sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Sekalaista tavaraa (ja puhetta Muumimukeista)


Nurkkiin on kertynyt tämän vuoden puolella jo aika komea kasa kirppislöytöjä. Hieman epämääräinen ostolakko on hillinnyt ostosten määrää, mutta tällaisia esittelemättä jääneitä yksilöitä olen hamstrannut alkuvuodesta.

Muovinen vedettävä ankka tai tipu löytyi erittäin tuottoisalta sunnuntaikirppisreteltä Kokemäen Tuohitorilla. Olen kerran aikaisemmin käynyt tuolla joitakin vuosia sitten ja muistan, että omaan makuuni paikka oli silloin hieman kallis. Tällä kertaa Tuohitorilla oli rompetta kaikkien makuun, kalliilla ja halvalla. Silmiin pistävää oli myynnissä olleiden Muumimukien määrä. Suurin osa oli mielestäni kovissa hinnoissa tosin. Haaveilemani Iltapurjehdusmuki oli yli 100 euroa...Muki jäi edelleen hyllyyn.

Valmistuksesta poistunut Niiskuneiti ja runoilija löytyi puolestaan sen verran halvalla, että nappasin sen mukaani. Täytyy kai pikkuhiljaa myöntää, että keräilen Muumumukeja(kin). Olen rajannut mukit niin, että ostan vain ne yksilöt, mitkä miellyttävät minua visuaalisesti. Esimerkiksi suurin osa kausimukeista ei mielestäni ole kovinkaan kummoisia. Myös esimerkiksi uusimmat hahmomukit (Nuuskamuikkunen ja Pikku Myy) eivät tule päätymään hyllyyni. Näköjään minulla olisi enemmänkin sanottavaa näistä Muumihommista – ehkäpä kirjoitan jossain vaiheessa ihan oman postauksen aiheesta.


Lumppulasta huutelin helmikuussa ensimmäisen emalisen sydänastian. Kyseessä on siis retroilijoiden ikoninen tuote, Wärtsilän/Finelin/Arabian sydänkuosinen lautanen (kulho ja Pehtoori-pannu taitavat olla ne halutuimmat). Lautanen ei ole priimakuntoinen ja sain sen mielestäni kohtuulliseen hintaan. En oikein tiedä, miksi tuon lautasen edes hankin. Tein tämän ostoksen ennen päätöstäni ryhtyä ostolakkoon ja taisin shopailla lautasen sellaisessa pelottavassa kirppismaniassa. Nyt mietin, että myyn tuon lautasen todennäkäisesti eteenpäin.

Pikkuruinen Kilta-neliövati löytyi puolestaan Turusta. Näin Facebookin retroryhmässä kuvan minulle tuntemattomasta turkulaisesta kirpparista ja jäin ihmettelemään, että mikä tuo tuollainen paikka on edes! Uuteen paikkaanhan oli pakko päästä suunnileen heti. Löytökirppis toimi aikoinaan eri osoitteessa ja nyt kirppis oli muuttanut Pansioon. Paikka oli aika karu. Ja homeinen. No, astiaosastolta löytyi pieni Kilta-neliö parilla eurolla ja vielä esittelemätön kaunis seinäpeili.


Tanskalaisen Iran pieni peltinen maustepurkki tarttui matkaani puolestaan Helsingistä eurolla Jade-kirppikseltä. Ruusupurkki taitaa päätyä myös kiertoon, vaikka ihan viehättävä onkin.

Edgar Allan Poen Korppi ja kultakuoriainen sekä muita kertomuksia -pokkarin ostopaikkaa en edes muista ja hieman korni muovinen torahammaskoru löytyi puolestaan 80 sentillä Pelastusarmeijalta.

Nyt valmistaudun Budapestin-matkaan. Seuraavat kirppisapajat odottavat siis Unkarissa. Ihanaa!

8 kommenttia:

 1. Muumimukien joukossa on kyllä jos minkälaisia - miten sen nyt nätisi sanoisi - väkerryksiä! Sain viime vuoden puolella lahjaksi sen uuden pinkin Niiskuneiti-mukin, mutta minun silmiini sen kuvitus on vain niin karmea, etten ehtinyt sitä kertaakaan käyttää, kun jo tyrkkäsin sen mahdollisimman syvälle kaapin perukoille - myöhemmin pistin sen kiertoon. No, makunsa kullakin!
  Oikein hyvää Budapestin-matkaa sinulle! Nauti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jotenkin tuntuu että uusimmat mukit ovat melkein järjestäen vähän "erikoisia". Itse tykkäsin kyllä viimeisimmästä talvimukista, mutta se on kyllä harvinainen poikkeus!

   Poista
 2. Voi mikä ankka, ihana :) Toivottavasti kirppisapajat ovat antoisat Unkarissa, joten hyvää matkaa sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Unkari oli kaikin puolin ihana, täytyy jossain kohtaa postata löydöistä tänne.

   Poista
 3. Mä kans kerään vain niitä Muumimukeja mistä tykkään, esim minusta se pinkki N-neiti on suloinen :) mutta sen tyär saikin lahjaksi. Itse en tykännyt tuosta Runoilijasta vaikka sen olinkin hankkinut joten vaihdoin sen talomukiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kannattaa kerätä kyllä vain ne mukit mistä tykkää, olen samaa mieltä ehdottomasti! Mulla ei uusinta Niiskuneitiä, täytyy tutustua siihen tarkemmin.

   Poista
 4. Aiemmin ostin lähes kaikki muumimukit, mutta nykyään enää ne joista tykkään. Tuntuu vaan, että nykyään tykkään yhä vähemmän. Näissä uusimmissakin on mielestäni oudot piirteet sekä Myyllä että Muikkusella, ei tule meille ainakaan itse ostettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Myyn ja Muikkusen piirteet on melkein liian pelkistettyjä ainakin mun mielestä. Tykkään eniten mukeista, missä piirtojälki on yksityiskohtaista.

   Poista