lauantai 23. toukokuuta 2020

Piilotuksia

Innostuin tästä Keltainen kahvipannu -blogin Pauliinan tekstistä, missä hän esittelee vaikka mitä nerokkaita ja kauniita rumien asioiden kaunistamis- ja piilottamistapoja. Itse aloin harmitella, miksi en koskaan esitellyt täällä blogissa ison taulutelevision kekseliästä piilotusta Turun-kodissa  ehkä siksi, että telkka oli niin hyvin poissa silmistä.Sama kikka piti uusintaa täällä Helsingissä, mutta jo heti muuttopäivänä tajusimme, että kookas, vanha kaappi ei ollenkaan istuisi olohuoneessa siihen paikkaan, mihin olimme sen ajatelleet. Ja juuri tuon kaapin taakse telkkari oli piilotettu vedettävän/rullattavan kehikon avulla. 

Tuosta kaapin takaa telkka siis rullattiin esiin.Kaapin sopimattomuus, sohvan sijoittelu ja koko olohuoneen sisustus menivät lähes päälaelleen, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Nyt tosin suurkulutamme Netflixiä ja muita suoratoistopalveluita läppärin ruudulta. Jättitelkka myytiin, yksi videotykki kävi kokeilussa ja nyt olemme vähän kuin uinuvassa käymistilassa. Turussakin tosin katselimme monta vuotta pieneltä läppärin ruudulta sarjoja, elokuvia ja telkkaria, eli muutos tai paluu vanhaan ei oikeastaan ole tuntunut missään.
Mikroaaltouuni on keittiöiden rumilus ja varsinkin nykyisessä minikeittiössä ei mikrolle tuntunut löytyvän mitään salonkikelpoista paikkaa. Se tungettiin siis syvään kiinteään kaappiin. Harmillisesti kaappiin ei saanut johdettua sähköjohtoa mitenkään, eli jos mikroa haluaa käyttää, täytyy kaapin ovi pitää auki ja sähköjohto liittää jatkojohtoon. Kuulostaa epäkätevältä, mutta ei se oikeastaan ole niin kamalaa. Kamalampaa olisi, jos mikron rumilus olisi koko ajan näkyvillä. 

Pienemmän skaalan piilotuksia koti on suorastaan pullollaan: mitä kaikkea rumaa kauniit purnukat kätkevätkään sisälleen, mitä kaapin oven takaa löytyy ja miltä sängyn alle kasatut tavarat näyttäisivät, jos päiväpeitto ei peittäisi edes osaa? Ja onhan keraamiset kukkaruukut myös omanlaisia piilotuksia.
Mitä kaikkea haluaisitte saada kotona piiloon ja mitkä ovat parhaimpia piilotuksia?

Aurinkoista viikonloppua! 

6 kommenttia:

 1. Nyt jäi kiinnostamaan tuo telkkari-piilo. Harmi tosiaan, ettet huomannut sitä täällä esitellä...:)
  Huomasin taas kyllä nuo iki-ihanat leveät ikkunalaudat....olisipa uusimmissakin kodeissa tuollaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Harmi, että en ikinä tajunnut telkkarin piilotusta kunnolla esitellä. Vanhojen kerrostalojen ikkunalaudat on kyllä ihania <3

   Poista
 2. Oi miten ihanaa, että sait inspiraatiota. Mielettömän upea tuo vanha kaappi, harmi kun se ei sopinutkaan ajattelemaanne paikkaan. Ihanaa sunnuntaita sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - sun bloggaukset on aina inspiroivia! Tuo kaappi on kyllä ihan paras ja sen sisälle mahtuu vaikka mitä piilotettavaa (tällä hetkellä talvitakit ja kauhean kasan kenkiä).

   Poista
 3. Haluaisin saada piiloon kaiken elektroniikan: imurin, tulostimen, telkkarin, kaiken maailman johdot, mikron, leivänpaahtimen, vedenkeittimen jne. listaa voisi jatkaa loputtomiin. Mut nykyinen asunto on niin pieni, ettei mielikuvitus oo riittänyt näiden piilottamiseen. Mut onneks olen kuitenkin aikanaan hankkinut ihanat isot antiikkikaapit, joiden sisällä voi säilyttää esim. siivousaineita ja muuta kodin sekalaista nippeliä ja nappelia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, elektroniikka on paha. Saatiin vihdoin siivottua eteisen siivouskaappi niin, että imuri mahtuu sinne (muutosta asti imuri on majaillut kaiken aikaa lattialla eteisessä, yök). Vanhat kaapit on kyllä hyviä tavaroiden piilotuspaikkoja!

   Poista