sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kesäloman aloitus: 4 päivää, 5 kirppistä

Aloitin kesäloman viime keskiviikkona. Heti töiden jälkeen ryntäsin kirpparille! Myönnettäköön, että kirpparin jälkeen menin terassille syömään ja myös skoolailemaan, ettei elämä nyt ihan pelkkää kirppistä sentään ole.

Seuraavana päivänä päätin vierailla kerrankin ilman kiirettä Kirppis-Center Manhattanilla. Ja miksipä ei, koska lomallahan saa tehdä, mitä ikinä haluaa! Perjantaina ajauduin (taas) kuin huomaamatta kirppareilla ja hups, löytöjäkin tuli tehtyä. Lauantaina ei pitänyt mennä kirpparille, mutta helteisestä Turusta ei-niin-helteiseen Helsinkiin siirtyminen aiheutti sen, että tarvitsin lisää vaatetta piknikille...

Hankin tänä vuonna peräti kaksi lomanaloittajaislahjaa (tapansa kullakin). Wärtsilän Finelin emalipurkki löytyi Puutarhakadulta Fifty-Sixty Stylestä. Tämä liike oli minulle aivan uusi tuttavuus. Rupattelin myyjän kanssa pitkät tovit ja ihailin lasiesineitä ja koruja. Mietin läpinäkyviä Fauna-laseja, mutta melko spontaanisi päädyin hankkimaan virheettömän matopurkin. Rakastan punaisen, valkoisen ja sinisen yhdistelmää. Tämä purkki on todellinen tricolore-kaunokainen!







Toinen lahjus on Hurraa!-muki. Tämän ostin Kirppis-Center Manhattanilta. Olen katsellut samaista mukia vitriinissä jo aikaisemmin ja nyt kun muki edelleen oleili vitriinissä, päätin toimia. Vuoden 2012 Helsinki Design Capital -erikoismuki on yksi kaikkien aikojen suosikeista näissä erikoismukeissa. Enää puuttuu Iltapurjehdus. Ja siihen täytyy varmaan ottaa lainaa tai jotain...


Vähemmän tyyris löytö on heti keskiviikkona Pelatusarmeijalta bongaamani Riihimäen lasipurkki (2 euroa). Yhdistin ylimääräisen kannen purkkiin ja ruma muovirasia sai poistua astianpesukonekaapista. Laitoin purkkiin siis pesuainetta. Tiskarimme on tuollainen taskukokoinen kaappiin mahtuva yksilö. Löysin myös kolme erittäin vähän käytettyä, ellei jopa uutta urheilutoppia. Niitä en jaksanut kuvata.

Torstaina Manhattanilla kasasin ostoskorin täyteen kaikkea ihanaa, mutta lopussa piti karsia. Lopulta maksuun menivät sininen Kilta-neliövati (5 euroa), erittäin vähällä käytöllä olleet nahkaiset kiilakorkkarit (4 euroa), kaksi muumihahmoa (2,15 euroa: sinipukuinen Hemuli lähtee nyt oikeasti Hemuli-nimiseen veneeseen ja toinen jää nököttämään keittiöön. Muumipeikko tuli samassa paketissa) ja Aarikan pienempi peltipurkki (1,50 euroa). Huvittavaa, että löysin juuri samaisia Aarikan purkkeja ja vastaan käveli nyt vielä yksi erittäin halpa yksilö.



Perjantaina suuntasin ensin Puutarhakadun Pelastusarmeijalle. Käynnistä jäi käteen vain urheilusortsti (ei kuvaa). Lähellä sijaitsevasta Lähetys-kirppiksestä löysin viidellä eurolla hauskan nahkahameen.


Lauantaina valitsin piknikille lisävaatteeksi Fidalta 80-lukulaisen takin. Lönnrotinkadun Fidassa oli kaikki vaatteet ja kengät eilen puoleen hintaan ja viskoosihuitulalle jäi hintaa 4,25 euroa. Kävelimme myös Gina Tricot'n ohi ja ikkunoissa huusi ale-mainokset, mutta sen verran paatunut second hand -tyyppi olen, että en edes harkinnut visiittiä, vaan annoin Fidalle ja tuurille mahdollisuuden. Se kannatti. Taas kerran.


