torstai 14. syyskuuta 2017

Paperi- ja kynäteline (ja muuta hyödyllistä?)

Törmäsin sunnuntaina Relovessa vaatepaljouden keskellä pariin kivaan, söpöön ja hyödylliseen tavaraan. Venerinen lokerikko (7 euroa) on ehkä löytöjen ns. hyödyllisin tapaus. Lokerikko ei todennäköisesti ole aivan viime vuosilta. Lokerikon etuosassa oleva liimatahra on vieläkin paikoillaan. Katsotaan, jos saisin sen irti järkevästi jollakin.Helsingin-asunnossani on todella rajallinen määrä neliöitä ja säilytystilaa, eli lokerikko tulee täyttymään muistiinpanovihoista, papereista, lehdistä ja esitteistä. Täytyy varmaan myös hieman käydä papereita läpi, koska olen onnistunut jemmaamaan jo aikamoisen määrän kaikkea Helsinkiin, vaikka tavarat olisi hyvä pitää minimissään miniasunnossa.


Punavalkopilkullinen peltirasia ei ollut järkiostos. En vain voinut vastustaa halpaa purkkisöpöläistä (2,50 euroa). Tämä purnukka on neuvostoliittolainen ja on ollut aikoinaan varmasti maustekäytössä. Tämän kaltaisia purkkeja näkee usein erilaisilla teksteillä varustettuna, mutta tässä tekstiä ei ole laisinkaan.


Relovesta löysin myös  Carmen-kääntömaljakon. Edellisestä Carmen-löydöstä ei ollut kulunut paljoakaan, kun bongasin tämän matalamman yksilön 4 eurolla. Nyt tietysti odotan, että vielä korkeampi kynttilänjalka kävelisi kohtuuhintaisena minua vastaan, niin setti näyttäisi yhdessä varmasti oikein kivalta! Nyt mieleni tekee ostaa värillisiä kynttilöitä ja testata, miltä kynttilänjalat näyttävät tositoimissa.Kuvasin samaan syssyyn myös parit muut rästiin jääneet hankinnat. Metallinen saippuakuppi on majaillut asunnossani jo maaliskuusta, mutta en ole muistanut sitä kuvata. Saippuateline on hyvin suurella todennäköisyydellä Ikeasta alunperin. Tämä löytyi Wanhakierto-Finafyndistä 2 eurolla.


Espoon Toinen kierros -kirppikseltä löysin puolestaan suurikokoisen tummasävyisen huivin 3 eurolla. Huivissa on pesulappu vain arabialaisella kirjaimistolla ja en valitettavasti ymmärrä näitä merkkejä laisinkaan. Yritin jo kirppiksellä googlata akryylin, polyamidin ja viskoosin arabiaksi ja nyt olen päätymässä siihen, että kyseessä on villahuivi.


Huivi on toiselta puolelta hyvin tumma, jopa musta ja toisen puolen kudos on vaaleampaa harmaata. Pidän huivista kovasti ja uskon, että se tulee olemaan hieman kylmemmällä ilmalla todella hyödyllinen.


Hyvin heräteostosmainen tapaus löytyi myös Toisesta kierroksesta. Top Shopin mekon näköinen vaate onkin haalari! En kirpppiksellä tajunnut, että kyseessä ei ole mekko, vaan asia tuli minulle yllätyksenä kotona. Voitte arvata, sovitinko vaatetta kirppiksellä...? Suurta taloudellista lovea euron vaate ei aiheuttanut kukkaroon, mutta silti ostos vähän harmittaa, koska kuvittelin hankkivani mekon enkä haalaria. Iloista loppuviikkoa! Minulla on kova kukkapöytäkuume päällä ja toivon, että Turun kirppikset tarjoaisivat parastaan. Jouduin jo yhdestä ihanuudesta luopumaan Tori.fi:n kautta, kun en päässyt kukkapöytää heti hakemaan Tampereelra. Kaikki kukkapöytävinkit otetaan siis vastaan ilolla!

6 kommenttia:

 1. "Ei kahta ilman kolmatta", pidetään peukkuja sille korkeimmalle versiolle.
  Kirkkaat Carmenit näyttää varmasti ihanilta värillisten kynttilöiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta korkean Carmenin suhteen, jos sellainen vaikka ilmestyisi jostakin! Täytyy kokeilla värikkäitä kynttilöitä - nyt kaapista löytyy vain valkoisia.

   Poista
 2. Vanerilokerikko on Ikean, ehkä kymmenen vuoden takainen. Itselläni on samanlainen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, kiitos tiedosta! Ikea kävi mielessäni, mutta nyt asia selvisi.

   Poista
 3. Mullakin on toi pilkullinen purkki, en ole huomannut katsoa lukeeko se tekomaa siinä, katson.
  Kiva toi lokerikko, mäkin tarvitsisin tollasen :) :)
  Huivikin on nätti, saippuateline myös. Hyviä löytöjä sulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Nuo purkit on kuulemma valmistanut Norma-niminen tehdas Tallinnassa, eli maamerkintä saattaa löytyä.

   Poista