sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Arabian kala ja lisäyksiä maustepurkkien katraaseen

Täytin vuosia marraskuussa ja tuttuun tapaan hankin myös itse lahjan itselleni – ainakaan ei voi mennä tällä taktiikalla lahjus pieleen. Olen tasaiseen tahtiin kytistellyt eri verkkokirppareilla Arabian kala-alustoja ja kun tämä tumma yksilö ui bittivirrassa vastaan kohtuullisen hintaisena, ei päätös ollut vaikea.





Tummanruskea, lähes musta kalalauta pääsi vuonna 2015 hankkimani kalan viereen. Kalat ovat Kaarina Ahon suunnittelemia ja koristellut versiot ovat ymmärtääkseni Raija Uosikkisen kynästä.  Alustoja on tehty myös ainakin tummanharmaana, vihreänä, vaaleanruskeana ja sinisenä. Esine on ollut tuotannossa vuosina 1953–1960. Maksoin kalasta 28 euroa. 

Pari viikkoa sitten silmäni osuivat Facebook-kirppiksellä Arabian maustepurkkeihin, jotka olivat yllättävän kohtuullisen hintaisia: vähän vajaa 12 euroa kappale. Sattumoisin kyseessä oli vielä eri mausteet, kuin Lohjalta bongaamissani purnukoissa. Nyt hyllyltä löytyvät siis myös pippuri, kardemumma, curry ja neilikka. Kaikissa oli myös hyväkuntoiset kannet mukana.



Hylly alkaa näyttää lähes maustehyllyltä, kun maustepurkit vievät yhä enemmän tilaa kaikelta muulta kauniilta. No, aikakin nämä purnukat ovat kätevästi saatavilla ja lähellä kun niitä tarvitaan.



Keräilijä on kyllä aina keräilijä: kaloja lisää, maustepurkkeja lisää. Kun vanhat ja tutut keräilykohteet tuntuvat ehtyvän, hätä kyllä keinot keksii. Olisi hauska kuulla muiden keräilykohteista – onko jotain uusia listalla tai sellaista, mistä on tullut luovuttua? 

Kaunista joulunodotusta! Pian se joulu jo kolkutteleekin ovea. 

12 kommenttia:

  1. Minä kerään erilaisia Arabian alustoja, talouslevyjä tai mikä olisikaan niille sopiva nimi. Kun kaapit ovat täynnä (ainahan ne ovat), alustat saa sijoitettua seinälle ja ne pääsevät hyvin esille. Esim tuo punertava kalalevy on minulla, se on ihanan erilainen kuin muut. Keräilyharrastukseni alkoi aikoinaan Kaipiaisen pikkuorvokista ja ison orvokin ostan itselleni lahjaksi heti, kun taas pääsen kirppareille ja keräilytapahtumiin. Valitettavasti se on minulta kokonaan kiellettyä Koronan takia. Kerään myös 60- ja 70-luvun lasia, mutta Arabian kahvikuppien keräilyn olen lopettanut. Se tilanpuute.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoja keräilykohteita! Mä haaveilen myös Kaipiaisen orvokeista, mutta katsotaan, jospa sellaisia tulisi vastaan. Seinälle laitettavat asiat on toden totta käteviä, kun kaapit pursuilevat..

      Poista
  2. Ihanat kala-alustat! Niistä tulee mieleen vanha norjalainen design, en nyt muista yrityksen nimeä tietenkään! Huomioni kiinnitti myös tuo musta tai tumma kaappi alustojen vieressä, onko se joku ihana barokkiastiakaappi? Haaveilen itsekin sellaisesta. Nyt kyllä kirppissormet ja bongaushoksottimet syyhyävät koko vuoden edestä! Löytöjä 2021 odottaen ja hyvää synttäriä sulle myös näin jälkikäteen! :) Aina kannattaa ostaa lahja itselleen. Minä käytin tällä kertaa kaikki lahjarahat viineihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nuo kalat on kyllä ihania, vielä jokunen mahtuisi tuohon oleilemaan. Itse asiassa tuo kaappi on isäni suvusta peräisin, ei siis barokkia alkuunkaan, mutta 1900-luvun alkupuolta. Sen on joku sukulainen omin käsin nikkaroinut ja tuo vaatekaappi on kyllä tosi hieno ja tärkeä mulle. Se varastoi sisäänsä myös todella suuren määrän takkeja ja kenkiä (ja niitähän riittää).

      Poista
  3. Myöhästyneet synttärionnittelut!
    Hienon lahjan hankit.
    Toivottavasti haaviin osuu jatkossa muitakin kaloja.
    Arabiasta kiinnostaa melkein kaikki, erityisesti siniset jutut tällä hetkellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Arabialla on kyllä lähes ehtymätön varanto kaikkea ihanaa - ja kerättävää!

      Poista
  4. Myöhästyneet onnentoivotukset tai eihän sitä koskaan ole myöhäistä onnitella :D Ihania juttuja olet löytänyt <3

    VastaaPoista
  5. Myöhästyneet synttärionnittelu! Itselle lahjan ostaminen on aina hyvä idea, etenkin synttäriksi. :) Noi kala-alustat on kyllä niin hienoja.

    VastaaPoista
  6. kaikkea sitä hullu ihminen kerää:peikko puutaulumietteitä,kuparia seinälle,lastenkeittokirjoja,mietelausemagneetteja ja nyt sitten vielä kohtuuhintaiset peltilelut.voi apua.ei siis mit6ään turhaa,hih hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Kaikennäköistä tulee kerättyä, välillä ihan itseäkin ihmetyttää! Toki kaikki kovin "tarpeellista" myös.

      Poista