sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kesä ja kirppikset

Kesä taitaa olla kirppisten kulta-aikaa. Ainakin maaseudulla Kirppis – Loppis -kylttejä näkyy siellä täällä. Suuren kirppismatkan, joka suuntautui tänä vuonna Porvooseen, anteja esittelen todennäköisesti vasta tulevaisuudessa, koska minulla on ns. rästissä vielä Turustakin (+ Porista) hankittua tavaraa. Kirppismatkan saldo oli myös pelottavan suuri, eli kassillinen kamaa odottaa pesua, kuvaamista, käsittelyä...

Nyt kuitenkin ensin pari Turun löytöä ja Poria.

Turun kauppatorilta bongasin kirppismyyjältä kuusi mustapäistä pikkulusikkaa. Myyjän mukaan lusikat ovat 50-luvulta, mutta itse epäilen, että aterimet ovat hitusen uudempia. Näitä mustapäisiä pikkulusikkoja näkee harvemmin, vaikka esim. haarukoita ja veitsiä tuntuu tulevan useinkin vastaan.

Piipahdus Lähetyskirppiksellä oli tällä kertaa antoisa ja löysin tummansinisen vekkihameen ja hauskan italialaisen punoslaukun sopuhintaan.Kävin myös Porissa minulle uudella Kipunan kirppiksellä. Käteen osui halpa peltipurkki ja pinkki paita takanapituksella. Ostan harvemmin polyesterista valmistettuja vaatteita, mutta pinkki 60-lukulainen paita oli liian herkullinen jätettäväksi hyllyyn. Kuvissa paita on vielä ryppyinen, eli kuvat eivät oikein tee oikeutta vaatteelle.


Porilainen Patakirppis saa erityismaininnan siitä, että paikka on auki sunnuntaisin klo 18 asti. Luksusta. Valtavan kokoinen hallikirppis oli laajentunut sitten edellisen vierailukerran. Paikka oli täynnä kaikenlaista, mutta löysin itselleni tällä kertaa vain kaksi silkkipaitaa. Hyvä niin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti