maanantai 19. lokakuuta 2020

Sekalaisia kirppislöytöjä

Kaikenlaista pientä ja sekalaista on tarttunut kirppareilta matkaani pitkin syksyä. En olisi koskaan Turussa asuessani ja turkulaisena hankkinut kotiini Turku-kuppia, mutta nyt entinen kotikaupunki ansaitsee päästä ministi esille. Vanha, matkamuistomainen kuppi toimii hyvin tuikkukuppina. 


Itse lasiesine on Kaj Franckin Nuutajärven lasille suunnittelema Häränsilmä-tuhkakuppi. Huh, menneitä aikoja ja tuhkakuppien kulta-aikaa  sisällä tupakointi tuntuu niin absurdilta, vaikka kyllä sitä edelleen myös harrastetaan. Hankin aikoinaan pari pikkuvikaista Häränsilmää myös tuikkukupeiksi, mutta myin ne eteenpäin, mutta nyt palasin jälleen tämän saman esineen pariin.



Nostalgiset suomalaisten kaupunkien kuvitukset miellyttävät silmää. Minulla on joskus ollut parit kaupunkiviirit, mutta isoimman retroinnostuksen jälkeen olen tainnut laittaa eteenpäin myös kaikki viirit. Kuppi kustansi 4 euroa ja se löytyi Turun kupeesta Maskusta Wanha Nestori -kirppikseltä.

Keltaisen Kilta-teekupin bongasin puolestaan Salosta Secondhandmarketista 1,50 eurolla. Olen nyt kiltisti seurannut puhelimen muistiinpanoissa olevaa listaa nimeltä "puuttuvia Kilta-astioita" ja yrittänyt olla hamstraamatta Kiltaa. Toki, kun huokeaan hintaan löytyy osia, niin pakkohan sitä on kokoelmaa kasvattaa. 



Valkoista Kiltaa löytäisin mielelläni lisää. Tuntuu, että sitä tulee vastaan äärettömän harvoin. Onkohan valkoiseksi lasitettu fajanssi ollut jotenkin hauraampaa kuin muun väriset astiat? Minulla ei esimerkiksi ole laisinkaan valkoisia teekuppeja. Niitä olisi mahtava vielä saada. Muutenhan Kiltaa on ihan kunnolla kertynyt!

Eteiseen puolestaan löytyi ihanan haahkanpoikasen kaveriksi vanha lintukuva ruokista. Ruokit ovat haahkan tavoin upeita saariston lintuja. Ruokki on suorastaan hykerryttävä näky, kun se lentää: linnun pyrstö ja pää näyttävät lähes samalta ja tuosta sikarimaisesta puikulasta ei oikein tiedä, mikä on pyrstö ja mikä on pää. Ruokin kiivaat siiveniskut ovat tiheää "väpätystä". 


Ruokeilla on myös tapana tulla ikään kuin morjestamaan veneilijää: lähes joka kerta mökkimatkalla yksi tai kaksi ruokkia liitää, tai siis väpättää tsekkaamaan, kuka liikkuu veneellä ja minne. Wikipedia kuvailee ruokkia hauskasti: Ruokki (Alca torda) on merilintu, pohjoisen pingviiniksikin kutsuttu.



Tori.fi:stä hankin vähän aikaa sitten Arabian SN-kukkaruukun aluslautasen kympillä. Olin jo aivan innoissani, että vihdoin hallussani olisi kookkaan ruukun alle oikean kokoinen aluslautanen. Juu, pitäisi varmasti aina ihan oikeasti mitata, mitä on etsimässä tai ostamassa, koska hups, lautanen ei ollutkaan oikeaa kokoa. 23 cm:n ruukun lautasen metsästys jatkuu siis edelleen...



Viimeinen, hieman kummallisesti nurkassa kuvattu viritys on musta kannellinen pahvipurkki, jonka ostin Lohjan Keskuskirpputorilta selvittämään johtosekasortoa. Purkki toimii tehtävässään silloin, kun sieltä ei ole esillä esim. läppärin latausjohtoa. 

No, sentään nurkassa olevat johdot ovat hetkellisesti siististi, vaikka tämä systeemi ei aivan täydellisesti toimikaan. Purnukka maksoi 7 euroa.  



Tällainen sekalainen setti tällä erää. Vielä on jotakin kirppislöytöjä rästissä – jatketaan siis kirppisjuttujen parissa pian taas! 

8 kommenttia:

  1. Onpa söpö Turku-tuhkis/tuikkualusta! Sitä se Turusta pois muutto teettää 😂 Minua harmittaa nyt, että menin myymään Arabian Auran panimo-tuhkiksen, vaikka mitäpä sillä lopulta tein...
    Nyt tuntuu oudolta sekin, että joskus vielä baarissa käytyä vaatteet haisivat tupakalle. Kärysikö siis "kotipolttoinen" 60-70-luvun väki aina tupakille? Ehkä sitä ei erottanut, kun se oli niin normi. Vielä 80-luvun alussa muistan pappan polttaneen piippua sisällä ja olin kuulemma taaperoa vetänyt välistä kun piippu jäi hetkeksi pöydälle. Ilme kertoi maun olleen huonointa laatua 😂
    Totta tosiaan, ettei valkoista Kiltaa tule vastaan. En edes muistanut, että sitä on olemassa valkoisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, piippua maisteleva taapero...! Tupakointi sisällä ja baarissa tuntuu tosi kaukaiselta, vaikka ei siitä niin pitkä aika vielä ole - vitsit vaatteet haisi hirveältä ja se tuntui ihan perusmeiningiltä. Niinpä, saattaa olla, että röökinhaju on ollut aikoinaan ihan perusjuttu.

      Poista
  2. kiva kippo kun haluaa sellaisen viimeksi kun ostin lasisen lapikkaan joku oli siihen kirjoittanut joensuu.myyjä laittanut hintalapun ettei näy.yritettävä poistaa teksti tai antaa joensuun sukulaisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hintalapun laittaminen kirppistavaroihin on välillä aikamoisen hämäävää! Harmi, että teksti oli peitetty, mutta toivotaan, että joensuulaiset tykkäävät!

      Poista
  3. Voi harmi, että ruukunalunen ei ollutkaan sopiva, mutta toisaalta nyt sulla on kaksi metsästettävää asiaa :D

    VastaaPoista
  4. Mikä tuo seinävalaisin on? Tosi kiva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo seinävalaisin on hankittu kirpparilta tosi monta vuotta sitten ja en tiedä siitä valitettavasti mitään. Vanhempaa tuotantoa se ainakin on.

      Poista