tiistai 26. toukokuuta 2015

Pienempi tattikulho ja Faunat

Isompi tattikulho sai kaverin. Isompi Fauna-kulho sai myös kavereita.

Fauna-lasit bongasin jo surullisen kuuluisan ostolakon aikana Kirppiskeskus Hassisella. Törmäsin laseihin (onneksi) lakkoilun jälkeenkin. Nyt ne kasvattavat hitaasti, mutta varmasti alkavaa Fauna-perhettä. Kulhohan on oikea kirppismäihä, ainakin omalla mittapuullani: löysin sen viime vuoden tammikuussa kuudella eurolla Uudestakaupungista.Tuntuu, että aika harvoin näitä Fauna-laseja on tarjolla kirppiksillä. Kulhoja tai maljoja näkee huomattavasti useammin. Laseja haluaisin löytää tietysti kohtuuhintaisena lisää. Maksoin sinisistä laseista 10 euroa kappaleelta ja se taitaa kyllä olla hintakatto yhden lasin kohdalla. Katsotaan, koska löydän lisää näitä laseja. Pidän eniten juuri värittömästä, tästä sinisestä ja sitten aivan ihastuttavasta vaaleasta liilasta värivaihtoehdosta.

Alkuvuodesta minulla oli sellainen ajatus, että voin kerran vuodessa ostaa jonkun kalliimman emaliastian. Viime kesänä löytyi kauan haaveilemani Iso Pehtoori Porvoosta. Tämä vuosi ei ole mennyt nyt sitten ihan niin kuin piti. Ensin tammikuussa huusin Lumppulasta toisen emalipakkomielteeni: Ison tattikulhon. Tampereen reissu toi tullessaan tummansinisen Pikku Pehtoorin ja sitten oli vielä tapaus Domino-kulho...

Yksi pieni tattikulho toukokuussa (vai huhtikuussa) ei siis enää pahenna tilannetta. Hän on täällä! Tämä söpöläinen on peräisin myöskin Facebookin retroryhmästä. En kamalan paljon liioittele, kun sanon, että rakastan tätä Esteri Tomulan kynästä peräisin olevaa tattikuosia.

 Käsittääkseni näitä tattikulhoja ei ole muita kokoja, eli voin huokaista helpotuksesta. Tiedän, että tattikuosia löytyy myös posliiniastioista (ainakin talouslevy, uunivuoka), mutta yritän aktiivisesti unohtaa tämän tosiseikan.

14 kommenttia:

 1. Oih, Tatti on kyllä niin hieno, sais löytää tuommoinen iso tiensä tännekin. :) Pienen löysin kuudella eurolla joskus, tosin on siinä vikaa reunoissa mutta muuten ihan käyttökuntoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa pikku tatissa on myös reunassa pientä riskua, mutta tosi pientä. Kuudella eurolla mullakin kävisi vaikka useampi tatti! Mieletön mäihä tuollainen 6 euron löytö.

   Poista
 2. Fauna-lasit ovat kyllä kauniit. Ja oih noita tatteja, on se vaan niin hieno kuosi! Hyvä, ettei kuola valu suupielestä, kun ihastelen täällä noita tattikulhoja :D Toivoisin itsekin löytäväni tattikulhot (edullisesti) kirpparilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään hurjasti molemmista, Faunasta ja tateista, vaikka ne ovarkin tosi erilaisia tapauksia. Mäkin toivon törmääväni tatteihin vielä joskus kirpparilla.

   Poista
 3. Molempia ottaisin tatteja ja Faunoja, mutta vielä ei itsellä ole kumpiakaan. Hyviä löytöjä olet kyllä tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tatteja tuntuu monet himoitsevan, enkä kyllä ihmettele miksi, sen verran ihania nuo ovat. Odotan innolla seuraavaa Fauna-löytöä, toivottavasti sellainen on luvassa jossain kohtaa.

   Poista
 4. On kyllä ihanat löydöt! Mulla on yksi yksinäinen Fauna-pullalautanen. Mietin jo sen viemistä kirppikselle keväällä, mutta ei nyt sentään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Fauna-lautaset kiinnostaisi myös, mutta yritän pysytellä nyt alkuun laseissa.

   Poista
 5. Nuo kaikki voisin ottaa omaankin astiakaappiin.
  Ihanat.
  Ja siis 6 euroa Fauna kulhosta, olet ollut onnekas.

  VastaaPoista