sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Teemapukeutumista ja vähän kimallusta

Kuulun siihen ihmistyyppiin, joka pitää todella paljon teemajuhlista. Panostan yleensä ihan kunnolla pukeutumiseen ja suurin osa asusteista löytyy kirppiksiltä, eli tappiin vietyyn teema-asuun ei yleensä tarvitse edes suuria rahoja. Pitkään haaveilin 1920-luvun henkisistä teemajuhlista ja viime uutena vuotena tällaiset pirskeet järjestettiin.Itse asiassa ostokset ovat viime vuoden puolelta, pari päivää ennen vuoden vaihdetta hankittuja, mutta postaan ne vasta nyt. Sininen mekko löytyi ihanasta Töölön Penny Lane -liikkeestä ja mekko on uudehko, mutta 20-luvun henkeen tehty. Itse asiassa rimpsumekko on useita kokoja ns. liian iso minulle, mutta pienensin mekkoa olkaimista ja sain mekosta aikaan enemmän aikakauteen sopivan ja löysän.

Mekko ei ollut aivan ilmainen, 35 euroa, mutta palveli hyvin tarkoitusta. Olin törkeästi myöhässä asun etsimisen suhteen, mutta onneksi Penny Lane tarjosi helpon tavan löytää tyyliin sopivaa asustetta.


Myös pääkoriste löytyi Penny Lanelta 25 eurolla. Se on uusi, mutta mielestäni 20-luvun tyylille uskollinen. Pitkät helmet löytyivät Iso-Roban Fidasta 2,55 eurolla ja toiset helmet olivat minulla omasta takaa. Jalassani olivat eleettömät mustat korkokengät.

Teemapukuja on kerääntynyt tänä vuonna lisääkin:

Keväällä töissä tarvitsin kaltaista asua tapahtumapäivää varten ja onneksi Manhattanilta löytyi melko pitkien etsintöjen jälkeen keltainen rimpsumekko 2 eurolla. Mekko on alkujaan H&M:n ja sen laatu on aivan luokattoman surkea. Tuota polyesterimekkoa en aio käyttää toista kertaa, eli se siirtyy seuraavaksi kiertoon.


Euroviisujen katseluun pukeudumme aina kaveriporukalla viisuhenkisen överisti. Tällä kertaa minun ja kanssa-asujen värikoodaus oli eläinkuosia ja kimallusta. Tuo leoparditoppi on mielestäni kauhea, mutta se toimi mitä parhaiten viisufinaali-iltana. Topin kanssa jalassani olivat paljettisortsit, kultakoruja ja jalassa neutraalit ballerinat.

Leoparditoppi ja sortsit löytyivät Manhattanilta ja toppi kustansi 4 euroa ja sortsit kolme. Sortsit pidän, mutta toppi pääsee uuteen kotiin jossain vaiheessa, koska en aivan hevillä tuota toppia enää toista kertaa ylleni pue.


Minulla on tapana myös haaveilla ja kaavailla teemajuhlia ja en voinut vastustaa aidon 80-luvun puuvillableiserin kutsua, kun sen Manhattanilta 3,50 eurolla löysin. Takki on Kestilän mallistoa ja se on tehty Intiassa. Nyt tarvitaan enää Miami Vice -henkiset drinkkibileet!


Aivan kauhistuttavat pitsiset kaulapantakorut löytyivät Manhattanilta ja ne koristivat ystävieni kauloja viisubileissä. Nämä 90-luvulta tutut chokerit olivat uusia, eivät ysäriä. Huh, miten muoti-ilmiöt kertautuvat nopeasti.Kimalluksen puolelle menee kaksi laakeaa skumppalasia, mitkä löysin Hyvinkään Tingi & Tongi -kirpparilta yhteensä parilla eurolla. Mielestäni tnämä laakeat lasit ovat aivan ihania kuohuviinilaseja. 1920-luvun teemajuhlissa siemailin skumppaa tietysti tällaisesta lasista. Näitä laseja olen löytänyt pikku hiljaa kirppiksiltä ja nyt niitä on jo lähes tusina.

Kulta kimaltaa myös ystävältäni Siivouspäivänä ostamassa lyhyessä paidassa. Tämä toppi on mielestäni vanhempaa tuotantoa ja soveltuu paremmin syksyn tai talven iltoihin, koska materiaali tuntuu tekokuidulta. Paidassa on ihania yksityiskohtia, kuten nuo napit.Myös ketjullinen rusettikoru on ystäväni myyntikuormasta bongattu. Paita ja koru irtosivat yhteensä parilla eurolla.


Juhlavampaan kategoriaan menee myös Wanhasta Nestorista löytämäni vanhempi Polan musta paita 2 eurolla. Paidan hauska juju on korkeampi kaulus, mikä kiinnitetään kahdella koristeellisella kultanapilla. Vaikka paita on polyesteria, tuntuu se yllättävän kivalta yllä.
Tällaiset löydöt tällä erää. Seuraavaksi kohti Itä-Suomen kirppiksiä!

Kaunista ja helteistä heinäkuun loppua!

4 kommenttia:

 1. Kesä on hyvää aikaa tehdä kivoja löytöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kesällä on kaikkia kivoja pihakirppiksiä ja kirppisralleja monilla paikkakunnilla <3

   Poista
 2. Teemabileet ovat parhaita! Kunpa niitä järjestettäisiin useammin niin, että kaikki oikeasti myös pukeutuisivat teeman mukaisesti. Ei mielestäni kuulosta kovin pahalta hinnalta tuo 35 euroa noin hyväkuntoisesta ja iäkkästä mekosta. Hyvää kesää ja kirppistelyä myös sinulle! Minä lähden toivottavasti tekemään löytöjä Ruotsiin :)

  VastaaPoista