perjantai 13. toukokuuta 2016

Lasipurkki, korut ja kukkaruukku

Kävin helatorstaina Manhattanilla ja ostossaldo jäi melko kohtuulliseksi. Löysin kuitenkin eurolla lasisen kristallijäljitelmäpurkin. Olen tässä jonkin aikaa etsiskellyt pientä hienoa kannellista lasirasiaa, mihin voisi tallettaa purkkaa. Kuulostaapa kummalliselta. Tämä juttu juontaa siihen, että yritän estää kaikin keinoin hampaiden reikiintymistä nykyään ja ajattelin, että jos laitan vähän joka paikkaan xylitol-purkkaa esiin, muistan napata purkkapalan vielä useammin.


Tämä purnukka ei varmaankaan ole vanha. Bongasin Manhattanilta myös toisen vastaavan, mutta euron kalliimman. Pohjassa lukee Made in Italy. Ostin tietysti halvemman yksilön.

Viime lauantaina oli Pelastusarmeijoiden kirppiksillä alepäivät. Löysin edellisessä postauksessa esittelemäni mustan haalarimekon ja parit korut. Korujahan ei koskaan voi olla liikaa! Sain nämä helyt alle kahdella eurolla, eli en voinut vastustaa niiden kutsua. Molemmat ovat jo olleet kaulassa ja hyvin nuo toimivat! Ruskea puukoru on varmasti vähän vanhempaa tuotantoa, mutta tuo simpukkapompula voisi olla ihan uusikin.


Viimeinen löydös on isokokoinen Arabian kukkaruukku. Ruukku osui silmään Kårenin kirppiksellä, missä olin itsekin hutikuun lopussa myymässä. Ruukku on ihan priimakunnossa ja sain sen 9 eurolla. Vielä en ole mitään purnukkaan istuttanut, mutta sen aika tulee kyllä. Ehkäpä yksi vehka saa uuden kodin tästä, kun tuntuu että yhden tai pari kokoa pienempi ruukku on liian ahdas kasville.


Tästä purkista tulikin mieleen yksi aika kummallinen sattumus tuolla kirpulla. Olin siis myyntihommissa ja pöydälläni oli kaikenlaista sekalaista kamaa. Osa oli täältä blogistakin tuttua rompetta, osa vanhempaa. Laitoin myyntiin myös viime vuonna Salosta löytämäni Arabian vaaleanpunaisen tai hennon roosan värisen sirottimen. Minullehan tuli yllätyksenä kotona, että sirotin olikin punertava, ei valkoinen. Päätin siis laittaa kapineen myyntiin ja ideana minulla oli, että jos saan euron hintaisesta sirottimesta vähintään euron, olisi homma kunnossa.

No, sirotinta ihasteli useampikin ja hintaakin kyseltiin. Eräs rouva vetäisi jonkinmoiset herneet nenään, kun sanoin hinnaksi kolme tai neljä euroa. Hän oli aivan pöyristynyt! Hinta oli kuulemma aivan liian matala, ihan naurettavan vähän. Yritin kertoa, että minulle tärkeintä on päästä tavarasta eroon ja saada se kiertoon. Hän tivasi minulta, että tiedänkö, että sirotin on Arabiaa! Lopuksi hän vielä tokaisi nyt jo melkeinpä legendaarisen läpän: Älä polje hintoja! Whaaat, eikös minulla ole oikeus antaa vaikka ilmaiseksi kaikki Arabiani, jos niin haluan? Minusta on lievästi ottaen kummallista, jos kirppishommissa syytetään hintojen polkemisesta. Jos minulla olisi vanhantavarankauppa tai vastaava yritys, olisi asia ehkä toinen. En tiedä, kuvitteliko frouva, että kyseessä oli jokin antiikin (ehehe) myyntitapahtuma tai vastaavaa, mutta eipä kyllä tällä kertaa ollut. Näinkin voi käydä. Miltä tämä teistä kuulostaa? Voiko kirppismyyjää syyttää hintojen polkemisesta? Eikös ideana pikemminkin ole saada tavara juuri kiertoon?

