torstai 2. huhtikuuta 2020

Kaappi!

Olen selannut valehtelematta kuumeisesti alkuvuoden nettikirppiksiä ja Facebookin kirppisryhmiä vanha vaatekaappi mielessä. Sopivan kaapin löytäminen ei käynytkään aivan käden käänteessä: tori.fi:stä bongatessani sopivan oloisen kaapin, sijaitsi se joko väärässä kaupungissa, meni se heti kuin kuumille kiville tai hinta oli aivan tähtitieteellinen.

Kaapin etsintää hankaloitti myös se, että meillä ei ole enää autoa, millä kaapin olisi voinut hakea. Kaapilla oli myös joitakin ulkoisia kriteerejä, eli mikä tahansa yksilö ei päässyt tiukan seulan läpi. Sen tuli olla kaunis, ei liian massiivinen ja sellainen, että sinne saisi vaatteita roikkumaan.



Olin bongannut tämän puisen kaunokaisen tori.fi:stä, mutta sen hinta tuntui hieman liian korkealta (430 euroa)  kaappi ei siis häipynyt heti paremmille teille ilmoituksen julkaisun jälkeen, eli minulla oli hyvää aikaa puntaroida asiaa. Päätin tingata hieman hinnasta ja kävi ilmi, että hintaan sisältyi vielä kotiinkuljetus.



En ole päivääkään katunut kaapin kotiutumisen jälkeen: se todella on mielestäni kaikkien eurojen arvoinen. Kaappi on tarpeeksi siro, hyväkuntoinen, käytännöllinen ja kaunis. Ystäväni sanoin, se näyttää siltä, kuin se olisi ollut meillä tyyliin aina, sen verran kotiimme istuva se taitaa olla.

Kaapin sisäosa ei ole vielä ojennuksessa, eli siksi tuo on nyt kuvattuna vain ulkopuolelta. Kaapin toinen osa toimii juuri tangosta riippuvien vaatteiden säilytykseen ja toisella puolella on vedettävät puiset laatikot. Laatikoihin aion laittaa ainakin laukkuja.


Pieni kömmähdys kaapin kanssa kuitenkin sattui. Kaapin mitat,  noin 160 cm x 70 cm x 113 cm antoivat ymmärtää, että kaappi mahtuisi juuri ja juuri vanhan talon hissiin. No...kaappi jäi valehtelematta parista sentistä kiinni, eikä todellakaan mahtunut hissiin. Onneksi on ystävä, joka pääsi nopealla aikataululla avuksi ja auttoi kaapin kantamisessa neljänteen kerrokseen. Kyllä tuo tilanne vähän nolotti ja vielä enemmän nolotti, kun itse en saanut kaappia nostettua edes yhtä rappuaskelmaa. Asiaa ei auttanut, että olin juuri ennen, kun kaappi saapui kotiin, käynyt todella rankassa (?) jumpassa  olin siis aivan kuitti jo valmiiksi ja lihakset täristen yritin sitten selitellä kanssa-asujalle, että kyllä kaappi saadaan ylös asti...

Kaappi saatiin kuitenkin onneksi ylös asti, eli loppu hyvin, kaikki hyvin.



Nyt on kaappi makuuhuoneessa ja helpottaa vaatteiden säilömistä. Kokeilin kaapin päälle tuollaista pientä viherkasviasetelmaa, ettei makuuhuoneesta tulisi aivan liian harmaa-ruskea-musta. Toki toisella seinustalla on kirjahylly, joka tuo väriä, mutta jotakin kontrastia tai vastaavaa pitää ehkä vielä yrittää tuohon settiin saada.

Mitäs pidätte uudesta kaapista? Onko muille sattunut mittavirheitä huonekalujen kanssa?

Kaunista huhtikuun alkua! Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!

2 kommenttia:

  1. Hieno kaappi! Nuo ovet, joissa puunsyyt ovat eri suuntiin on piste iin päälle.

    VastaaPoista