perjantai 8. helmikuuta 2019

Kirppiskierros Järvenpäässä

Pyrähdys Järvenpään kirppiksillä tuotti monta kivaa kirppispaikkatuttavuutta ja mukaan löytyi mukava setti kotiintuomisia. Ehdin kiertää ystäväni kanssa kolme paikkaa: Fidan, samassa rakennuksessa olevan ViaDia-torin ja vähän kauempana olevan Helmi-kirppiksen. Fidalla kulutimme eniten aikaa ja muiden kirppisten kohdalla olikin sitten hitusen kiire.

Järvenpään Fida on kookas, hyvässä järjestyksessä oleva hyväntekeväisyyskirppis. Vitriineissä olevat "arvotavarat" ovat poskettoman hintaisia, mutta muuten hinnoittelu on ihan kohtuullisesti lapasessa. Minulla on tosin edelleen opiskelijakortti ja ystävälläni Fidan kantiskortti, eli saimme kaikki ostokset jommalla kummalla alennuksella. Ystäväni nappasi matkaansa esim. kauniit kohtuuhintaiset midcentury-henkiset maustepurkit.

Mietin melko pitkään otanko matkaani suomalaisen Aino-merkin todellisen kultttuurikaavun, mutta kirjava kudelmamainen kangas ja sen väritys veivät voiton. Takki menee päällekkäin edestä ja on todella kellomainen ja melko jäykkä. Kyseessä on suhteellisen näyttävä ilmestys. Tästä maksoin  7,50 euroa.



Toinen löytö Fidasta oli myös vaate: ihana viskoosinen paita alle 2 eurolla. Paita on suomalaista vanhempaa designia. Ystäväni bongasi minulle myös terveyssandaalimaiset sandaalit alle vitosella samaisesta paikasta. Tämänhän oloiset jalkineet ovat olleet viime vuosina muotia, mutta tällä tavalla jälkijunassa on aina hyvä innostua muodikkaista jutuista...Nahkaiset sandaalit vaikuttavat lähes käyttämättömiltä.

Hieman kummallista on, että sandaalien hinta oli kirjoitettu kumipohjaan kantapäähän. Täytyy kokeilla, jos esim. taikasienellä saisin tuon hinnan hangattua pois.


ViaDiasta repsahdin ostamaan pari Kaj Franckin suunnittelemaa Scandia-lusikkaa. Ihan alkuvuodesta nappasin matkaani pari muuta Scandiaa kirppikseltä, eli näyttää siltä, että alan haalia näitä vähän enemmänkin... Kyllähän sitä aina joku keräilykohde pitää olla, eikös vaan? Yritän pitää tämän keräilykohteen lapasessa, eli en ihan kamalan suuria summia näistä aika halutuista aterimista maksa. Nämä lusikat hipoivat kipurajaa: 5 ja 3,50 euroa.


Helmi-kirppiksellä on ihanan oloinen kahvila, mutta saavuimme sen verran myöhään paikalle, että emme ehtineet nauttia kahvilan anneista. Kirppistely meni tietysti ravinnon edelle! Helmessä oli ihan tosi runsaasti lastenvaatteita ja ketjuliikkeiden vaatteita ja tuntui, että mitään ei paikasta löydy, kunnes viime minuuteilla bongasin super söpön Muumimukin, mitä olen kaupassa jo ihaillut. Muki on käyttämätön - ehkä joku on saanut sen lahjaksi - ja päädyin sen nyt sitten kirpparilta ostamaan. Muki maksoi 16 euroa. Rakastan tuota kuvitusta, joka on peräisin Kuka lohduttaisi Nyytiä -kirjasta. Nyytiä ja Tuittua ja tietysti koko Tove Janssonin luomaa nerokasta Muumilaakson hahmokavalkadia on mahtavaa ihailla myös onnistuneiden mukien kyljistä.



Tällainen setti lähti siis matkaani Järvenpäästä. Löytyykö löydöistä suosikkeja? Mikä olisi lähtenyt myös matkaasi?

Sen verran kiva ja antoisa piipahdus Järvenpään kirppiksillä oli, että täytyypä matkata jossain kohtaa uudelleenkin tuonne kirppistelemään!

