sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Iloinen jälleennäkeminen

Löysin viime uutena vuotena Berliinistä Werner Stoffin suunnittelemia ihania kynttilänjalkamoduuleita kolme ja yllätyksekseni marraskuussa Wienissä ulkoilmakirppiksellä tuli vastaan yksi palanen lisää. Hintaa Nagel-kynttilänjalalla oli 10 euroa. Ei hassumpaa!



Saavuimme Wienin Naschmarkt-kirppikselle vähän liian myöhään, koska iso osa myyjistä oli jo pakannut kimpsunsa ja kampsunsa. Bongasin kuitenkin salamana erään myyjän pöydästä tämän ihanuuden ja en aikaillut ostoksen kanssa. Tuo Naschmarkt on kokemisen arvoinen, olisi pitänyt vain saapua aikaisemmin paikalle. Wien.info:ssa kuvaillaan paikkaa näin: The flea market at Vienna's Naschmarkt is already an institution. About 400 sellers present their goods here every Saturday from 6:30 a.m. to 2:00 p.m.


Tammikuussa postasin hieman harhaanjohtavasti, että kynttilänjalka olisi tanskalaista alkuperää, mutta ei. Nykyään uustuotannosta vastaa tanskalainen firma, mutta vanhempi tuotanto on ollut käsittääkseni saksalaista ja Stoff itse on saksalainen. 


Pientä päänvaivaa aiheuttaa oikean kokoiset kynttilät näihin ihanuuksiin. Kyseisiin jalkoihin on olemassa aivan oma kynttilänsä, mutta olen ymmärtänyt, että kynttilät ovat tosi tyyriitä. Itse vuolin vähän kuusenkynttilöiksi tarkoitettuja kynttilöitä, mutta kieltämättä vähän pidemmät kynttilät näyttäisivät paremmalta tuossa jalassa. Täytyy varmaan taipua ja tilata oikeita kynttilöitä ensi jouluksi.


Pidetään sormet ristissä, että vastaan tulee vielä lisää näitä moduuleita, koska tätä settiä pystyy kasvattamaan vaikka kuinka. Uutena en ole ajatellut näitä hankkia ja en itse asiassa ole ihan varma, että tehdäänkö jalkaa myös messinginvärisenä vai vain metallinvärisenä.

Kaunista aatonaattoa!

Ps. loppuun vielä pari tunnelmakuvaa ihanasta Wienistä





2 kommenttia:

  1. Kävisivätkö tuohuskynttilät? Niitä on käsittääkseni pitkinäkin, eivätkä ole kalliita. Kristilliset kirjakaupat varmaan myyvät. Myös Pentikillä voi olla sopivia, heidän porokynttelikköönsä tarkoitettuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos vinkeistä! Tuohuskynttilöitä on vinkattu aikaisemminkin, mutta hyvä tietää, että kristilliset kirjakaupat voisivat olla oikeita paikkoja niiden ostoon. Pentikin yhdet kynttilät ovat liian pieniä - sellaisia ostin täksi jouluksi, mutta täytyy tutustua vielä paremmin Pentikin tarjontaan.

      Poista