torstai 25. kesäkuuta 2020

Hups!

Välillä kirppiksellä iskee vauhtisokeus  tällä kertaa kyseessä oli hintasokeus, koska törsäsin aikamoisen summan isoon, ihanaan Arabian kukkaruukkuun. Hups!



Olin kirppiksiä rakastavan ystäväni kanssa ensimmäisellä yhteisellä kirppiskierroksella sitten maaliskuun ja tunnelma oli katossa! Kävimme mm. Leppävaaran Fidassa (en ollut aikaisemmin tuolla käynytkään) ja paikassa oli todella hyvä fengsui: paljon potentiaalisia vaatteita, kivoja huonekaluja  ja sitten liikkeen vitriinissä köllötti tämä iso ruukku. Hinta oli pöyristyttävät 62 euroa, mutta korona-aikana kirppistely oli lähes nollissa, eli tämä oli vähän kuin palkinto...Ainahan kirppisaddikti keksii hyvät perustelut, mutta näin pääsi tapahtumaan tällä kertaa.




Kuvassa myös vertailun vuoksi pienin Richard Lidhin Arabialle suunnitteleman SN-kukkaruukku. Tämä isompi ruukku on noin 23 cm halkaisijaltaan ja tuo pienin puolestaan noin 10 cm. Näitä purnukoita on valmistettu monessa koossa ja tuotannossa nämä ovat olleet vuosina 19751981. Väitän, että nämä ruukut menisivät myös kuin kuumille kiville, jos ruukut otettaisiin uustuotantoon.
 


Toinen hups tapahtui, kun huomasin, että Arabian kaksi Botanica-lautasta näyttää varsin kivalta oman olohuoneen seinällä. Näidenhän piti mennä mökille, mutta nyt näyttää vahvasti siltä, että ruusulautaset koristavat ainakin hetken oman kodin seinää.



Seinällä oleva setti ei vieläkään ole ihan paras mahdollinen, mutta katsotaan, miten kokonaisuus kehittyy. Ja ei, luvassa ei ole lisää Botanicaa tuohon kohtaan. 

Oletteko törsänneet tai tehneet huippuja löytöjä viime aikoina? Minä vetäydyn seuraavaksi mökin rauhaan hetkeksi lomailemaan ja heinäkuun alussa on luvassa perinteinen matka Savoon ja reissuun sisältyy tietysti myös kirppistelyä.

Kaunista kesäkuun loppua!

10 kommenttia:

  1. Minusta onnistunut ruukkuostos,
    koska tätä isoa kokoa ei tahdo löytää enää mistään!
    Juu kallis on, mutta superihania Lindhin ruukut ovat käytössä
    - ja arvohan nousee koko ajan :) !
    Hyvää kesää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, niinpä - näitä isoja ruukkuja on tosi hankala löytää. Olen etsinyt samanlaiseen isoon ruukkuun aluslautasta jo vaikka kuinka pitkään ja sellaista varsinkaan ei tunnu yksinään löytävän.

      Poista
  2. Löysin tuollaisen läpimitaltaan 13 cm aluslautasineen 5 e, taisi olla löytö isolla L:llä? t. Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä löytö! Olen itsekin löytänyt pienemmän kokoisia SN-ruukkuja hintaan 2-6 euroa useampia menneinä vuosina, mutta nykyään tuntuvat nuo pienetkin ruukut olevan hinnoissaan.

      Poista
  3. Ai nuo ruukut on noin kalliita. Kävipä sitten minulla tuuri, kun löysin roskakatoksesta tuon ison aluslautasineen. Onneksi oli ehjä ja siistikin vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, isot ovat erityisesti hinnoissaan! Älyttömän hyvä roskakatoslöytö sulla kyllä, vau!

      Poista
  4. Tuo ruukku on sarjaa harvoin tarjolla, (melko) pakko ostaa. Jotkut vain ovat sellaisia ettei niitä näy kirppiksillä ja sitten kun sellainen kauan kaivattu eteen tupsahtaa on se silloin ostettava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Näitä isoja näkee niin tosi harvoin, että en oikein pystynyt vastustamaan hankintaa. Kunpa vielä löytäisin toisella isolle ruukulle oikean kokoisen lautasen, niin olisin tosi tyytyväinen.

      Poista
  5. Sellainen ihan pieni sivuhuomautus, että Botanica-sarjaan (36 erilaista) kuuluu vain yksi ruusu: Rosa spinosissima, juhannusruusu. Muut ruusuaiheiset lautaset, ovat oikeastaan ihan oma sarjansa (7-osainen Rosa), vaikka kuvitustyyli onkin sama. Myös 12 Metsämarjaa markkinoitiin aikoinaan omana kokonaisuutenaan.

    Sinänsähän sillä, mihin sarjaan mikin lautanen "oikeasti" kuuluu, ei ole suurtakaan väliä, koska kaikki sopivat joka tapauksessa kaikkien kanssa hienosti yhteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, kiinnostavaa, kiitos tiedoista! Botanica ja Rosa ovat oma juttunsa, mutta toimivat hyvin yhteen, kuten myös nuo metsämarjat. Luulen, että ruususarjaa on ollut tuotannossa määrällisesti vielä enemmän, koska juuri näitä ruusulautasia tuntuu osuvan eniten kirppiksellä kohdalle - tai sitten ruusut eivät ole yhtä pidettyjä kuin luonnonkukat ja -marjat.

      Poista