lauantai 8. syyskuuta 2018

Suuri kirppismatka 2018, päivä III [Hyönölä, Somerniemi]

Palataan vielä hetkeksi heinäkuun loppupuolelle ja kirppismatkan viimeiseen päivään. Olen haaveillut jo pitkään, että pääsisin katsastamaan Somerniemen kesätorin. Tori tarjoaa kirppislöytöjä, mutta myös perinteisiä torituotteita ja uutta rihkamaa. Kirppismatkan kolmas päivä suuntautui siis Somerniemelle.

Ajaessamme kohti kesätoria, osui matkan varrelle myös useampi kirppiskyltti. Ensimmäinen yllätyspysähdys tapahtui Pusulan Hyönölässä. Paikkakunnalta löytyi aivan sattumalta ihana leipomo, mistä matkaamme lähti herkullinen ruisleipä ja vanhanajan voilla leivottu pullapitko.

Voin suositella ehdottomasti Hyönölän Leipomoja kahvila Tuukkasta. Leipomon tuolit ja muu sisustus henkivät mennyttä aikaa ja esillä oli myös kauniita vanhempia kahvikuppeja. Kaikki leipomotuotteet näyttivät niin suussa sulavilta, että olisin voinut maistella kuppilassa vaikka mitä. Paikan palvelu oli myös erinomaista.  




Leipomon kanssa samassa risteyksessä majaili entisessä kyläkaupassa (?) lauantaisin auki ollut pikkukirppis. Olen tainnut tulla vanhaksi, kun kaikki lapsuudesta tutut esineet innostavat minua entistä enemmän. Melkein ostin pienen tassuilla tarttuvan pehmoeläimen itselleni, mutta onneksi tulin järkiini. Tai, no. Lähtihän matkaani vanha virtahevon kuvalla koristeltu penaali 0,50 eurolla meikkipussiksi, eli ihan kamalan paljon en päässyt eteenpäin tarrautuvasta pikkueläimestä.




Fazerin vanhaa ruusukuvioista konvehtirasiaa en voinut vastustaa. Siitä tulee hieno lahjarasia jollekin littanalle lahjalle. Rasiaa ei oltu hinnalla pilattu: 2 euroa.



Hyönölän jälkeen nokka osoitti jälleen kohti Somerniemeä. Hieman ennen lopullista päämäärää, bongasin parikin pihakirppistä. En valitettavasti osaa sanoa, missä pysähdyimme, mutta tiellä 280 olimme. Viehättävän vanhemman puutalon pihalle oli kasattu todella kauniisti esiin myytävää tavaraa. Rakennuksen kuistilla oli myös myytävää ja nautin joka hetkestä tässä kauniissa miljöössä.









Hipelöin kaikenlaista pihamaalla, mutta päädyin lopulta ostamaan vain messinginvärisen sormuksen (on kuulemma sormustin) 0,50 eurolla ja pramean rintarossin eurolla. Minulle tuli jotenkin todella hyvä mieli tuosta pysähdyksestä ja Hyönölän visiitistä, eli hihkuin jo valmiiksi innosta, kun lähestyimme Somerniemen kesätoria.   

Kesätori oli miellyttävä kokemus, mutta aamupäivän yllätyskohteet olivat niin tuoreessa muistissa, että lopulta pitkään odotettu ja haaveiltu kokemus kesätorista jäi vähän päivän muiden kirppis- ja leipomokokemusten varjoon.




Kesätori tuntui olevan aivan valtavan suosittu. Paikalla oli autoja parkkipaikat täynnä ja ihmisiä suorastaan kuhisi. Myyjiä ja myytäviä tavaroita oli mukavasti, mutta monet myyjät tiesivät myös tarkalleen, mitä olivat myymässä. Iso osa myyjistä vaikutti ammattimaisilta vanhan tavaran asiantuntijoilta.


Lopulta matkaani lähti vihreä Kilta-aamiaissetin lautanenn 4 eurolla ja vanhasta kuviollisesta pyyhkeestä ommeltu saunamyssy vitosella. Saunamyssy on jälleen kerran asia, mikä olisi varmasti aivan helppo itse ommella, mutta olipa mukava löytää tuote valmiina - omat ompelukset kun tuntuvat jäävän vähän liian helposti vain idean asteelle.



Tällainen kirppismatka tänä vuonna! Ensi vuonna sitten taas jonnekin, missä ennen ei ole tullut kirppiksiä koluttua. Onko teillä ehdotuksia Savonlinnan läheisyyden kirppareista?

Kaunista syyskuun viikonloppua! Minulla on rästissä paljonkin kirppisostoksia, mutta nyt juuri asuminen Helsingissä ja vain viikonloppuisin Turussa piipahtelu aiheuttavat sen, että kuvaaminen ja kirjoittelu ovat jääneet harmillisen vähäiselle. Ehkä myöhemmin syksyllä tilanne tasoittuu, toivotaan niin. 

8 kommenttia:

  1. Olipa mukava ihailla kuvien kautta kirppistavaraa. Mitähän olisin ostanut jos olisin ollut paikalla ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! Aikamoisia houkutuksia oli monessa paikassa. Kukkaron olisi saanut kevenemään ihan kunnolla!

      Poista
  2. Minulla on edelleen Somerniemen kesätori kokematta, vaikkei se edes ole mahdottoman kaukana. Ehkä jo ensi kesänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesätori oli kyllä kiva kokemus. Ehkä hinnat vähän yllättivät, mutta muuten mukava kesäretkikohde.

      Poista
  3. Ihanan houkuttelevan näköinen tuo pihakirppis!

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanissa paikoissa olette käyneet <3 Mä niin tykkään lukea näistä sinun kirppismatkoistasi, kiitos siis kun kirjoitat niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos! Kirppismatkapostaukset on kivoja myös tehdä, mutta aika työläitä, mutta pitää jatkaa perinnettä.

      Poista