Toivottavasti koko loma ei mene ihan näin aktiivisen kirppistelyn merkeissä. Muuten olen elokuussa vararikossa, hahaa. Huomenna on kuitenkin luvassa kesän eka kirppismatka, jee! Auto starttaa klo 8 ja suuntana on Vaasa ja Kaustinen. Reitti on vielä hieman auki, mutta majoitus Vaasasta sentään varataan etukäteen vielä tänään. Laitan varmasti Instagramiin kuvia kirppismatkalta. Pitäkää peukkuja hyville löydöille ja kaikki Vaasa-vinkit ovat varsin tervetulleita kommenttiboksiin!

10 kommenttia:

  1. Ihan tosi mainio tapa aloittaa loma. Minulla kanssa loman alkaessa tarkoitus kiertää paaaljon kirppareita. Hyvät löydöt sinulla, taas :) Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miia! Lomailu on kyllä ihanaa ja kirppisten kiertely ihan kunnolla. Ensi viikon aion olla mökillä, eli hieman vastapainoa myös suurellisille kirppisrundeille.

      Poista
  2. Olet kyllä aloittanut lomasi mukavan kuuloisesti :) Ja aivan ihastuttavan ihana tuo Finelin purkki! Ihan täydellinen lomanaloittajaislahja! Huokailen täällä melkein kateellisena kyllä tuota löytöäsi :D On se vaan niin hieno, etenkin tuo väritys on minunkin mieleeni..

    Itsekin löysin juuri viikonloppuna yhtä huokeaan hintaan Riihimäen lasipurkin. Ja kiitos vinkistä, voisin itsekin harkita laittavani pesuaineet samanlaiseen lasipurkkiin..

    Niin ja muutkin löytösi ovat jälleen kerran kivoja! Ja oikein rentouttavaa lomaa sulle ja toivottavasti tuuri on kohdillaan ja teet hyviä löytöjä reissullasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Valtavirrassa! Tuo Finelin purkki on kyllä ihana, mutta en tiedä, onko ihan löytö, kun aika monta euroa tuosta köyhdyin, mutta kaunis esine tuottaa iloa ja eipä tuon purkin arvo taida ainakaan laskea.

      Poista
  3. Oikein hyvä tapa aloittaa loma :)

    Vaasassa tykkäsin Adam & Ewa-kirppiksestä ja matkan varrella Parkanossa on kiva kirppis ihan tienvarressa, muistaakseni Siwan kanssa samassa talossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos Anna! Adam & Ewa tuli nyt koettua - se oli aivan valtava! Paljon kyllä haalin tavaraa... Parkano jöi tällä kertaa välistä, koska ajoimme Vaasaan lopulta 8-tietä.

      Poista
  4. Ihana tuo Finelin purkki, en ole tuollaista tainnut aikaisemmin nähdäkään. Mulla ei vielä lomaa ole, mutta olen varannut kirppispöydän kahdeksi viikoksi ja toivon, että tavaraa menee sen verran, että uusille löydöille on sitten lomalla tilaa. :)
    Vaasaan aukeaa siis keskiviikkona uusi kirppis (Suvilahden kirppis, löytyy Facebookista), Adam&Ewa on myös hyvä, kuten Palosaaren kirppiskin. Ihan Vaasan naapurissa, Mustasaaren Sepänkylässä on Fyndis. Muuten suosittelen käymään Suomen pisimmällä sillalla, Raippaluodossa ihailemassa maisemia, eikä siitä hirmu pitkä ole Maailmanperintökohteeseen Björköbyhyn, jossa on muun muassa lintutorni ja viehättävä kahvila vanhassa suolaamossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti saat tavaraa myytyä, jotta uusille ihanille löydöille on tilaa! Kiitos kivoista vinkeistä, Adam & Ewa ja Palosaaren kirppis käytiin koluamassa. Harmi, että meillä oli vähän tiukka aikataulu Vaasassa, koska nyt jäi näkemättä moni paikka ja kaupunkia koluttiin "vain" kirppisnäkökulmasta. Täytyy tulla uudelleen kyllä!

      Poista
  5. Aivan ihana tuo Finelin purkki! Mulla on nykään tapana avata viikko kirppiksellä tai siis Kierrätyskeskuksella. Käyn maanantaisin läheisessä kaupassa tekemässä (lähes) koko viikon ostokset ja ihan vaan kuntoilun takia teen pidemmän lenkin Kierrätyskeskukselle. :) Kukkaro ei varsinaisesti kiitä tästä lenkkeilystä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Kuulostaa kivalta tavalta aloittaa viikko kierrätyskeskuksessa vierailulla. Kukkaro saattaa olla kyllä eri mieltä, mutta niinhän se aika usein on!

      Poista