Ps. Myin sirottimen lopulta onnelliselle uudelle omistajalle kolmella eurolla

18 kommenttia:

  1. Minulle joskus käynyt kun olen ollut ostamassa jotakin kohtuullisella hinnalla että vieressä seisonut on sanonut myyjälle että saisit tosta paljon enemmän siellä ja siellä...... Kaikille ei kirppisidea ole ihan auennut.
    Nyt en ole ollut vuosiin myymässä mutta toinen asia joka ihmetytti minua silloin oli se että jos en alenntanut hintaa ostajaehdokas suuttui ja "paiskasi" tavaran takaisin pöytään. Minusta outoa käytöstä. Ja on minullekin sanottu että sä muut ihan liian halvalla :)
    -satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Satu. Kummallista käytöstä on kyllä tosi usein kirppareilla. Halvalla myyminen on ainakin mun mielestä juuri kirppisten idea!

      Poista
  2. Oma tarinani tammi(vai helmi?)kuun Kårenin kirppikseltä jäi kanssa mieleen. Ovien avauduttua heti ensimmäiseksi paikalle ryntäsi poppoo, jota itse ei-niin-rakastavasti kutsun Arabia-mafiaksi. Kaikki kirppariharrastajat varmaan kässää, millasesta porukasta puhun: eli sellasta, jotka haukkana kiertää kirpparitapahtumat, ostaa halvat Arabia/Iittala/Riihimäen lasi/Kupittaan lasi/yms. -tuotteet pois ja myy niitä sitten eteenpäin muualla kalliimmalla. No, mafia löysi tiensä myös omalle pöydälleni, jossa myin kahta KoKo-lautasta (tuotannosta nyttemmin poistunut väri). Kanssamyyjäni oli järkyttyny, hän meinaan näki mafian ensimmäisen kerran livenä :D Rouvat kääntelivät lautaset (koska Arabia-leima), totesivat "joo, Arabiaa on, miten paljon?" ja lähtivät. Vaikka omalla kohalla kukaan ei syytellyt hintojen polkemisesta, niin olihan toikin jo vähän outoa meininkiä. Yksikin hinnat kuullessaan alkoi vertailemaan, että millä hinnalla KoKoja myydään missäkin. Ei kiesus sanon minä :--D Kirppareiden idea tuntuu jotenkin aika monelta mielestäni jo lipsuneen, ikävä kyllä. Varsinkin astioiden ja kotimaisen tuotannon kohdalla tätä näkee.

    Ja kysymyksiisi: todellakin jokainen määrittää itse, millä on valmis myymään. Rummutan järjenkäytön, kohtuuden ja hyvän kirpparimielen perään.

    t. Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos kokemusten jakamisesta Paula! Arabia-mafia...tuttu porukka. Mä aina välillä varmaan myyn just kyseiselle sakille. En sentään ole todistanut sitä, että oma halvemmalla myyty tuote löytyisi samalta kirpparilta, mutta kalliimmalla (tai en ainakaan tiedä, jos näin on käynyt).

      Poista
  3. Mun mielestä Arabian hinnat on välillä pöyristyttäviä, kun rikkinäisistäkin pyydetään ihan järkyttäviä summia. Ihmetyttää, että kuka niitä ostaa. Joten turha pelko, että hintoja poljettaisiin. Päinvastoin, olisi varaa vähän pudottaa. Kirppikset täynnä samoja Arabian kippoja ja kuppeja kovalla hinnalla eikä kukaan osta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Hullua, miten yksi leima voi aiheuttaa sen, että hinnat ovat pilvissä. Toinen juttu on emali: jossain kohtaa suunnilleen kaikki emali nousi ihan järkyttäviin hintoihin.

      Poista
  4. Olen minäkin ollut siinä uskossa, että kirppisten idea on juurikin siinä, että saadaan tavaraa kiertoon ja päästään eroon tarpeettomasta -ja toisaalta riemastututaan kun kohdataan loistavia löytöjä :) Taloudellisen voiton tekeminen ei pitäisi olla kirppistelyn idea, vaikka aika usein siltä tuntuukin kun katsoo "arvo"astioiden kirpparihintoja - mutta sielläpä seisovat hyllyssä viikosta toiseen... Kirppishintoja ei todellakaan voi polkea, kukin myy millä summalla haluaa -ja hintatietoinen ostaja ostaa ja parhaassa tapauksessa ilahtuu ikihyviksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Marja! Taloudellisen voiton tekeminen ei pitäisi olla kirppistelyn idea, vaan juuri itseä ilahduttavien löytöjen tekeminen.

