maanantai 18. elokuuta 2014

1 x Mänttä

Elokuun alussa tein jo perinteeksi muodostuneen matkan Mänttään. Ohjelmassa oli Kuvataideviikkojen katsastus ja tällä kertaa myös Serlachius-museo Göstan uudessa museorakennuksessa vierailu (suosittelen!). Matkassa oli kaksi kirppishullua ja yksi kirppismyönteinen, eli jo ennen Tamperetta alkoi kiivas mietintä, mihin kirpparille ehtisimme tiiviin taidepäivän lomassa. Onneksi koko seurue oli yhtä mieltä kirppisvisiitistä ja kurvasimme heti Mänttään päästyämme Amandan aarteisiin.

Olen aikaisemminkin vieraillut Mäntän kirpputoreilla, mutta Amandan aarteet oli uusi, miellyttävä tuttavuus. Tämän hyllykirppiksen ehti kiertää kohtuullisen nopeasti ja jokaiselle löytyi jotain. Paras löytö oli ehdottomasti metallipinnoitteinen kattovalaisin 1960–1970-luvulta. Olen yrittänyt etsiä tietoa tuosta valaisimesta, mutta en ole päässyt alkua pidemmälle. Tuon kaltaisia valaisimia taidettiin valmistaa hurja määrä aikoinaan, eli en ostanut vahingossa varmaankaan klassikkovalaisinta...
1920-luvun hengessä tai amerikkalaiseen tapaan nautittava kuohuviini/samppanja vaatii laakeat lasit. Nyt on sellaisetkin.

Melkein päivittäisen käyttöön päässyt käsipeili tuli todella tarpeeseen. Peilin takana säilyneet tarrat kertovat sen olevan Länsi-Saksasta ja hinta on ollut Sokoksella aikoinaan 25 markkaa.

Keltainen hame lähti matkaani joidenkin epäilysten saattelemana. Katsotaan, millainen suhde minulle muodostuu Tazzia-merkkiseen hameeseen. Alemmassa kuvassa hameen todellinen väri tulee paremmin ilmi.
Harmaat farkkuleggingsit (KappAhl) ovat lastenkokoa, mutta ainakin niiden lahje on tarpeeksi kapea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti