tiistai 16. helmikuuta 2016

Tuho(t)

Myyntipöytä hyllykirppiksellä ajoi oman kirppistelyvietin aika koville. Olen tottunut siihen, että en pysty poistumaan pöydän siivousreissuilta tyhjin käsin, mutta tällä kertaa tuho oli erityisen kova. Kävin viikon aikana Manhattanilla kolme kertaa ja tilitys aiheutti vielä yhden ekstrakerran. Kotiin kannoin lopulta kuusi vaatetta, kaksi korua, yhdet kengät ja kolme astiaa (+ tietysti omat myymättä jääneet roippeet).

Myynti Manhattanilla sujui lopulta hyvin, vaikka aluksi vaikutti siltä, että tavara ei mene kovinkaan hyvin kaupaksi. Olisin mielelläni päässyt eroon vielä isommastakin osasta, mutta takaisin tuli kolmesta kassista oikeastaan vain yksi. Hintatason pidin mielestäni tosi maltillisena, koska kallein yksittäinen tuote oli 15 euron Vuokon hame. Testasin vielä viikon mittaista vitriinipaikkaa, mutta vitriinistä ei lähtenyt liikkeelle mitään (tarjolla olisi ollut mm. Arabiaa).



Astiapuolella mieluisin löytö oli alkuperäisellä korkilla varustettu Kilta-pullo (4,50 euroa). Tämä pullohan ei oikeastaan ole Kiltaa, vaikka se usein mielletään sellaiseksi. Kyseessä on Kaarina Ahon suunnittelema etikkapullo ja pullo on osa maustesettiä, mihin kuuluvat sirottimet, sinappipurkki ja teak-alusta. Sininen lasite on samaa sävyä kuin Killan sininen. Minulle tuo pullo menee hyvin Killasta. Haluaisin saada tuon koko setin kasaan...keräilijällä riittää aina töitä...



Löysin samaisen pullon, mutta ilman korkkia jo kerran aikaisemmin Manhattanilta. Nyt laitan korkittoman yksilön kiertoon. Pullo menee vaikka pienestä maljakosta, eli ehkäpä korkittomalle pullolle löytyy myös käyttöä jonkun toisen kotoa.



Toinen kiva ja suht halpa löydös oli tanskalainen raidallinen peltipurkki (3 euroa). Minulla on samainen kaveri jo ja punasävyinen yksilö myös.



Finelin punavalkoinen uunivuoka oli liian houkutteleva, kun sen kyljessä oli 50 %:n alelappu. Hintaa sille jäi 9 euroa. En ole vielä putsannut vuokaa, vaan se on toiminut keittiön yhdellä tuolilla sekalaisen paperisälän laarina... voi olla, että vuoalla olisi enemmän käyttöä paperikorina kuin uunissa. Katsotaan, minne laari lopulta päätyy.




Vaatteissa osui kohdalle pari helmeä. Aivan eri kategorioissa painivat Haglöfsin ulkoilutakki ja Kaunottaren villamekko, mutta molemmat olivat mieleisiä löytöjä. Ulkoilutakki tuli tarpeeseen, koska käytän todella nihkeästi rahaa urheilu- ja ulkoiluvaatteisiin ja tällaiselle takille minulla todella on käyttöä. Takki tuntuu olevan todella vähän käytetty, laadukas ja hintakin oli vain 10 euroa. Yhden koon takki on liian iso minulle, mutta slimmin mallin vuoksi, koko ei ole ongelma.

Kaunotar-mekko (8 euroa) on puolestaan aivan oikean kokoinen ja ryhdikäs, mutta yksi pieni ongelma mekossa on: kangas haiskahtaa todella tunkkaiselta. Kyseessä ei onneksi ole hiki, mutta haju ei irronnut viikon mittaisen pakastamisen jälkeen. Nyt mietin, mitä voisin mekolle tehdä, jotta saisin tuon ikävän hajun lähtemään. Vinkkejä? Mekossa ei ole materiaalilappua, mutta olen melkein varma, että päällikangas on täyttä villaa. Vuori jotakin tekokuitua tai viskoosia. En uskalla laittaa mekkoa villapesuun  vai pitäisikö?



