tiistai 31. toukokuuta 2016

Emaliuutuuksia

Kun jokunen vuosi sitten innostuin uudelleen emalista, alkoi mielessäni pyöriä joitakin erityisen himottavia juttuja: Esteri Tomulan kynästä syntynyt tattikuosinen kulho,  Gunvor Olin-Grönqvistin suunnittelema sydänkuosinen kulho sekä Nooan arkki tai Nooakin arkki -niminen muki. Tattikulhojen kanssa kävi loistavasti viime vuonna ja pienemmän sydänkulhonkin sain kalastettua Facebook-kirpparilta (myönnettäköön, että isompi kulho kiinnostaa edelleen).Nooan arkki -mukia olen huudellut verkossa, mutta hinnat ovat nousseet aina pilviin  samoin on isomman sydänkulhonkin kanssa tupannut käymään. Repsahdin kuitenkin ja hankin huonokuntoisen eläinmukin. Enkä saanut sitä edes halvalla (25 euroa), mutta jonkinlainen napsahdus päässäni tapahtui ja päätin haluta muki-söpöläistä näin kovaa.
Mukin kuvan on suunnitellut Gunvor Olin-Grönqvist ja tätä samaa kuosia on esiintynyt myös posliinisessa lastenastiastossa. Oma mukini on nähnyt jo parhaimmat päivänsä ja osa kuvista on kulunut mukin pinnasta pois. Jotenkin kuitenkin kettu (orava?), possu, hiiri, kissa ja sudenkorento (perhonen?) saavat sydämeni läpättämään. Mukia ei voi käyttää, siinä on aivan liika emalirikkoja, mutta ei se hyllynkoristeena haittaa.Toinen FB-kirppislöytö on tummanvihreä mattapintainen emalikulho. Tykkään kovasti tämän Kaj Franckin suunnitteleman kulhon muodosta. Kulho on hyvässä kunnossa. Tästä kukkaroni keveni 15 euroa.Kaksi uutta Wärtsilän Finelin emaliastiaa syöksivät vallasta kolme muuta: Primavera-kattilat ja Punahilkka-pannu majailevat tätä nykyä uusissa osoitteissa. Plussan puolella siis ollaan.  

10 kommenttia:

 1. Nooan arkki-muki on kyllä niin suloinen, tänään juuri nautin aamukahvinsa kyseisestä kupposesta. Mulla ei tunnu olevan mitään järkeä päässä jos törmään johonkin ihanaan minulta puuttuvan emalikaunottareen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Nooan arkki on kyllä söpö! Hyvä, että emali herättää intohimoja, koska sun emalikokoelma on kyllä uskomattoman hieno!

   Poista
 2. Toi kulho olis värin puolesta niin sopiva tähän talouteen! Pitääkin hieman tarkemmin emalikulhoja katsella kirppiksillä, jos musta onkin oikeasti tummanvihreä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo kulho on todella todella tummanvihreä. Kuvissa näyttää vaaleammalta, mutta saattaa sekoittua mustaan. Toivottavasti löydät itsellesi jotain saman kaltaista.

   Poista
 3. Toi Nooan arkki -muki on vaan niin ihana ja sympaattinen. Olen ostanut omani myöskin huonokuntoisena ja pidän sitä mökillä koristeena. Toiveissa olisi kuitenkin löytää ihan käyttökelpoinenkin yksilö (edullisesti).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooan arkki -muki on kyllä ihana. Toivottavasti me molemmat löydetään vielä kohtuuhintaiset hyväkuntoiset mukit itsellemme!

   Poista
 4. Ihana löytö! Yllätin itsenikin ostamalla saman mukin parisen viikkoa sitten kirpparilta jobbarin pöydästä, ainoastaan 12 eurolla! En vaan voinut jättää mukia sinne ja kun yksilö sattuu olemaan vieläpä tosi hyvä kuntoinen. Emalikulhoista etsinnässä olisi pari mustaa kulhoa ja haaveissa Catherine Holmin Lootus emalikulhoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä löytö ja vielä jobbarin pöydästä! Tuo mun 25 euroa huonokuntoisesta mukista on kyllä vähän liikaa, mutta en voinut vastustaa mukia.

   Poista
 5. Hei! Nooan arkki muki lähellä sydäntä täälläkin ja ymmärrän himosi saada sellainen <3 Emalinen itselläkin haussa, posliinisen onnistuin hankkimaan jokunen aika sitten FB-kirpun kautta,pieni kauneusvirhe siinäkin vaan ei haittaa..Tämä on lapsuuden muki! Ihana blogi muuten sulla, täälläkin tykätään kirppistelystä. trv. Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi ja mukavaa, että tykkäät blogista. Kirppistely on ihanaa. Mulle kelpaisi posliininen Nooan arkki, sellaistakaan en ole koskaan nähnyt kirpparilla.

   Poista