sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Vähän joulua

Tänä syksynä aika on lentänyt aivan erityisen nopeasti! En ymmärrä, miten ihan just pian on joulu, vastahan oli lokakuu. Viime viikonloppuna Turussa havahduin asiaan ja kaivoin ekat joulukoristeet esiin. Seuraava satsi, eli loput joulujutut taitavat asettua paikoilleen vasta ihan aattona tai päivää ennen. Vietän arjen pääkaupunkiseudulla, eli Turussa oleminen tapahtuu vain viikonloppuisin. Tämä kahden kaupungin välillä seilaaminen on vaikuttanut tänne blogiinkin: postaustahti on kärsinyt ainaisen reissaamisen takia. Täytyy toivoa, että jossakin kohtaa olen taas vain yhdessä kaupungissa, niin elämäkin asettuu taas enemmän normaaleihin uomiinsa.



Viime viikonloppuna kiertelin myös Turun kirppiksiä pitkästä aikaa parhaassa seurassa. Pari jouluista löytöä esittäytyvät nyt ja loput kierroksen ostoksista myöhemmin.

Olohuoneen pöydälle tein melkoisen kitschin asetelman punaisista ja kultaisista joulukoristeista. Joulupalloja on reservissä vielä aikamoinen keko, eli lisää jouluisia asetelmia on vielä luvassa. Ja lasiset koristeet asettuvat tuttuun tapaan tänäkin vuonna ikkunaan.


Vaikka kotona on vasta tämä asetelma ja ovessa kranssi, niin antavat nämäkin joulujutut hieman joulun tuntua.


Mimmin kirppikseltä löytyi hitusen hassu lasinalussetti 3,50 eurolla. Tämä pienistä litteistä kivistä ja metallista valmistettu setti saattaa olla tuotu ulkomailta tuliaisena. Kirppiksellä epäilin vielä alusten toimivuutta, mutta onneksi hankintoihin yllyttävä kannustava ystäväni näki alusten hienouden ja ne pääsivät heti kotona tositoimiin.


Toinen hankinta oli pussillinen pienikokoisia joulupalloja ja omenoita + olkienkeleitä eurolla myös Mimmiltä. Nämä minikokoiset koristeet pääsevät huonekuusen oksille. Vielä huonekuusta ei ole edellisvuonna sain sellaisen joululahjaksi, mutta tuo pirulainen kuoli. Täytyy toivoa, jospa tänä vuonna saisin huonekuusen vaikka elämään kauemmin kuin yhden joulun ajan.




Onko muilla koti jo aivan jouluisena vai onko joulu vielä rakenteilla? Tai skippaatteko joulun konsanaan?

10 kommenttia:

  1. Kiva asetelma, joulunpunaiset pallot ovat kauniita.
    Kyllä mulla alkaa koristeet olla valmiina paikoillaan, vähäsen siivousta vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! Tykkään itsekin perinteisestä punainen ja kulta -värityksestä. Jouluvalmistelusi ovat myös jo hyvällä mallilla, hienoa!

      Poista
  2. Vähänlaisesti on kotia vielä koristeltu, mutta pikkuhiljaa jotain pientä otan kaapista esille. Vanhat joulukoristeet ovat niitä kauneimpia ja rakkaimpia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vanhat koristeet ovat eniten minunkin mieleen. En ole tainnut yhtään koristetta ostaa uutena, eli senkin takia vanhemmat koristeet kiinnostavat.

      Poista
  3. Laitan koristeet pikkuhiljaa. Liinat ja pukit ihan viime hetkillä.
    Pari huonekuusta kuoli minultakin aika nopeasti, mutta kolmas on nyt toista joulua hengissä :) Olen huolehtinut että sillä on aina vettä suojusruukun pohjalla ja välillä kastelen multaa myös. Näkyy tykkäävän. Ja jos ikkunan lähellä pääsääntöisesti pitää sen parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukoristeiden kanssa on kiva fiilistellä. Harmi vain, että tänä jouluna tuntuu olevan hoppu, mikä on vähän rasittavaa. Hyviä vinkkejä huonekuusen kanssa. Katsotaan, miten minun tällä kertaa käy!

      Poista
  4. Pikkaisen olen levitellyt joulutavaroita pitkin huushollia. Minulle joulu tulee oikeasti vasta sillä hetkellä, kun kuusi on sisällä. Tänä vuonna mahdollisesti perjantaina.

    Tänään ajattelin, että tänä vuonna laitan kuuseen punaisia ja kultaisia palloja. Saa nähdä, käykö niin-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuusi tuo varmasti ihan todella paljon joulutunnelmaa. Katsotaan, jos minulla joskus on vielä iso kuusi, olen tähän asti vastustanut joulukuusta enemmän tai vähemmän, mutta ehkä sellainen vielä ilmestyy.

      Poista
  5. Kivan näköisiä löytöjä ja asetelmia olet tehnyt! Kirppareilta löytyy ihania joulukoristeita yllättävän usein. Löysin juuri itämaishenkiset punasamettiset joulupallot joulukuuseen kahdella eurolla. Katsotaan, jos ehdin jossain kohtaa laittaa uutta postausta niistä ja muistakin jouluhärpäkkeistä.
    Meillä on edelleen ainoina joulukoristeina jouluvalot, olkipukki ja puukynttekikkö, joista laitoin kuvat blogiini joulukuun alussa. Minikuusi tuli ostettua aiempien vuosien suuren tilalle. Pikkukuusi näyttää kyllä lähinnä reppanalta isossa olohuoneessa. Ehkä koristelu muuttaa asiaa. Joulu on kiireisintä aikaa töissä, joten koristelu ja varsinkin "joulusiivous" jää aina viime metreille. Hyvää joulua sinulle ja kaikille muillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kirppareilta löytyy mun mielestä ihan tosi kivasta joulukoristeita - muuta en ainakaan mä edes tarvitse. Täytyy tulla kurkkimaan blogiisi teidän joulujuttua. Oikein hyvää joulua!

      Poista