Punainen puuvillatakki (3 euroa) oli sarjassa kreisit ostokset. Näen itseni tämä takki päällä kesällä marjametsässä. Ainakin minut huomaa helposti metsänkin siimeksessä, koska tämä turkulainen Viima Sport -merkin takki, on todella kirkuvan punainen. Aivan ihana yksilö ja tuo valkoinen vyö kruunaa koko hullun kokonaisuuden!



Sinivalkoinen pallomainen hame on Monkin tuotantoa ja ehkä joidenkin sesonkien takainen muotituote, mutta tämä raikas kuosi on minusta ihanan kesäinen. Selvästi kesävaatteet ovat alkaneet taas kiinnostaa villapaitoja enemmän. Puuvillahame irtosi 3 eurolla.



Hieman rouvamainen helmikirjailtu villatakki (2,50 euroa) edustaa minulle hyvää vintage-löytöä. Villatakki kesti onneksi hyvin villapesun, vaikka hieman pesukoneeseen tunkeminen aiheutti huolta.




Rouvakategoriaan taitaa mennä myös löytämäni muovikorut. Keltainen pienistä helmistä koostuva kääty tuo mieleeni kevään. Tämä koru (0,50 euroa) näyttää varmasti hyvältä harmaaseen silkkitoppiin yhdistettynä! Mustavalkoinen hieman kookkaampi koru (1 euro) on ehkä hitusen liian pitkä makuuni, mutta täytyy katsoa, jaksanko pujotella helmet uusiksi.


Ruskeat nahkakengät (5 euroa) tuntuvat olevan täysin käyttämättömät. Kumipohjissa ei näy mitään jälkeä ja nahka on täysin virheetöntä ja kovaa. Tällaisen löydön kohdalla mietin aina, että mitä ihmettä ns. alkuperäisellä ostoshetkellä on mennyt pieleen. Kuka ostaa kengät ja jättää ne käyttämättä? Kenellä on varaa moiseen? No, otin nämä Tamaris-merkin avokkaat ilomielin vastaan. Omistin vuosia sitten hieman vastaavat ja rakastin nuo kengät niin puhki, että jouduin lopulta heittämään ne pois.


Tällainen setti tällä kertaa. Löytyikö suosikkeja?

Ps. Pakko pahoitella lopuksi postauksen kuvien laatua. Tällä kertaa etusijalle meni se, että saan edes joitakin kuvia eetteriin. Onneksi mennään kevättä kohti ja aurinkoa ei tarvitse ehkä enää odotella puolta kuuta.

18 kommenttia:

  1. Kaunotar-mekkoon kannattaa kokeilla etikkaa,sitä käyttävät vintage-vaate-harrastajat. Ohjeita varmaan löytyy netistä. Ainakin Golden Vintage-lehden jossain numerossa oli tästä neuvoja. Terveisin Pia

    VastaaPoista
  2. Joku ehtikin neuvoa etikan käytön tunkkaisen hajun poistoon. Uskaltaisin laittaa mekon joko villapesuun tai sitten 30 asteen pesuun.

    Mieheni metsästyskämpällä on kumma haju, joka jää heti vaatteisiin. Niihin olen käyttänyt etikkaa, jota kaadan huuhteluainelokeron täyteen.
    Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Ilona! Täytyy kyllä kokeilla etikkaan, jos haju ei lähde ruokasooda-kikalla. Ehkäpä uskallan pestä mekon 30 asteessa.

      Poista
  3. Kivat löydöt! Etikkaa huuhteluainelokeroon suosittelisin minäkin. Mä ainakin pesen aina kaiken ja yhtäkään vaatetta en ole onnistunut pilaamaan. Käytän yleensä 30 asteen villapesua, jos mietityttää vaatteen pesunkesto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitos Pilviraitti. Täytyy todellakin kokeilla etikkaa muulla hajua ei taida saada pois.