      Poista
  5. Ihania löytöjä ♥ Kaunis tuo lintutarjotinkin ♥

    No olipas erikoinen kommentti asiakkaalta. Eiköhän se ole juurikin kirppisten tarkoitus, että siellä pääsee ylimääräisestä tavarasta eroon ja ne saa myydä ihan sillä hinnalla, millä haluaa. Tosin melkein kaikilta kirppiksiltä, taitaa löytyä näitä ammattikauppiaiden pöytiä eli onhan kirppisajattelu ajan saatossa muuttunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Kirppisajattelu on muuttunut, se on totta - harmillista, jos se purkautuu "hintojen polkeminen" -kommenteilla sun muilla kummallisuuksilla.

      Poista
  6. Olisikohan tuolla "hintatietoisella" asiakkaalla ollut itsellä myynnissä vaikkapa netissä vastaavanlainen tuote kovempaan hintaan? Höh?! Kyllä kirppu-sana tarkoittaa jotakin hyvin pientä.

    Hieno löytö tuo Arabian ruukku. Minun pitäisi saada aluslautaset pariin ruukkuun, joiden halkaisija on 16 cm. Pidän niitä nyt perhosorkideiden suojaruukkuina. Kolmannessa samankokoisessa ruukussa minulla kasvaa lehtikaktus. Neljännessä ruukussa (halkaisija 18 cm) minulla kasvaa viirivehka. Osan olen itse ostanut, osa on äitini varastosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Voi olla, että halpa hinta osui ns. omaan nilkkaan.. Toivottavasti löytyy aluslautasia ruukkuihin, aina välillä irtokappaleita onneksi näkyy.

      Poista
  7. Joskus kirppiksillä kietäessäni mietin, että saavatko myyjät todellakikin kamansa myytyä niin kalliisiin hintoihin. Mulle on yks ja sama oliko kuinka Arabiaa, en osta jos on kallista. Kirppiksillä pitäis olla kirppishinnat! Muutenhan se koko idea romuttuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Mä mietin välillä ihan samaa, että mahtaakohan kalliilla hinnoilla tavara liikkua laisinkaan. Toki minäkin ostan välillä kalliilla jotain, jos tavara on esim. sellainen, mitä olen kauan etsinyt. Kummallisinta on laittaa kalliimpi hinta vielä kaupasta saataville jutuille, mitä se kaupassa edelleen maksaa.

      Poista
  8. Minulla oli itsepalvelupöytä kirppiksellä, myynnissä mm. marimekon ja arabian astioita. Mikään pöydässä ei ollut yli 10e. Käydessäni saldoa kyselemässä hän sano "kun nuo teidän hintanne ovat tuollaisia". Yritin selittää että haluan vain eroon näistä ja kuinka mukava mieli jollekkulle joka oikeasti pitää niistä tuotteista tulee kun löytää sen halvalla. Plussalle kuitenkin jäin ja tavaraa katosi neljän pahvilaatikollisen verran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Oikea asenne ja usein tärkeintä on just se, että tavarasta pääsee eroon + pääsee plussan puolelle.

      Poista
  9. Ostajana olen tullut siihen tulokseen, että kotimaiset astiat hinnoitellaan Laatutavaran/Astiataivaan hintojen perusteella. Suurin osa, mutta ei todellakaan kaikkia!

    Toinen ääripää näissä hinnoissa on esimerkiksi tämä:
    Jossain törmäsin (Lumppulassa joskus..?) pihakirppis keskusteluun, kun pieni tyttö oli myimässä hyväkuntoista 90-luvun muumimukia pikkurahalla ja sattumoisin trokari oli tullut vielä tinkaamaan hintaa alemmas. Hintatietoinen kirppistelijä oli puuttunut peliin ja kertonut tytön äidille mukin oikean arvon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Sussu! Astiataivas ja Laatutavara eivät kyllä kirppishinnoissa ole, mutta onneksi aivan kaikki eivät lähde hinnoittelemaan näiden myyntisivustojen avulla. Uskomaton tarina tuosta Muumimukista, kyllä trokarit osaa olla tympeitä!

      Poista