle on jälleen käyttöä. Tästä maksoin 5 euroa.

Oikein kaunista ja kivaa huhtikuun loppua  pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!

2 kommenttia: