sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Järvenpään kirppiskierros!


Kävin viime viikonloppuna kiertelemässä Järvenpään kirpputoreja. Oma suosikkini on Järvenpään Fida, eikä se tälläkään kertaa pettänyt! Fidasta löytyi Kaj Franckin Scandia-sarjan veitsi ja haarukka yhteensä 10 eurolla, eli juuri ja juuri hintahaarukassa. Kolme vanhempaa kierrekynttilää löytyi yhteensä 1,80 eurolla ja nämä ovat herättäneet suurta hilpeyttä minussa: aikaisemmin aivan kammottavalta näyttäneet kierrekynttilät ovat alkaneet kiehtoa kummasti. Tällaisia kynttilöitä on tehty ymmärtääkseni ainakin jo 1960-luvulla, mutta jotenkin nämä kynttilät yhdistyvät eniten minulla 1980- ja 1990-lukuun, mikä ainakin sisustusjutuissa on itselleni melkoinen kauhistus. Pelottavaa oli myös hipelöidä yhdellä kirpparilla valkoista isoa posliinijoutsenta...apua!



Fidasta matkaani lähti myös kaksi villavaatetta. Paljeteilla ja helmillä koristeltu todella överi pitkänmallinen villapaita maksoi 6,25 euroa. Paita on sen verran pitkä, että toimittaa minulla mekon virkaa. Vaate on Scoop-merkkinen ja se on tehty Hong Kongissa. Materiaali vaikuttaa todella mukavalta ja lämpimältä päällä: suurin osa on villaa ja angoraa, loput tekokuitua. Paidassa oli pieni tahra ja yksi koriste on osittain irronnut, mutta tämä ei lopulta haitannut ostopäätöstäni. Pesin mekon villaohjelmassa ja harjasin sen vaateharjalla  ja neuleen pinta on nyt aivan moitteeton!



Toinen villavaate on asteen verran hillitympi: täyttä suomalaista villaa oleva Brenda-merkin tummansininen villatakki (4 euroa). Tässä vaatteessa kokolappu näyttää L, mutta päätin silti kokeilla melko pienen oloista neuletta, ja onneksi! Takki on oikein hyvän kokoinen ja laskeutuu kivasti. Tämä muistuttaa jälleen siitä tosiasiasta, että vaateiden kokolappua ei todellakaan kannata liikaa kytätä. Tuollakin kirppisreissulla sovitin vaatteita XS:stä kokoon 44. 



Ehkä epätavallisin ostos oli kuitenkin kaksi vanhaa tennispalloa! Nämä tennispallot menevät kehonhuoltoon, eli lapaluiden alueen lihasten jumeja helpottamaan. Mitäpä kirppisharakka ei kirppikseltä löytäisi! Pallot maksoivat Fidassa yhteensä euron.


Oikein mieluinen ja huokea löytö tuli vastaan Fidan välittömässä läheisyydessä majaileva ViaDia-kirppis. Sieltä bongasin vain 0,80 eurolla todella hyväkuntoisen sinisen Kilta-teekupin lautasineen. Astiassa ei ole Arabian leimaan, eli ehkä hinta oli siksi niin halpa, tai sitten tästä haluttiin vain eroon. Toisen roska on todellakin toisen aarre!


Helmi-kirppikseltä ja Joken osto ja myynnistä en löytänyt tällä kertaa mitään. Järvenpään Kierrätysmylly oli jo sulkenut ovensa, eli tuonne en päässyt tsekkaamaan valikoimaa tällä kertaa laisinkaan.


Tässä vielä koko sekalainen setti kirppislöytöjä samassa kuvassa! Kaunista ja talvista tammikuun jatkoa!

4 kommenttia:

  1. Upeat, nuo valkeat kierrekynttilät.
    Minä löysin kerran Kontista Mango-aterimia 1 euron hintaan,
    kun olin bongaamassa Skandia-sarjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Välillä kirppiksellä tulee ihan toista vastaan, mitä on ajatellut ja se on kyllä mahtavaa!

      Poista
  2. Todella kivat neuleet olisin ne itsekin mukaani napannut. Haarukka ja veitsi on upeita. Minä kuule ostin kerran näitä ja mitäköhän toista vanhaa sarjaa ison pussillisen yhteensä viisi euroa 🤗. Sitä voi sanoa jo löydöksi. Ne on mulla jossain mökillä nyt tuli mieleen kun sinun näin.. Nyt en ole hetkeen käynyt missään mutta nyt alkoi kyllä kutkuttamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo neuleet on kyllä kivat! Vitsit, miten hyvä löytö nuo sun Scandia-ottimet - mä voin vain haaveilla vastaavasta löydöstä!

      Poista