sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Viimeisimmät kirppisostokset

Helsingin-kodin keittiönurkkaan löytyi niin sopiva Ögon-kaakaopurkki, että en voinut taaskaan vastustaa peltipurkin kutsua. Purkin pinnassa on pientä kolhua ja kulumaa, mutta sisältä purnukka on hyvässä jamassa.


Purkki löytyi 3 eurolla Vallilan Metka-kirppikseltä. Kyseessä on malmölaisen Mazetti-merkin kaakaopurkki. Purkin kyljessä tuijottava silmäpari on ruotsalaisen graafikko Olle Eksellin suunnittelema tunnus 1950-luvulla ja siitä on tullut varsin tunnettu kaakaota kuvaava kuvio.


Pikkuhiljaa olen onnistunut hankkimaan kaikenlaisia purkkeja ja purnukoita Helsinkiinkin. Esim. pieni pallokuvioinen purkki majailee ikkunalaudalla. Vielä tuolle yksilölle ei ole funktiota, mutta ehkäpä vielä jonain päivänä. Kaakaopurkissa on sentään sisältönä teetä. Muovinen malja toimii puolestaan pinnien ja hiuslenkkien säilytysastiana.



Riihimäen Femmatorilta löysin 1,50 eurolla vuoden 1977 kalenteripyyhkeen. Minulla on yksi kalenteripyyhe 1970-luvun lopusta, mutta en koe kerääväni näitä. Ehkä taktiikkani on napata halvat ja kivat pyyhkeet matkaani, jos sellaisia vastaan kävelee.  Pyyhkeen kuvitus on mielestäni tosi hauska; tykkään erityisesti lokakuusta ja heinäkuusta.


Raidallinen puuvillapaita löytyi myös Femmatorilta. Hintaa hyväkuntoiselle paidalle jäi 1,50 euroa. Kangas on paksua ja jämäkkää ja värit ovat säilyneet hyvin.

Tällaiset tavarat tällä kertaa. Turussa odottaa yksi kaunis ja kauan etsitty ostos esittelyä. Seuraavaksi kuitenkin Venetsia ja sitten taas Turkuun.

Rentouttavaa sunnuntaita!

6 kommenttia:

  1. Toi kalenteripyyhe on hieno, vaikkei ruskea olekaan väreistä se viehättävin (mielestäni).

    VastaaPoista
  2. Tuo 1977 vuoden kalenteripyyhe on tosi kaunis ja tosiaan kuvitus on aivan ihana. Kivoja ja edullisia löytöjä olet taas tehnyt. Mukavaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään kovasti tuosta pyyhkeestä ja hintakin oli kohdillaan!

      Poista
  3. Haa, olisiko kukkapöytä nyt löytynyt ;)?
    Minä tein mahtilöydön. Balmuirin Kensington lyhty, suurin koko, kympillä Puotinharjun Fidasta.
    Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain! Tuo löytösi kuulostaa aivan mahtavalta, hienoa!

      Poista