sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Kolmen kirppiksen löydöt

Luulin, että tammikuun alussa vallinnut kirppislöydöttömyys (hyvin lyhytaikainen kokemus tosin) olisi jotenkin dominoinut tätä vuotta, mutta onhan noita kirppishankintoja tullut tehtyä. Mutta, ihan hyviä sellaisia. Kukapa vastustaisi lämmintä ja turvallista lampaanvillaneuletakkia, kornia Mona Lisa -rintakorua tai erittäin hyvin toimivaa juustohöylää?


Kitsch-osastoa edustaa Mona Lisa. Tämä koru rintapuolessa joudun kyllä miettimään, koska ja missä tätä käytän, sen verran korni se on. Mona Lisan kulttiarvo on uskomaton (ja ne miljoonat tuotteet, mitä tuosta Leonardo da Vincin vuonna 1503 maalaamasta duunista on toisinnettu). Koru löytyi 1,50 eurolla Kuralan Peltastusarmeijalta, eli huomattavasti halvemmalla kuin Louvren museo-shopista.Törmäsin taas yhteen peltirasia-ihanuuteen. Tämä konvehtirasia henkii 1950-lukulaisuutta, mutta en ole ottanut selvää, onko purkki uusi vai oikeasti vanha. Tämän rasian kiikutin mukanani Helsinkiin. Se toimii nyt nenäliinojen ja korvatulppien piilotuslaatikkona yöpöydällä. Rasia löytyi Mimmin kirppikseltä 3,25 eurolla.


Turun-kotiin hankittu juustohöylä on puolestaan Hackmanin ja höylän hinta oli mukavan alhainen, 1,45 euroa. Kertoo ehkä jotain juustonkulutuksesta, kun Turussa ei riittänytkään yksi höylä! Harry Potter -näytelmä minulta on vielä lukematta, eli iloitsin kirjan löytymistä 8,50 eurolla. Melkein pyysin kirjaa joululahjaksi, mutta hyvä että maltoin mieleni. Nämä löytyivät Mimmin kirppikseltä.


Vaaterintamalla löytyi pari erittäin hyvälaatuista villavaatetta: Jackpotin todella lämmin harmaa villatakki (3 euroa) ja Filippa K:n merinovillainen ohut nappisomisteinen neulepaita (2 euroa). Molemmat vaatteet, kuten valkoinen pitsisomisteinen lakana (1 euro), löytyivät Hassiselta.


Tällaisia löytöjä tällä kertaa. Osa käytännöllisiä ja osa ihan jotain muuta. Mukavaa sunnuntaita!

2 kommenttia: