torstai 29. elokuuta 2024

Kirppisjuttuja

Tässä pläjäys viimeisimpiä löytöjä. Monia mieluisia juttuja on tullut vastaan. Paljon ja kaikkea on myös nurkkiin kertynyt. Tulevana syksynä aion myydä vihdoin Helsingissä hyllykirppiksellä (paikka jo jopa varattu!), eli yritän jälleen päästä vähän kamoista eroon. Syksyn kynnyksellä on muutama ulkoilmakirppis, joihin osallistun, jos vain ilmat sallivat. Jotta uusia kivoja löytöjä voi harkita, pitää myös vanhoista välillä luopua.

Kilta-astiat

Kilta-astioita tulee vähemmän vastaan sopuhinnalla nykyään, mutta aina välillä onnistaa. Valkoiset Killat löytyivät Taivassalosta ulkokirppikseltä heinäkuun lopussa. Teekuppi, kahvikuppi ja kaksi teekuppien lautasta maksoivat yhteensä 4 euroa. Harvemmin näin halvalla löytää juuri valkoista Kiltaa.

Valkoisissa Killoissa hinnat ovat usein korkeammalla kuin esimerkiksi sinisessä tai vihreässä, eli tämä oli oikein mieluinen bongaus.

Vihreä aamiaislautanen tuli vastaan Kauttualla Eurassa Kirppis Löytökehässä 3 eurolla. Astiassa on vähän naarmua, mutta tuntuu että näissä on lähes aina, jos astiaa on yhtään käytetty. 





Korut

Kalliimman koruhankinnan tein myös Taivassalon ulkokirppikseltä. Kyseessä on suomalainen Erik Granitin muotoilema hopeariipus vuodelta 1971. Granitin tuotanto on todella laajaa ja aivan ihania koruja löytyy vaikka millä mitalla. Olen muutaman kerran ostanut Granitia tietämättä korun suunnittelijaa, mutta tällä kertaa tekijä oli selvillä ostovaiheessa ja hinta korulle oli ehkä tästäkin syystä korkeampi, 30 euroa. 



En ole tätä vielä kiillottanut, mutta täytyy poistaa tummentumaa hieman ennen käyttöä. Nuo lenkit ovat liikkuvia, mikä tekee mielestäni esineestä vielä kiehtovamman. 


Värikäs kalakoru on ehtaa rihkamaa. Tämä löytyi Vantaalta SPR:n Kontista 3 eurolla. Kalan olemus ja ilme on jotenkin symppis, ja en pystynyt kalaa hyllyyn jättämään, vaikka rintakoruista ei ole puutetta...

Kynttilät

Kaksi koristeellista kullanväristä matalampaa kynttilää löytyi Kirppis Löytökehästä yhteensä 2 eurolla. Löysin vastaavat kynttilät valkoisena viime vuonna, mutta en ole niitä vielä polttanut. Tällaisia kynttilöitä tehtiin varmaankin 1960–1970-luvuilla, tai ainakaan aivan lähivuosilta nämä eivät ole.




Finnmarin kynttiläsetti ja servietit tulivat puolestaan vastaan Salon Secondhandmarketissa. Avaamaton paketti kahta eri kokoa serviettejä kynttilöineen maksoi 4,20 euroa. Tykkään juuri tällaisista arkisista ja käytännöllisistä löydöistä. Sekä kynttilät ette servietit ovat nykyään melko hintavia uutena, eli jos kivoja tulee kirppiksellä kohtuulliseen hintaan vastaan, ostan kumpiakin. Toki nykyään esimerkiksi Marimekon servietit ovat jopa kirpparilla kalliita, eli ihan ilman harkintaa en niitä hanki.

+ Turkoosi panta


Tämä suht juhlava ja vähintään näyttävä panta löytyi Taivassalosta Armida Secondhand & vintagesta. Kangas on kierrätettyä vanhempaa silkkiä ja panta on käsityötä. Tämä kaunokainen maksoi 36 euroa, mutta maksan mielelläni vähän enemmän tällaisista tuotteista, joiden tarinan tiedän ja kannatan paljon mielummin kivijalkaliikettä ja käsityöläistä, kuin kasvotonta verkkokauppaa tai vastaavaa.

Oikein kivaa elokuun loppua, syksyä kohti mennään!

4 kommenttia:

  1. Hyviä löytöjä olet tehnyt.
    Granitin koru on todella kaunis,nuo liikkuvat lenkit varmaankin vaikuttivat myös hintaan.
    Itse pidin keväällä Nestorissa tyhjennystä tavaroista mutta vielä pitäisi saada tavaraa vähennettyä. Kirpputoreilla olen tullut kriittisemmäksi kun ikää on tullut enemmän mutta edullisia kilta astioita on vaikea ohittaa.Sillivati on nyt etsinnässä vaikka eihän se mikään pakollinen ole kun olen niitä useita vuosien varrella ohittanut. Mutta miten nyt muka sille olisi tarve. On mukavaa lukea löydöistäsi joten toivottavasti jaksat jatkaa blogiasi.
    Hyvää kirpputori syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kirpputoreilta löytää vähän liiankin helposti kaikkea houkuttelevaa. Mä olen myös nykyään kriittisempi kuin joskus aikaisemmin, mutta silti kivoja juttuja tuntuu kertyvän todella helposti. Sillivati ei muuten kuulu Kilta-sarjaan, jos tarkkoja ollaan. Se on kyllä Kaj Franckin suunnittelema, mutta kuuluu B-sarjaan. Monessa paikassa tuo merkitään virheellisesti mm. pulleamman kannun kanssa Killaksi. Pidän joka tapauksessa peukkuja, että vati vielä löytyy sopuhintaan!

      Poista
  2. No sen takia se vati on jäänytkin ostamatta kun ei ole Kiltaa :)
    Mutta olen todennut että ehkä ei tarvitse niin pilkun tarkka olla kun kaappiin on kulkeutunut G sarjan nelikulmaisia erikokoisia lautasiakin vino pino.
    Ja jos oikein muistan luettelosta niin ei se ole edes sillivati nimeltään vaan vihannesastia. Joskus oli tarkempi mutta nykyään yhdistelen surutta kunhan sopivat omaan silmään mukavasti yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, oman maun ja silmän mukaan tuleekin kerätä. Mulla on tuo sillivati/vihannesastia mökillä käytössä ja astian malli on tosi kiva ja monikäyttöinen.

      Poista