keskiviikko 10. elokuuta 2016

Villaa, viskoosia ja metalliaOn asioita, joita en voi vastustaa kirpparilla: Benettonin villaiset vaatteet. Nämä neuleet ovat todellisia luottovaatteita ja olen käyttänyt näitä ties kuinka kauan. Mustat neuletakit kuluvat erityisesti aivan loppuun asti ja parsimisenkin jälkeen, joudun aina aika ajoin luovuttamaan: lempivaate on liian kulunut ja uusi yksilö pitää löytää.Tehdessäni salamavisiitin Tampereen Kirppis Tarinaan, villavaatetutkaani jäi useampi yksilö. Kuten arvata saattaa, paikka pursusi kaikkea kiinnostavaa rompetta ja minulla oli juuri ja juuri vain 15 minuuttia aikaa kahlata läpi koko kirppis ja vielä sovittaa vaatekandidaatteja. Rahtasin sovituskoppiin kasan vaatteita ja sovitin niitä todella tehokkaasti. Haaviini jäi vadelmanpunainen villatakki (3 euroa) ja petrolinsininen takki (euron). Tuo vihertävänsininen takki on selvästi pesty liian korkeassa lämpötilassa, eli vaate on kutistunut/huovuttunut, mutta tällä keinoin L-kokoinen takki on minulle juuri sopiva.


Keltaisen villatakin löysin Turusta Kirppis-Center Manhattanilta kolmella eurolla. Pesin takin heti villaohjelmassa ja seuraavaksi vielä poistan pinnasta nukat. Kiinnostavaa on, että uusissa Benettonin villavaatteissa on huomattava laadullinen ero verrattuna vanhempiin yksilöihin. Tiedän kokemuksesta, että uudet neuleet ovat pehmeämpää villaa ja pinta altistuu nukalle huomattavasti helpommin. Onneksi näiden vaatteiden kanssa nukan poistaminen onnistuu ja jos neule on 100%:sta villaa, ei nukkaa ilmesty poistamisen jälkeen lisää.Tässä vielä kuvattuna näiden villaihanuuksien niskalaput. Ylin lappu edustaa uusinta tuotantoa, valkopohjainen lappu on vanhempaa sarjaa ja sinisenvihreän takin lappu kielii, että takki on hieman vanhempi kuin keltaisen villatakin.


Tämä söpö viskoosinen pilkkuhaalari (4 euroa) löytyi myös Tarinasta. Haalari on ihan yllättävän hyvän kokoinen. Ehkä lahkeen kuuluisi olla vajaamittainen, mutta minulle se on juuri passelin nilkkapituinen. Haalari on minusta tosi kiva vaate, mutta kieltämättä se ei ole kaikkein kätevin käyttää...

Kesälomalla ehdin piipahtaa Kustavin Parattulassa eteiskirppiksellä. Paikka oli samassa talossa kuin viime vuonnakin, mutta tavaraa taisi olla tänä vuonna enemmän ja hinnatkin tuntuivat olevan korkeammalla.

Matkaani lähti metallikoru 2,80 eurolla. Koruun oli kiinnitetty lappu, mikä kertoi sen olevan 1970-luvulta. Tsaikka-lasin ostin siksi, että minulla oli vielä yksi pronssinvärinen kahvarengas, mistä uupui lasi. Metallinvärinen rengas menee kirppikselle kiertoon. Tsaikka-lasi oli mielestäni yllättävän halpa, vain 5,90 euroa Manhattanilla.

Lauantaina suuntaan todennäköisesti Somerniemen kesätorille. Onko paikka tuttu ja kannattaako sinne matkata aivan varta vasten? Viime viikonloppuna olisi ollut Loimaan rompetori, mutta en tänä vuonnakaan päässyt osallistumaan, harmillista. 

8 kommenttia:

 1. Täälläkin villatakki on kyllä luottovaate. Pilkkuhaalari on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Villatakki on kyllä hieno "keksintö", niin kätevä.

   Poista
 2. Keltainen villatakki on erityisen ihana! Mukavua löytöjä toki nuo muutkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka! Tuo keltainen on mukava poikkeus mun vaatekaappiin. Sieltä ei kamalasti keltaista löydy.

   Poista
 3. Ihana tuo koru.
  Muistuttaa Jorma Laineen jotain malleja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olisi kiva tietää korun alkuperästä vähän lisää, mutta ainakaan vielä googlailu ei tuonut toivottuja tietoja.

   Poista
 4. Apua, täällä pitkästä aikaa. Blogin puolella. Tarkoitus on käydä täällä nyt taas vähän tiheämmin :) ja ihanat kuvat, mitäpä sitä hyvää tyyliä vaihtamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet blogimaailmassa taas! Täytyy tulla kurkkimaan heti tontillesi.

   Poista