keskiviikko 25. syyskuuta 2024

Nahkalaukku ja hopeinen sormus (+ kertomus pieleen menneestä kirppisostoksesta)

Aivan alkuun, kiitos ihanista ja inspiroivista kommenteista edelliseen kirjoitukseeni! Nyt on paljon kivoja juttuideoita itämässä, toivottavasti pääsen niitä pikkuhiljaa toteuttamaan. Pian alkaa toki bloggauksen hankalin aika: luonnonvalo vähenee ja jokainen valokuva näyttää kammottavalta, mutta olen selvinnyt jo yli 10 vuoden ajan myös talvikuukausista ja valokuvaamisesta. Kyllä se siis tulevinakin kuukausina jollakin tavalla suttaantuu!

Välillä kirppislöydöt menee myös pieleen. Vuoden lopussa olen perinteisesti koonnut hitit ja hudit -postauksia (esim. täällä ja täällä), mutta nyt täytyy myöntää jo tässä vaiheessa vuotta, että onnistuin sössimään yhden vähän kalliimman hankinnan. Olen jo pidemmän aikaa etsinyt uutta tarpeeksi kookasta nahkalaukkua kirppiksiltä, koska noin 15 vuotta palvellut edellinen yksilö kaipaa kunnon huoltoa ja korjausta. Aion jatkaa vanhankin laukun kanssa, mutta halusin rinnalle uuden luottoyksilön.


Hyllykirppiksillä ei tärpännyt, eli selailin myös tori.fi:tä ja Zadaa:ta. Molemmissa käytettyä tavaraa myyvissä alustoissa pyöri kaikenlaisia laukkuja, mutta keväällä tärppäsi! Ostin 40 eurolla laadukkaan Tiger of Swedenin veskan lopulta Zadaasta. Kun laukku saapui, olin heti hieman pettynyt: laukun malli oli toisenlainen, mitä olin hahmottanut kuvista ja laadukas ja paksu nahka toi mukanaan toisenlaisen ongelman: laukku tuntui tyhjänäkin hitusen painavalta. En kyseistä hankintaa edes esitellyt täällä blogissa, koska ajattelin myös, että ehdin löydön esitellä myös syksymmällä.



Jätin laukun kesän ajaksi naulakkoon roikkumaan. Loppukesästä nappasin sen hetken mielijohteesta ulkokirppikselle myyntiin. Moni hypisteli laukkua päivän aikana ja oli selvästi siitä innostunut. No, oikea ostaja osui onneksi kohdalle, ja sain laukun myytyä. Otin totta kai ns. takkiini, koska pyysin laukusta vain 25 euroa. Olisin saattanut saada enemmänkin, jopa tuon 40 euroa, mutta lopulta halusin vain laukusta eroon.



Olinkin siis varovaisen innostunut, kun bongasin Itäkeskuksen Kontissa 10 eurolla vanhemman nahkalaukun. Hypistelin laukkua hetken ja pohdin, onko tuo sopiva minulle pieleen mennyt laukkuostos mielessä. Veska on ehkä hitusen pieni, mutta saan tungettua sinne kannettavan tietokoneen juuri ja juuri. 

Vintage-laukku on Englannista peräisin ja esineen muotoilu on mielestäni melko moderni.  Katsotaan, miten hyvin laukku kestää kulutusta – ainakin nyt fiilikset ovat hyvät.

Toinen asustelöytö on koru. Tämä hopeoitu sormus löytyi elokuun loppupuolella järjestetystä Vintage and Wine -tapahtumasta Kulttuurikasarmilta. Sormus oli kalliimpi kuin ns. peruskirppislöytö, ja maksoin tuosta 30 euroa. En tiedä korun alkuperästä enempää, mutta oma arvioni on, että sormus voisi olla peräisin 1960- tai 1970-luvuilta. 



Tällaiset kirppislöydöt tällä erää. Tuleeko teidän ostettua välillä huteja kirppiksillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti