tiistai 31. heinäkuuta 2018

Talvi keskellä kesää

Rakkauteni muumeja kohtaan ei ole laantunut. Nykyään tosin tuntuu, että monet alkavat kyllästyä muumimukien keräilyyn. Ehkäpä isoin innostus laantuu ja uusi puskee taas jossain kohtaa pintaan. Hieman hullua on, että Arabia syytää jatkuvasti ilmoille uusia mukeja kiihtyvässä tahdissa. Tästä aiheesta olen kirjoitellut pidemmän postauksen jo parisen vuotta sitten.


Elokuussa ilmoille laitetaan oikea keräilijän unelma tai painajainen: Muumin päivän muki, jota myydään vain yhden päivän ajan. Itse olen rajannut mukien oston vain käytettyihin nyt, kun mukeja ei tehdä enää laisinkaan Suomessa. Vähän tuo erikoismuki kuumottelee, mutta katsotaan nyt, jos lähden tuohon leikkiin mukaan.

Olen pikkuhiljaa kerännyt vuosien 20072009 tummasävyistä talvimukisarjaa. Nyt sitten loman aloituksen kunniaksi tai gradun työstämisen kunniaksi sijoitin 36 euroa vuoden 2009 Jouluyllätys-mukiin. Tämä löytyi Wanhasta Nestorista ja hinta oli pienen alennuksen jälkeen tuo maksamani.Pidän Jouluyllätyksen toisesta puolesta erityisesti. Mukin kyljessä majaileva hiihtohemuli on ihan paras. Voisin katsella vain tuota hemulia, en niinkään innostu mukin toisesta kyljestä. Hauska yksityiskohta tässä mielestäni on suksilla oleva "pikkukaveri" ja kulmien ala kurtisteleva Pikku Myy.

Tällainen talvinen tervehdys siis helteen keskelle!

8 kommenttia:

 1. No jopas on...päivän muki..ihmettelee ihminen, jolla ei ole yhtään Muumi-mukia...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niinpä! Päivän muki herättää kummastusta, jopa keräilijäluonteessa.

   Poista
 2. hieno talvimuki.yritettävä hankkia se muuminpäinämuki.symppiskuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tästä mukista kovasti myös. Mä vielä vähän emmin tuon muumin päivän mukin kanssa...

   Poista
 3. Minulla into mukeihin loppui Thaimaan tuotantoon. En tosin osta enää mitään Arabian ja Iittalan muutakaan kamaa, koska eivät ole Suomessa valmistettuja.
  Olen lähettänyt palautetta ja pyytänyt tuotannon siirtämistä takaisin kotimaahan.
  Iittalan Outleteissa on nykyään todella hiljaista. Eivätkä markettien muumihyllytkään enää kerää väkeä pällistelemään ja mukeja pyörittelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole myöskään ostanut enää pitkään aikaan uutena oikeastaan mitään astioita, enkä paljon mitään muutakaan. Mielestäni on myös tosi harmi, että koko tuotanto on nykyään Thaimaassa.

   Poista
 4. Meilläkin on näitä sinisävyisiä talvimukeja, niissä on jotain aika tunnelmallista, vaikka sininen väri on muuten ollut minulle ongelmallinen. Luin juuri sarjista, josta tuo muumiperheen kuva on mukailtu. Siinä on tahmatassu lähetetty postitse perheelle laatikossa ja perhe yrittää palauttaa sen :D Voi siis ajatella että tahmatassukin on tuossa mukissa mukana.
  Toisen puolen hemulikuva on tuttu koska se kuuluu meillä talvi(/joulu)sesongin koristeisiin. Olen ottanut sen kuvan talteen seinäkalenterista. Meillä ei ole varsinaista muumimukikokoelmaa mutta on niitä kertynyt sen verran että käytämme noita talvimukeja kylmään vuodenaikaan ja vaihdamme kesäisempiä pois aktiivikäytöstä siksi aikaa.

  HT

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa kuulla tarina tuosta laatikosta ja Tahmatassusta <3 Olen sarjiksia lukenut, mutta tuo ei kyllä muistunut mieleeni. Mä laitan myös talvimukit kesällä lomalle ja sitten talvella kesämukit kaappiin. Tämä uusi muki oli nyt hetken poikkeus.

   Poista