tiistai 12. toukokuuta 2020

Parit poikkeuskevään kirppislöydöt

Täytyy myöntää, että kirppiksiä on ikävä. Voi vitsi, jos nyt pääsisi kiertelemään kirppiksiä ilman huolen häivää! Ihan muutama kirppis taitaa tänä poikkeusaikana olla auki, mutta todella moni kirpputori on pitänyt ovensa visusti säpissä jo vähintään kuukauden, ellei enemmänkin.

Itse kävin viimeisen kerran perinteisellä kirpparilla sunnuntaina 15.3. Kyseessä oli Helsinki Fleamarket Taivallahdessa ja paikalla ei ollut muita asiakkaita. Korona-uutisten takia en oikein pystynyt nauttimaan kirppiksen kiertämisestä, vaikka kauhean suurta riskiä ns. yksityisvisiitissä ei ollut. Lotrasin käsidesillä huolella pikakierroksen päätteeksi. 


Täytyy myöntää, että hieman "rikolliselta" kirppistely tuntui, eli en sen koommin kirppiksille suunnannut, vaikka osa paikoista piti ovensa sitkeästi auki pidempäänkin. En tainnut silloin ihan tajuta, että seuraava tavallinen kirppisvisiitti olisi aikamoisen kaukana. 

Jäi matkaani kuitenkin myös yksi löytö: vanhempaa tuotantoa oleva ruotsalainen muovinen kannellinen rasia. Tällaisen vastaavan, mutta hieman kookkaamman kokoisen purnukan olen löytänyt aikoinaan myös kirpparilta ja nämä rasiat ovat edelleen käytössä kylpyhuoneessa. Hauskaa tässä löydössä on, että rasia on pienemmän kokoinen, kuin se mikä kotona jo olikin. En aivan heti edes tajunnut, että kyseessä on eri kokoinen purnukka. Rasia maksoi 4,50 euroa.    Kirppistely on minulle suht usein myös sosiaalinen tapahtuma, eli ehkä senkin takia tuntuu, että jokin tärkeä pala elämästä puuttuu tällä hetkellä. Olen ystävieni kanssa haaveillut kirppistelystä ääneen ja toki tulevaisuudessa siintää ihanat kirppisretket, joita (toivottavasti) pääsemme toteuttamaan! 

Olen tietysti selaillut Facebookin kirppisryhmiä ja muita verkkokirppiksiä ihan kunnolla  se taitaa olla jonkinlaista sijaistoimintoa ja ajankulua myös tänä keväänä, kun livekirppiksille ei pääse. Joitakin hankintoja olen myös tehnyt ja yksi naapurikorttelista löytynyt mieluinen juttu oli violetinvärinen juoru. Minulla on tällainen tumma juoru joskus ollut, mutta jostain syystä olen saanut sen tapettua (laiska kastelu, sanoisin), mutta nyt iloitsen tästä 4 euron viherkasvista.


Kasvin nouto tapahtui ilman lähikontaktia ja maksu suoritettiin Mobilepaylla, eli en kokenut kaupankäyntiä epämiellyttäväksi (ikävämpää se on usein ihan tavallisessa ruokakaupassa, missä ihmiset välillä eivät tummu välittävän turvaväleistä sun muista tuon taivaallista...). 


Parit vaatelöydöt tein jo ennen kotiin linnoittautumista. Punavuoren Fasaani-antiikista löysin kivan vanhemman raitapaidan vitosella. Vaatteen paras juttu on olkapään napitus ja hieman lepakkomaiset hihat. Vielä, kun jaksaisin silittää paidan, niin se olisi entistä edustavampi. Vaate pääsee varmasti kesäkeleillä käyttöön, sen verran näköiseni se on. Mustat, vajaamittaiset villasekoitehousut löytyivät puolestaan Töölöntorin Relovesta 12 eurolla. Nämä tuntuvat todella laadukkailta: materiaalina on 43 % villaa, 53 % polyesteriä ja 4 % elastaania. Merkki on suomalainen Ril's. Pari kertaa nämä housut ovat olleet jalassa ja varmasti käyttökertoja tulee taas syksyn ja talven tullen lisää. Nämä jalassa tulee tyylistä kertaheitolla huoliteltu, eli housut sopivat hyvin vähän skarpimpaan (työ)päivään.Ainoa ns. hyvä puoli kirppisjuttujen suhteen tässä poikkeuskeväässä on se, että olen saanut pidettyä kirppisostokset kurissa. Tavoite 24 kirppisvaatteen hankkimisesta tänä vuonna tuntuu ainakin nyt ihan mahdolliselta  kiitos kippisten suljettujen ovien, ei vaatehankinnat ole ryöpsähtäneet, vaan vaatteita on tullut hankittua tämän vuoden puolella 6 kappaletta. 
Oletteko tehneet kirppislöytöjä tänä koronakeväänä? 

Kaunista toukokuun jatkoa, kesä lähenee kovaa vauhtia, jee!   

6 kommenttia:

 1. Hyviä löytöjä! Olen yrittänyt itsekin etsiä kirppiksiltä viherkasveja, etenkin vanhojen pelargonioiden taimet kiinnostaisi tällä hetkellä. En vain ole osunut oikeisiin paikkoihin oikeilla hetkillä. Rahapuita on kyllä ollut usein tarjolla.
  Ymmärrän hyvin tuskasi kirppistilanteesta. Toivotaan, että kunnon löytö-ja shoppailuajat vielä koittavat :) kaunista toukokuuta myös sinne Helsinkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viherkasvin pistokkaat/viherkasvit on kirpparilla usein tosi hyvälaatuisia/sitkeitä. Ehkä siksikin etsin niitä just kirppareilta. Toivottavasti löydät pelargonioita jossakin kohtaa ja päästään jossain kohtaa taas turvallisesti kirppiksille!

   Poista
 2. Olenpa kaivannut minäkin jo kirppareita, vaikka tavarasta pitäisi ennemmin luopua kuin hankkia lisää. Silti hyvät löydöt ilahduttavat aina. Vasta tällä viikolla tajusin, että paikallinen Ekotori on ollut koko ajan auki, kun kaikki kirppikset ovat olleet kiinni. Asiakkaita oli pari muuta lisäkseni, ja löysin kivat jälkkärikulhot sekä vanhoja lautasia kukkaruukkujen alusiksi. Ensi viikolla ilmeisesti aika moni kirppis on avautumassa ainakin täällä Salon suunnalla. Miten mahtaa olla sielää Helsingissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, enpä minäkään kamalasti mitään tavaraa tarvitse, mutta kirppiksiä on kiva kierrellä ihan vain katselumielessäkin. Kiva, että pääsit paikalliselle Ekotorille, täällä Helsingin seudulla Espoon kierrätyskeskukset ovat jo avautuneet, mutta en ole vielä uskaltautunut viisiitille.

   Poista
 3. Mulla oli jo huono omatunto, kun kävin ruokakaupassa ja kattelin jotakin vähän pitempään ennenkuin löysin. Meillä ei ole kirppikset auki. Katsotaan mitenkä käy kesäkuussa. ei kyllä kiva sielläkään käydä, jos on ikäänkuin tekis suurenkin rikoksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nyt tuntuu ainakin vielä siltä, että pidempi kaupassa käynti tai ns. turha katselu on väärin. Itsekin pelkään, että nyt kun kirpparit aukeavat, niin tuleeko kirppistelystä enemmän ahdistavaa vai vaan kivaa. Toivottavasti ainakin jossakin kohtaa taas kivaa!

   Poista