maanantai 17. lokakuuta 2016

Helsingin-hankinnat

Olen ollut melko kohtuullinen syksyn kirppistelyjen kanssa. Ihan hyvä niin, koska yritän mukautua taas opiskelijaelämän tuomaan opiskelijabudjettiin. Ihan aina en osaa tai pysty tai halua, mutta jotenkin kirppareilla tolkku on pysynyt ihan mukavasti päässä. Tänään on tosin edessä kolmen päivän pieni Tukholman-matka ja tämä saattaa tietää pahaa kukkarolle. Luvassa on puhtaasti lomareissu, eli kirppistelyäkin on toivottavasti hyvällä mitalla edessä!

Olen käynyt joitakin kertoja Kampin kirpputorilla ja Töölöntorin Relovessa. Aivan kaikkia löytöjä en tällä kertaa esittele, kun uskottelen itselleni, että saan raahattua järjestelmäkameran vielä jokin päivä myös Helsinkiin ja pääsen kuvaamaan loput hankinnoista.Kellertävän vihertävä ALU-rasia löytyi Kampin kirpputorilta jo alkusyksystä 12 eurolla. Tässä kerrosrasiassa oli vain yksi kerros jäljellä, mutta ihastuin rasiaan liikaa ja nappasin sen mukaani leipälaatikoksi.
Täysin käytännöllinen ja tylsä ostos oli samaisesta paikasta muovinen ruokailuvälineiden säilytyskotelo. Aluksi kaikki ruokailuvälineet sun muut olivat suloisessa sekasorrossa vetolaatikossa, mutta myönnettäköön, että niiden käyttömukavuus paranee huomattavasti, kun ne ovat järjestyksessä. Kotelo maksoi 1,50 euroa.Vaatteita käyn hipelöimässä tasaiseen tahtiin Relovessa. Paikka näyttää enemmänkin ns. tavalliselta vaateliikkeeltä kuin perinteiseltä kirpputorilta ja kirppistelyn voi aloittaa tai lopettaa kivan oloisessa kahvilassa. Reloveen voi vain tuoda myytävät asiat ja paikka hoitaa loput (hinnoittelu, järjestely jne.), mutta toki Relovea voi myyjän ominaisuudessa hyödyntää ihan tavallisen kirpparin tavoin. Hinnat ovat vaihtelevia, ihan parin euron löydöistä sataseen. Osa tuotteista on selvästi merkkivaatekategoriaa tai designer-tuotteita, osa vähemmän kallista. Itse en ole suuria summia ostoksistani pulittanut, mutta olen tietoisesti yrittänyt välttää kalliita hankintoja. Mielestäni Relovessa on yleisesti ottaen vaatteet laadukkaita ja tuolta voi löytää myös todellisia helmiä!
Mustavalkoisen viskoosimekon (Mango) löysin kolmella eurolla ja ranskalaisen täysvillaisen vekkihameen kuudella eurolla. Molemmat vaatteet on todettu käytössä toimiviksi. Tuo villavekkihame on ihanan lämmin.

Nyt kohti Tukholmaa! Edellisen reissun tarinointia pääsee lukemaan tästä. Onko teillä lukijoilla joitakin viime hetken Tukholman-vinkkejä?

2 kommenttia:

 1. Kaunis ja hyväkuntoisen näköinen tuo Alu-rasia. Eihän sitä tiedä, jos vaikka löydät siihen lisää osia joskus =) Mulla on tuollainen kolmekerroksinen, mutta en muista valmistajaa.

  Ihanaa Tukholman matkaa ja mukavaa viikonloppua ♡ Mä haluaisin kans joskus kiertää Tukholman kirppisiä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Tuo Alu-rasia on ihan yllättävän hyväkuntoinen. Toivottavasti pääset joku päivä kiertelemään Tukholman kirppiksiä, ne on kyllä ihania!

   Poista