torstai 31. elokuuta 2017

Tuuria kirppiksellä

Mitä mieltä olette? Tuuria vai ei: suomalaiset Pertti Palmrothin nahkanilkkurit, Tamara Aladinin Carmen-maljakko/kynttilänjalka ja silkkipaita löytyivät kirpparilta alle kympillä.Nämä kaikki majailivat Turun Yliopistonkadun Pelastusarmeijassa. Rekeissä roikkui paljon kivoja vaatteita muutenkin ja kannoin kasan sovitukseen. Lopulta sain karsittua vaatteet minimiin ja mukaani lähti vain yksi silkkipaita (3,80 euroa).

Pertti Palmrothin nilkkureita (4,20) en vain voinut jättää hyllyyn, vaikka en niin sanotusti tarvitse yhtään paria mustia nilkkureita lisää. Nämä herkkäpintaiset kengät eivät ole aivan tuliterät ja siksi ajattelin ottaa rennosti kerrankin tämän kaltaisten jalkineiden kanssa. Yleensä varon suunnilleen jokaista askelta mokkanahkaisten kenkien kanssa, mutta nyt annan mennä!


Kengät ovat kokoa 2,5 eli kerrankin ne ovat ilman pohjallista sopivat. Minulla on vanhempia Palmrotheja ollut, mutta nämä taitavat olla ensimmäiset melko uudet yksilöt. Palmrothin kenkien historiasta pääsee lukemaan täältä.


Syksyn tullen, täytyy minun katsella taas kriittisesti kenkävarastojani. Kenkiä(kin) tuppaa olemaan aivan liikaa ja ahdistun joka ikinen kerta, kun siirrän eri kauden kenkiä toisten tieltä eteisestä kaappeihin. Ja silti en onnistu vastustamaan kenkien kutsua kirpparilla...


Carmen-kääntömaljakon (Nuutajärven lasin tuotannossa vuosina 19721981) tai kääntökynttilänjalan bongasin myymälän alakerrasta niin sanotusti tavallisten astioiden joukosta 1,70 eurolla. Yleensä tunnistetut ja kalliimmat astiat ovat yläkerran vitriineisssä, mutta tämä esine ei ollut läpäissyt kirppiksen tunnistusseulaa. Minusta monitoimiesine vaikutti kovin tutulta ja nopean googlauksen tuloksena uskoin silmiäni ja nappasin matkaani tämän esineen. Tuuria, eikö totta!


Minulla on mustien nilkkureiden lisäksi fiksaatio silkkivaatteisiin. Tämä syksyinen silkkipaita on kauniisti leikattu. Ainoastaan hihan pituus ei ole aivan ideaali. Itse asiassa edellinen omistaja on lyhentänyt sen hihoja. Olisi hauska tietää, minkä mittaiset nämä hihat ovat alkujaan olleet. Katsotaan, jos viitsin lyhentää hihoja entisestään.

Paidan helma ei ole aivan suora ja nuo pienet sivuleikkaukset tekevät paidasta vielä paremman. Selän nappikkiinnitys kruunaa kokonaisuuden.


Tällaiset syksyiset hankinnat tällä erää. Selvästi katse on jo käännetty kohti kylmempiä hetkiä, vaikka elokuuta vasta syyskuuhun vaihtuukin.

Ps. itse asiassa ostojen loppusumma oli 11,50, mutta näppärästi kanta-asiakaskorttia vilauttamalla summa tippui 9,77 euroon. En ole laisinkaan bonuskortti-ihiminen, mutta tämä kortti on yksi harvoista, joita olen hankkinut.

Pps. tämä ei ole maksettu ylistyslaulu Pelastusarmeijan kirppiksille

12 kommenttia:

 1. Minäkin löysin samaisesta paikasta viikko sitten Patti Smithin dokumenttielokuvan ja Marimekon tunikan yhteishintaan 12 euroa. Kanta-asiakaskortilla hinta tipahti sen viisitoista prossaa vielä tuosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Teen mielestäni aika usein hyviä löytöjä just tuolta Yliopistonkadun pisteestä.

   Poista
 2. No siis todellakin aivan loistavat löydöt!

  VastaaPoista
 3. Carmeen hyvä löytö :)
  Tamara Aladin <3

  VastaaPoista
 4. Siis tosi mahtavat löydöt! Onnittelut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Tykkään itsekin näistä löydöistä kovasti.

   Poista
 5. Saappaat ovat varmasti Ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Vielä en ole nilkkureita testannut, mutta pian varmasti ne pääsevät jo aktiiviseen käyttöön.

   Poista
 6. Minusta on aina hauskaa kuinka usein käy niin, että kirppikseltä oikeasti jotain halutessaan, ei löydä mitään, mutta annas olla kun menet "ihan vain nopeasti piipahtamaan" :) Tosin tänään menin kirppikselle ihan ajatuksissani, että josko löytäisin kirjoja ja kyllähän niitä sitten löytyikin: 15 kpl! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo on niin totta! Kirppikselle ei oikeastaan kannattaisi mennä etsimään mitään tiettyä juttua, koska silloin sitä ei ainakaan löydä...mä etsin nyt kuumeisesti kukkapöytää ja olen melkein varma, että sellainen ei kävele helposti vastaan. Mukavaa, että löysit noin ison pinon kirjoja, kun kirjat olivat vielä mielessäkin!

   Poista