perjantai 18. syyskuuta 2020

Arabian maustepurkkeja

Lupailin edellisessä postauksessa, että tällä kertaa luvassa olisi vaatepainotteinen katsaus, mutta pöh, en saanut silitysrautaa käteeni, eli unohdetaan vielä hetkeksi vaatteet ja katsotaan, josko hamassa tulevaisuudessa olisi luvassa kirppisvaatteiden esittelyä.



Tein elämäni ensimmäisen kirppistourneen Lohjalle ystävieni kanssa ja reissu oli ihan super kiva! Kyllä seurassa kirppistely on aivan erityistä ja jotenkin tällä hetkellä kaikki vähänkin sosiaalinen tuntuu aivan mahtavalta luksukselta.

Meillä kaikilla on onneksi hieman erilaiset mieltymykset tavaroiden ja vaatteiden suhteen, eli emme  hyökkää aivan samojen asioiden kimppuunkirppiksellä. Onneksi myöskään kenkä- ja vaatekoot eivät ole aivan identtiset  esimerkiksi tällä erää sovitimme kaikki samaa ihanaa vintagesilkkimekkoa, mutta  ainoastaan yhdelle meistä vaate oli oikean kokoinen.


Mieluisin löytö reissulta olivat nämä mustavalkoiset Arabian maustepurkit. Täytyy myöntää, että käsillä on selvästi uusi keräilykohde, hmmm...No, ainakin nämä purnukat ovat käyttöesineitä ja tilaakin näille on keittiön hyllyllä. Alahylly on omistettu ns. mysteeripurkeille. Näiden purkkien alkuperä ei ole vieläkään selvinnyt, mutta vanhempaa pohjoismaista designia luulen näiden olevan. 



Keraamiset purnukat ovat Esteri Tomulan kuvittamat ja purkit ovat olleet Arabian tuotannossa vuosina 19591971. Näitä löytyy kaiken kaikkiaan 14 erilaista, mutta en aio havitella koko sarjaa. Ihastuttavan Keltaisen kahvipannun Pauliinan kotoa taitaa nykyään löytyä koko setti näitä kaunokaisia.



Purkit olivat omalla kipurajalla hinnan suhteen, 10 euroa kipale Lohjan The Kirppiksellä. Katsotaan, tuleeko näitä lisää vastaan ja millä hinnalla. Varsinkin tällaiset nimetyt purkit ovat käteviä. Toki värikkäiden purnukoiden kohdalla muistan värien perusteella sisällön kutakuinkin, mutta onhan tuo mausteen nimi tuossa kyljessä mitä käyttäjäystävällisin  kun vielä noudattaisi tekstiä, olisi käyttö vielä jouhevampaa.

Löytyykö muita näiden purnukoiden kerääjiä? 

Mukavaa syyskuun loppupuolta!

2 kommenttia:

  1. the kirppis on kiva ja kirppuset myös.se on sopivan kokoinen.siellä vaan mummeli hakkasi minua ostoskärryllään.olin ilmeisesti ostamassa hänen havittelemiaan tavaroita.olisipa se ollut uutinen että mummot takoivat toisiaan kirpputorilla.minä kerään niitä riihimäenlasin purkkeja jotka on muuten samanlaisia kuin nuo sinun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohjalla oli monta kivaa kirppistä! Aikamoista käytöstä tuolla hakkaavalla tyyppillä...ei kiva. Riihimäen lasin purkit on hienoja myös!

      Poista