12 kommenttia:

  1. Jakku ja paitapusero olis lähtenyt mukaani.Rakastan kirppistelyä löydöistäsi on kiva lukea. Ois ihana nähdä joskus kirppisasukuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppistely on kyllä mahtavaa! Ja usein just kivoja vaatteita tulee vastaan. Voisin joskus esitellä vähän kirppisvaateasujakin - melkein pelkästään kirppikseltä kaikki vaatteeni ovat peräisin kuitenkin.

      Poista
  2. Skandia aterimia voisin kerätä, jos niiden hinnat ei olisi niin kovat. Huomaan keräileväni sellaista jota muut ei niinkään arvosta. Esim Muurlan painavat lasiesineet miellyttää mun silmää ja hinta on maltillinen. Itseään sää hillitä ettei tulisi liikaa haalittua esineistöä. Tässä on se huono puoli ettei niitä saa myytyä eteenpäin hyvällä hintaa, jos joskus noihin kyllästyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Scandiat on helposti kalliita. Siksi ajattelenkin kerääväni niitä ihan pikku hiljaa. Itsensä hillintä on tosi hankalaa: mä yritän rajoittaa eri juttujen haalimista, mutta helposti sitä hankkii kaikkea kivaa (ja vähän turhaakin).

      Poista
  3. Harmi, kun missasitte Helmen ihanan kahvila Makean. Seuraavalla kerralla ehdottomasti niin hyvällä ajalla, että ehditte. On nimittäin käynnin arvoinen! Kiertokohteiden joukkoon myös seurakunnan kirppis kirkon kellarissa ja tietty Joken osto ja myynti :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täytyy todellakin seuraavalla kerralla kahvitella tuolla Makeassa. Kiitos kirppisvinkeistä!

      Poista
  4. Ihania löytöjä kirppikseltä.
    Sandraaleiden hintalappu paikka aika ovela, toivottavasti lähtee pois.
    Mulla on myös tota lusikkasarjaa, pikkulusikat äidin vanhat, muut osat saatu häälahjaksi. ruokalusikka on aika pieni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! Täytyy toivoa, että sandaaleiden hinta tuosta irtoaa. Tykkään tosi paljon tuosta Scandia-sarjasta - hienoa, että olet saanut niitä aikoinaan häälahjaksi.

      Poista
  5. Moikka. Miten blogia pystyy seuraamaan siten että s-postiin tulis ilmoitus kun uusi postaus olisi tullut? Tai voitko tehdä faceen oman sivun mihin linkität uuden postauksen? Ois helpompi seurata. Ja ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi. Lisäsin tuohon blogin sivupalkkiin "seuraa sähköpostitse" -kohdan. Siihen voi syöttää s-postiosoitteen ja sitten, kun blogiin tulee uusi postaus, saat ilmoituksen s-postiisi. Toivottavasti tuo toimii! En ole FB-sivuja tälle blogille luonut, täytyy laittaa myös tuo mietintään.

      Poista
  6. Heippa! Tykkään tosi kovasti blogistasi! Kiva nähdä, mitä kulloinkin olet löytänyt. Mietin, onko sinulla mielestäsi liikaa tavaraa, vai osaatko luopua osasta uusien tieltä? Minulla alkaa olla sellainen tilanne, että tavaraa on niin paljon, että meinaa ahdistaa. On niin vaikea luopua mistään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia! Hyvä kysymys, mitä voisin pohtia vaikka ihan postauksessakin. Ja juu, välillä tuntuu, että tavaraa on liikaa ja onhan sitä kertynytkin paljon vuosien kirppisharrastuksen myötä. Myyn joka vuosi vähintään 3 kertaa kirppiksillä, eli kamaa lähtee myös kiertoon. Olen viimevuosina vähentänyt hutiostosten määrää ja siitä olen ylpeä - ainakaan aktiivisesti tavaran määrä ei ahdista. Ehkä, jos Turun-kodista pitää muuttaa, voi ahdistus tulla, kun tilaa kuitenkin on sen verran paljon, että tavaraakin mahtuu nurkkiin vähän liiankin tehokkaasti.

      Poista