lauantai 12. huhtikuuta 2014

Mekko, hame, mekko jne.

Luin aikoinaan jostakin blogista suosituksen helsinkiläisestä Kaivarin kanuuna -kirpputorista. Tarpeeksi monta kehua luettuani ja kuultuani päätin käydä itse testaamassa tuon paikan. Ekasta vierailukerrasta taitaa nyt olla parisen vuotta. Kaivarin kanuunassa on kohtuullinen määrä myyntipöytiä, ehdottomasti kalliimmat hinnat kuin ns. peruskirpputoreilla, mutta melkein poikkeuksetta Kanuunasta löytyy myös tavallista parempaa kamaa. Viimeisin Kanuuna-löytöni ei ole mikään design-helmi tai vintage-harvinaisuus, vaan tavallinen perusmekko, joka on alunperin Monkista.


Toinen ketjuliikehame löytyi tutulta Ihana-kirppikseltä. Tämä hieman minnihiirimäinen hame on alkujaan H&M:ltä. Suurin osa päällikankaasta on villaa, mikä on tietysti materiaalinatsille aina plussaa. Ihana-kirpparilla oli tällä kertaa todella paljon kivaa tavaraa, eräässä rekissä oli myös esim. Escadan ja Chistian Croix'n vaatteita sekä yksi todella hieno, mutta valitettavasti liian suuri punainen paljettikirjailtu vintage-jakku. Myös oranssihtava River Islandin viskoosipaita tarttui Ihana-kirppikseltä mukaani.Kolmas mekko löytyi Ideakirppikseltä, missä käyn nykyään todella harvoin. Olen edellisen kerran käynyt tuolla viime vuoden puolella ja tuntuu, että paikassa pyöri edelleen samoja kamoja. Itse asiassa etsin vaaleaa kukkaruukkua, mutta käteen jäi musta takkimekko (Soilituote*,  Lahti). Kyseessä on melko tyypillinen kirpputoritarina: jos kipputorille menee etsimään jotain erityistä, harvemmin sieltä löytyy juuri sitä mitä haluaa. Tämä on mielestäni myös kirppistelyn suola, koska koskaan ei voi tietää, löytyykö jotain todellista helmeä vai ei. Jännitysmomentti sisältyy jokaiseen kirppiskäyntiin ja ehkä juuri ennalta-arvaamattomuus on se, mikä kirpputoreilla ramppaamisessa on niin kivaa. Nykyään ketjuliikkeet myös tuntuvat tajuttoman tylsiltä paikoilta. Niistä kun uuden tavaran tai vaatteen saa melkein liian helpolla (toki uusien ketjuvaatteiden välttämiseen on minulla muitakin syitä, ei pelkästään ostamisen helppous).Niin, se mekko. Lyhennän todennäköisesti tuon helmaa hieman.

*Soilituote toimii edelleen Lahdessa. Aivan loistavaa! Hieman erilainen kohtalo tällä vaatetusalan yrityksellä kuin monilla muilla jo kuopatuilla suomimerkeillä.PS. Onnea on myös äiti, jonka varastosta löytyi Arabian klassikko-kukkaruukku. Aina helmiä ei siis tarvitse metsästää kirpputoreilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti