lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäistä!

Pääsiäisen tavoitteena on ollut nukkua, syödä, rentoutua ja vaihtaa kukkamullat. Aika maatunutta meininkiä siis, mutta olen päässyt tavoitteeseen. Toki väkersin myös pari pääsiäisasetelmaa. Ensimmäinen löytyy keittiöstä.
Pakko hehkuttaa valoilmiötä. Kuva on suoraan kamerasta: harvinaista herkkua näin hyvä valkotasapaino ilman käsittelyä.

Vihertävä maljakko on monen vuoden takainen parin euron löytö kirppikseltä. Olin aika ihmeissäni, kun viime vuonna Porvoon museossa tajusin, että maljakko on Saara Hopean käsialaa. Tuuria, tuuria.

Neukkutarjotin löytyi kesän Viron reissulta. Muuten Kiltaa. Helmin koristeltu kukko on 10 vuoden takainrn Indiska-ostos.

 

Ikkunalaudalla on todiste kukkamultien vaihtamisesta. Laitoin kaksi anopinkieltä samaan ruukkuun. Aika massiivinen tuosta tuli.

Inhoan tuota marmorijäljitelmää – varsinkin kuvissa. Hyvävointiset pajunkissat sain jo parisen viikkoa sitten lahjaksi.

Löysin jokin aika sitten makuuhuoneeseen 1,50 eurolla tutun näköisen valaisimen. Meillä roikkuu seinässä hyvin samanlainen yksilö, mutta vain isompi. Ison sisällä on Helsingin valaisin -tarra ja pienen sisällä on Lyfa-tarra. Lyfa viittaisi tanskalaiseen suunnitteluun. Osaisiko joku lukijoista valaista näiden alkuperästä enemmän?

Seinällä roikkuva valaisin. Helsingin valaisin.


Tuo kuvassa vilahtava lipasto ottaa silmään aina. Viimeisimmän muuton jälkeen, oli kova tarve saada sängynpäätyyn joku huonekalu ja sitten jossain mielenhäiriössä laatikosto vedeltiin valkoisella maalilla. Alla olisi kaunis tiikkinen pinta. En kyllä edelleenkään tuohon kohtaan haluaisi tiikkiä, mutta muualla lipasto toimisi mitä parhaiten. No, aina ei voi onnistua.  

Toinen pääsiäisasetelma. Tuo tipunen on äitini kotitalosta. En tiedä sen ikää, mutta ei se aivan uusi ole. Vetomekanismi ei oikein enää toimi, mutta se viihtyy hyvin lajitoveriensa seurassa (minulta löytyy siis myös kokoelma tällaisia vedettäviä peltileluja....).


Loppuun vielä tulppaaneja. Torstaina klo 20.45 kaupassa ei ollut kamalasti valinnan varaa leikkokukissa ja kohtaloni oli nämä valmiiksi jo vähän rupusen näköiset kukat. Ihan hauskalta nuo silti näyttävät. 

Ihanaa pääsiäistä! 

2 kommenttia:

  1. Ihanat valkoiset valaisimet. Minäkin kotiutin eilen taas kerran yhden lampun kotiin. Lamppujahan tarvitaan aina ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katjuska! Ja juu, valaisimia ei koskaan voi olla liikaa...

      Poista