      Poista
  4. Haglofsin takki oli huippulöytö, noista kun joutuu kaupassa maksamaan satasia! Pidän myös tuosta rouvamaisesta takista kirjailuineen, vaikka se todellakin on hyvin rouvamainen :)
    Oli kiva löytää blogiisi, minäkin olen varsinainen kirppishai ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että löysit blogiini! Ja juu, yleensä Haglöfsin takit on tosi kalliita, eli takki kyllä tuntui todelliselta löydöltä!

      Poista
  5. Ihania löytöjä ♡ Kiva toi Kaunottaren mekko ja mun mielestä toi sun marjatakki on ihan hieno =) Tamariksen kengät on kyl upea löytö! Mun hyvä ystävä on "kenkä-ja vaatefriikki" ja hän ostaa lisää kenkiä ja vaatteita, vaikka kaapissa paljon vanhoja, joissa on laputkin vielä kiinni. Kulutustottumuksia on yhtä paljon kuin ihmisiäkin =) Yritin saada häntä mukaan Vuosi ilman uusia vaatteita -haasteeseen, mutta eipä lähtenyt =)

    Puuttuuko sulta vielä paljonkin Kiltaa? Meidän kirppiksellä olis muutama astia vihreänä ja sinisenä. Voin ottaa sulle vaikka kuvan =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on todellakin totta, että erilaisia kulutustottumuksia on vaikka mihin lähtöön! Kiltaa tehtiin niin monta vuotta aikoinaan ja sarjaan lisättiin osia lyhyeksikin aikaa, että en usko että saan "koskaan" kokoelmaani täyteen. Ja jotenkin ajatus on vähän kalseakin. Mukavan lisän Kiltaan tekee se, että sitten löytyy vielä näitä löyhästi Kiltaan yhdistettävissä olevia osia - ei siis keräilykohteet lopu ihan heti! Ota ihmeessä kuvia lähikirppiksellä olevista Killoista: eihän sitä koskaan tiedä, mitä siellä lymyää!

      Poista
  6. Myös ruokasooda poistaa hajuja, kokeilet tätä ensin mikäli perus pelottaa. Ripottele vaatteelle ja sulje pariksi päiväksi pussiin. Ruokasoodaa voi käyttää myös pesuaineen tilalla vesipesussakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, kiinnostavaa! Kiitos ruokasoodavinkistä. Täytyy testata sitä ensin ja sitten ehkä etikkaa, jos hajua tuntuu vielä olevan.

      Poista
  7. Hienot löydöt! En ole vieläkään saanut aikaiseksi käydä tuolla kirppiksellä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina! Manhattanille kannattaa mennä käymään, jos tekee mieli kierää isoa kirppistä.

      Poista
  8. Kannattaa käyttää facebookin äijäkirppis pirkanmaata tavaroiden myyntiin. " äijis" käy kaikille miehille ja naisille jotka ei liiemmin liikoja sääntöjä tarvitse

    VastaaPoista
  9. Villahame on ollut homeisessa paikassa. Siitä haju. Samoin jonkun mainitsema metsästyskämppä, josta haju tarttuu heti vaatteisiin tarkoittaa vaan yksinkertaisesti homeen hajua, ei sen kummempaa. Saunottamista minä kokeilisin, eli kuumaan saunaan vaan vaate/tavara jota ei voi pestä 80 tai 90 asteessa. Haju lähtee tai sitten ei. Sitten voi ratkaista haluaako käyttää. Hometalopainajaisen jälkeen oli vähän vaikea käydä kirppiksillä ja ajattelin, että rakas harrastus oli sitten historiaa. Onneksi ei, mutta nyt kylmästi jätän homeiset tavarat väliin ja keskityn muihin. nim. kokemusta on

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, hyvä tietää. En ole ajatellut, että tunkkainen haju olisi automaattisesti hometta. Itse pidin mekkoa ruokasoodassa ja pakkasessa ja hajua ei oikeastaan enää ole. Ajattelin mekon kuitenkin vielä pestä, kun uskon tuon mekon kestävän hienopesun.

      Poista